dilluns, 18 de setembre de 2017

KING KONG BOY - Plena de vida
King Kong Boy és una banda de Gandia que ha arribat a la seua maduresa musical amb ‘Alcem el vol’, un llarga durada format per 10 tracks on observem influències variades que van des de La Raíz fins a The Killers. Ja fa anys que la música valenciana es nodreix de cantants i grups que han rejovenit la música en la nostra llengua, i no hi ha dubte que els King Kong Boy hi han entrat per la porta gran amb el seu primer LP. El tret més característic del grup és la seua heterogeneïtat, amb una barreja d’estils pròpia que parteix del mestissatge per a coquetejar amb sons de caire més indie i pop. 

El disc va ser enregistrat entre abril i juny del 2014 als Atomic Studios d’Ondara per Mark Dasousa. El productor valencià és conegut per haver treballat amb bandes com La Raíz, Aspencat, Smoking Soul’s i Orxata entre d’altres.

Les noves cançons, composades per Eduard Banyuls i Rubén Martin, són fortes i enèrgiques. Les lletres parlen de transformacions interiors i personals, però també de revolucions exteriors i col·lectives. Al disc hi han col·laborat músics de renom i també noves veus de gran projecció. Parlem de gent com Miquel Gil, Joan Marc Pérez de La Gossa Sorda, Marcos Torre i Vera Carryon de Mafalda i Xavier Maronda i Anastasia Elkina (acordió i violí de Baraca Folk).

En definitiva ens trobem davant d’una banda que ha evolucionat a un so molt més madur, amb cançons compactes i coherents, melodies apegaloses i veus originals i ben embastades que contribueixen a enriquir el ja de per si ben ric panorama musical valencià.A la seua pàgina web pots sentir el disc complet.

Fa uns mesos ja vaig penjar Quan cau el teló de King Kong Boy, però aquesta nova cançó m'ha arribat a través del facebook de Rosa Almirall, una ginecòloga que du endavant Trànsit, un servei d'atenció a persones transsexuals de Barcelona. M'he decidit a pujar-la, en primer lloc, perquè el protagonista és un xic femení que ha renunciat a ser ell mateix per la pressió social, però que gràcies a l'ajuda d'altres persones, troba forces per a ser la persona que vol ser i recupera l'autoestima. La segona raó és que el protagonista del vídeo és amic meu i m'ha sorprés trobar-me'l ací ja que no tenia ni idea de la seua faceta artística. Finalment, voldria afegir que tinc debilitat per les lletres que impliquen algun tipus de lluita (justa).

Espere que us agrade!

PLENA DE VIDA

Torna a casa després d’anys
sense resposta
Es sent còmode i estrany,
tendre i fort

Ell vol destapar-se i eixir,
sexy, amb tacons i vestit.
Ell és pur instint animal,
l'ombra que fugia a Peter Pan pels teulats,
i ara irradia colors.

Ell vivia acatxant el cap,
tot era fragilitat
escollir deixar-se portar
li ha dut la tranquil·litat

Xiula i vola pels terrats buscant l'èxtasi
quan aplega prop del mar aterra al port.

Plouen gotes dolces d'amor,
lliures de cobdícia i control.
Ploren de plaer i de goig, vives,
sense trampa ni cartró, ni enyor
a una altra vida anterior.

Ell vivia acatxant el cap,
tot era fragilitat
escollir deixar-se portar
li ha dut la tranquil·litat
i ara respira, i ara imagina,
i ara somriu tota plena de vida.