dilluns, 30 de març del 2020

ALFRED GARCÍA - Himno del Prat

La recomanació d'Adrià Price (3r C)


Alfred García Castillo és un jove de 23 anys que va nàixer al Prat de Llobregat (Barcelona) el 14 de març de 1997. El seu nom artístic com a cantant és Alfred García o Alfred. Es va donar a conéixer en el concurs de TVE “Operacion Triunfo”, en l'edició de 2017, on va arribar fins a la gala final. Va quedar en quarta posició, darrere de Míriam Rodríguez (3), Aitana (2) i Amaia Romero (1). També va concursar en el Festival de la cançó d'Eurovisió 2018, amb la seua companya Amaia Romero. 

L'artista va començar a tocar des de xicotet amb diferents instruments com el trombó, la guitarra i el teclat. També va ser estudiant de Comunicació Audiovisual en la Universitat Internacional de Catalunya, a més, de cursar el nivell superior de jazz i música moderna al Taller de Músics de Barcelona. 

Abans d'entrar a OT, el jove va cantar en bars musicals a l’estiu de 2011, amb tan sols 14 anys!! Un any més tard, amb 15 anys, va publicar el seu primer disc produït per ell mateix, titulat "Beginning", i amb 17, va gravar el seu primer senzill “She looks so beautiful”, amb què va guanyar el premi del públic en el festival de “Cara B” 

Després d'OT, va eixir de gira amb tots els seus companys de l’acadèmia, a més de traure 2 cançons: “Que nos sigan las luces” i “Tu canción”. No molt més tard, va traure el disc “1016”. El nom ve del seu número de càsting d'OT, i està fent la gira de l'àlbum “1016 TOUR”. 

La cançó és una versió remasteritzada de l'himne original del Prat, on va nàixer Alfred. 

A primera vista, abans d'escoltar la cançó, com que el títol està en castellà, et fa la sensació que la cançó també ho està, però no és així; la cançó està totalment en català, i és una de les dues úniques cançons en català del disc “1016”. 

La vaig conéixer ja que un Youtuber que m’agrada molt, anomenat Malbert, va fer un vídeo “review” del disc complet, i em va parèixer un acte molt bo de part d’Alfred, fer-li una versió a l'himne del poble on va nàixer. 

La cançó no l'he escoltada massa voltes, ja que no és el meu estil de música, i a més, no és la cançó més escoltada en el disc, però és molt bonica, i recomane sentir-la almenys una volta, ja que transmet tendresa pel seu poble i a voltes està bé eixir-te’n del teu estil musical. 

LLETRA 

Xamosa i galana 
La vila del Prat 
Reviu d'emoció 
Ballant la sardana 
De Festa Major 

Ja la cobla llença 
Un bell contrapunt 
Cant de germanor 
I el poble comença 
El seu ball millor: 

Xamosa i galana 
La vila del Prat 
Reviu d'emoció 
Ballant la sardana 
De Festa Major 

Ja la cobla llença 
Un bell contrapunt 
Cant de germanor 
I el poble comença 
El seu ball millor 

Petits i grans 
Belles donzelles 
Nobles galants 
Formen anelles 
Donant-se les mans 
Donant-se les mans 


Font de la informació:

Wikipedia-Alfred Garcia. 


1 comentari:

Amanda Colbran ha dit...

No m'acordaba d'aquesta cançó d'Alfred, és molt bonica i original. La combinació de la seua veu i els instruments és molt bona. Si que és veritat que m'ha passat el mateix que amb l'altra cançó, que a vegades no entenía el que deía, pero la lletra ha sigut molt de molt bona ajuda.