dilluns, 2 de desembre del 2019

Selecció de Villena.so (2)

Dones al Villena.so

Com podeu veure, el món de la música també és fonamentalment masculí, i a Villena.so es veu amb claredat per les recomanacions musicals fetes. Us recomanem veure el documental Les que faltaven i falten, que tracta sobre les dones i la música. També podeu llegir l’entrada Que no hi ha dones en la música valenciana?

Ací us deixem les dones que apareixen a Villena.so:

Cançons feministes i en defensa de la diversitat

La música s’ha fet servir per a lluitar contra les injustícies, i una de molt important és la desigualtat de gènere. La majoria de cançons que incloem a continuació són feministes; però hi hem afegit també algunes altres que defensen la diversitat afectivosexual. No us les perdeu, que valen molt la pena! 

Cançons en defensa de la llengua i de la cultura

La nostra és encara una llengua minoritzada. Per això, gran part de la gent jove situa en el mateix sac, i sota l’etiqueta de “música en valencià”, una enorme varietat de músiques i d’estils. Molts dels grups que han optat per la nostra llengua per a expressar-se en són conscients, i les seues cançons lluiten contra la desigualtat i la minorització. Amb tot, el tòpic segons el qual tota la música en valencià és sempre reivindicativa és això: un mite. N’hi ha unes quantes que defensen la llengua i la cultura, però ni de bon tros en són la majoria, fet que demostra la bona salut de la llengua en el terreny musical. Ací en teniu unes quantes: