diumenge, 21 d’octubre del 2018

JAZZWOMAN - Nano

"JazzWoman no és nova en açò de la música, ni de bon tros. A la seua esquena té uns quants temes en solitari i col·laboracions amb diferents artistes valencians i de la resta de la península. Un dels projectes en el qual més ha sonat és Machete en Boca, el grup de rap femení format per La Prima, San, JazzWoman i La Charli. Al canal de Youtube de JazzWoman es poden trobar algunes de les cançons que ja ha publicat pel seu compte."

Tot i que JazzWoman sol cantar en castellà, aquest tema que us presentem és Nano, una fusió de dancehall, trap, r&b, ritmes llatins... en valencià que va aparèixer el 2017. Parla de l'oblit de la llengua, de la gent del carrer, de l'abandó de la terra... Gaudiu de la seua força!!

Font de la informació: Tresdeu.com

1 comentari:

Yael Davidson ha dit...

Aquesta cançó està intrepetada per Jazzwoman, normalment sol cantar en castellà encara que en esta ocasió ho ha fet en valencià, demostrant així que es sent còmoda amb una llengua que amb una altra.

A vegades fa col•laboracions amb Matxet en Boca (La Charli, Sant i La Cosina), un grup format per tres dones, tres MC’s amb estils diferents (rap, trap, hip-hop...) . Totes elles de València, inclosa Jazzwoman. Va arribar a formar part del grup, encara que actualment ho ha abandonat per a dedicar-se a cantar en solitari.

Una altra cançó que m'agrada molt, i esta vegada, la qual cosa diu també. És un rap i en femení, és a dir, parla de la “nostra terreta” i ho canta una dona. És un ritme molt fresc, apegalós, on s'exalça part de com té de bo la nostra ciutat (l'horta i l'orxateta amb fartons). Crec que està gravat en València, per la qual cosa he pogut veure en el vídeo. És una cançó reivindicativa, és una llàstima, com diu la lletra, que ningú llaure ja la terra, que ningú parle bé el valencià, que ens estiguem oblidant de les nostres arrels. A l'escoltar aquest tipus de cançons em done compte que és cert i la veritat dóna molta pena, no m'imagine una València sense les seues hortes, paisatges, el seu mar i el solet, no m'agradaria que canviara d'ací a uns anys, a veure, si és per a millor si, però si es tracta d'industrialitzar més aquesta ciutat, no m'agradaria res.