dilluns, 17 de novembre del 2014

LA GOSSA SORDA- Ball dels Rojos

La Gossa Sorda és un grup musical de Pego (Marina Alta, País Valencià). La seua música té ritmes de Ska, Rock, Reggae i Punk amb la utilització de molts compasos mediterranis i altres influències. Fan Servir instruments com la Dolçaina. Les seues lletres en català ataquen els fonaments del sistema, la injustícia de l'ordre social i mundial actual, la Lluita per salvar el País Valencià, el consumisme, la corrupció política, la crisi econòmica i l'integrisme religiós.
El grup naix l'any 1997, i a les primeries de l'any 1999 es decideixen a fer el seu primer concert. Dos anys després, trauen la seua primera maqueta La Gossa. Amb l'arribada del seu primer disc s'obren camí cap altres indrets de l'àmbit lingüístic català, actuant a Catalunya. La cançó Ball dels Rojos pertanyia al àlbum Garrotades.


   

MIRA, JA SAPS DE QUÈ PARLE
DE QUÈ VA LA HISTÒRIA
DELS SANTS INNOCENTS.
EIXIREM A NIT FOSCA
QUAN CAUEN LES BOMBES
SOBRE RAMALA, FALUJA, MAZAR E
SHARIF.

NO VOLEM KALASHNIKOVS PER ARA
I ESPEREM NO VOLER-NE MAI.
BALL DE ROJOS.

SABEM MOLT BÉ
QUE LES BOMBES QUE ENS CAUEN
SÓN SELECTIVES, ALIENANTS, INVISIBLES,
FREC A FREC, ENTRE EL FUM I LA GENT
AVUI NO PORTEM DOL
AVUI SOBREVIUREM.

SI ARRIBEM FINS AL MIGDIA
ASSALTAREM TOTS ELS PALAUS D’HIVERN.
BALL DE ROJOS.

CONTINUA LA PARTIDA
CONTROLANT QUE NO SAGNE LA FERIDA,
SABENT QUE ÉS MÉS IMPORTANT EN LA
VIDA
TINDRE UN POBLE I UNA FAMÍLIA.
GERMÀ,
TU QUE VIUS TAN PROP,
LA NOSTRA SANG ÉS PURA ADRENALINA,
TOT EL QUE CAU TORNA A ALÇAR-SE I
CAMINA.

Hem triat aquesta cançó perquè la Gossa Sorda és el grup que més ens agrada i el que  habitualment sentim quan escoltem cançons en català o en valencià. Aquest, és un conjunt que parla de temes actuals, com són la política, la crisi i per això agrada a la gent i ens a abellit a nosaltres.
Realitzat per: Mario, Ismael i Nacho

2 comentaris:

Nadir Davidson i José Goldman ha dit...

Aquesta cançó parla de quant menyspreat és el valencià hui a dia, diu que ells (el grup) viuen soportant crítiques i també parla de la societat a la que vivim, parla de que estan en desacord amb els polítics.La cançó te un ritme molt encomanadís sobretot al principi. A nosaltres ens ha agradat molt ja que també estem en desacord amb el que fan i diuen els polítics d'Espanya.

Jose de Beauboir ha dit...

Aquesta cançó és molt encomanadissa, té un ritme molt bon i molt fàcil de recordar. A mi en particular m'ha agradat molt, a mes ens conta que ja estem farts de les guerres a orient medi, és a dir tot això que ocorris a Irack, i a totes aquelles ciutats. A mes és una cançó molt fàcil d'entendre i molt xula.

Done l'enhorabona als meus companys.

Salutacions :)