dimecres, 1 d’abril del 2020

DOCTOR PRATS - Al final tot anirà bé

Recomanació de Rebeca Wieck (3r A)



Doctor Prats és un grup de fusió musical de Tarrassa i el Vallès que va ser creat el 2014, i un any després va nàixer amb la intenció de ser un grup virtual. Està compost per set xics joves: Mark-e Riera, Guillem Boltó, (els cantants) Ramon Figueras, Miki Santamaria, Victor Martínez, Josep Jaume Rei i Oriol Cors. El seus estils musicals són ska, reggae, funk i música electrònica. 

El grup va traure 3 discos en la seua carrera musical i el primer disc va ser l'any 2015, anomenat “Patates amb peix”. Poc després, l'any 2016, van traure el segon, “Aham Sigah”, i ho van presentar a la sala Biquini. A partir d'ací, el grup fa una gira que els porta per alguns dels escenaris més importants de Catalunya , com per exemple “Clownia”. El 2017, Doctor Prats comença fent actuacions a França, Hongria i Japó. Encara que van tocar en altres països, com els que acabe d'anomenar, van mantindre la gira en territori català i participaren en festivals com el de Canet Rock, que és a l'aire lliure, o l'Acampada Jove, que és un festival polític i musical. En el mateix any, va haver-hi un imprevist per la situació política amb els fets de l'1 d'octubre, i el concert que tenien previst en la sala Apol·lo de Barcelona es va haver de cancel·lar i a més, la gira en les festes de “Sant Narcís”, a Girona, es va haver de tancar. A causa del descans que van tindre eixe any, a causa dels tancaments i la cancel·lació, el grup va llançar el seu últim disc, Venim de lluny,, i a partir d'ací van iniciar una gira per Catalunya, la resta d'Espanya i altres zones de l'estranger. Han fet més de 350 concerts. 

La cançó reflecteix a una persona que pot ser tinga problemes del tipus que siga i pensa que pot superar “les tempestes”, que pareix senzill i que pot amb tot , però s’adona que no és així. I veient això, pensa que tot està perdut i no troba la solució. Però de sobte, s’adona que pels seus problemes, s’angoixa i necessita l’ajuda de persones que sempre han estat aquí per ajudar-la, i necessita escoltar “Que tot anirà bé”. Necessita saber que quan ja no té ganes per a alçar-se, sap que si està junt amb les persones que el volen, tot serà més fàcil. I pensar positivament, que tot el que li passa amb el temps se n’anirà, l’angoixa que tenia abans desapareix poc a poc. 

La cançó ens anima al fet que si arribes a trobar una eixida i has deixat arrere els teus problemes, és normal que encara tingues por, però ens diu que nos ens rendim perquè el millor és aprendre de les errades que has tingut i no tornar-les a fer en un futur. 

La cançó m’agrada moltíssim, és molt relaxada i m’encanta la música tocada amb la guitarra. La lletra és molt animadora i ens dona molts consells. Aquest tema l’he conegut aquesta setmana, i sí que havia sentit parlar del nom del grup. De fet, he escoltat més d’una cançó d’ells, i també he escoltat moltes cançons en valencià i hi ha moltes que estan molt “xules”, però aquesta ha sigut nova per a mi fa poc de temps. Jo tots els dies escolte música, ja siga en anglés o en espanyol, però en valencià no estic acostumada a escoltar cançons. Sí que és veritat que me n’he aprés més d’una en memòria, però no les escolte habitualment. Ara que l’he coneguda, doncs l’escoltaria de tant en tant. Em fa sentir relaxada i pense que no a tots els hi agradarà, a la millor per l’estil de música, però hi haurà persones que se sentiran igual que jo. 

A més a més, com que l’he descobert mentre estava en la quarantena, la cançó també és animadora en aquestos dies i ens diu positivament QUE TOT ANIRÀ BÉ. 

Lletra de la cançó:


I creus que és tan senzill, que pots amb tot
quan de sobte les tempestes
cauen i et mullen de cop.
I tu, pensant que tot està vençut
ho vas provant un cop i un altre,
donant cops de cap contra el mateix mur.
I lluny a l'horitzó,
de cop cau el teló,
i un crit mig ofegat
em travessa el cor com una daga.

Només vull sentir-te dir:
Que al final tot anirà bé,
quan de cop la sort s'apagui
si estem junts serà més fàcil.
Al final tot anirà bé,
que aviat tot el que cou,
s'ho endurà el temps

I si demà ens trobem un nou camí,
però la sortida és tan borrosa
i la por ens va fent cada cop més petits.
Tu no et rendeixis que el més important
és aprendre de les derrotes
que guanyar és seguir lluitant.
I lluny, a l'horitzó
de cop cau el teló,
i un crit mig ofegat
em travessa el cor com una daga.

Només vull sentir-te dir:
Que al final tot anirà bé
quan de cop la sort s'apagui
si estem junts serà més fàcil
Al final tot anirà bé,
que aviat tot el que cou,
s'ho endurà el temps

Que al final tot anirà bé
quan de cop la sort s'apagui
si estem junts serà més fàcil
Al final tot anirà bé,
que aviat tot el que cou,
s'ho endurà el temps.

Fonst d'informació 

2 comentaris:

Amanda Colbran ha dit...

La veritat no coneixia aquest grup i em pareix molt interessant. Em pareix molt original l’intenció que tenien al principi, l’idea de ser un grup virtual, ja que en aquests temps, les tecnologies són molt importants i sobretot l’internet.
Respecte a la cançó, m’agrada molt la lletra, em pareix molt bonica i molt dolça, però en alguns moments, he tingut que revisar la letra perquè no l’entenia molt. La combinación dels instruments m’agrada molt i acompanya perfectamente a la melodía i es crea un conjunt perfecte.
Aquest grup (Doctor Prats) que consta d’una fusió d’altres dos grups que són Tarrasa i El Vallès, deurien de tindre més reconeixement al món de la música perquè tenen unes cançons molt bones i molt interessants.
Per al meu gust, m’ha agradat molt la cançó i el grup, i recomane molt que les persones escolten algunes cançons. Gràcies per ficar aquesta cançó Rebeca Wieck, ha sigut un acert total.

isaac wieck ha dit...

Quina alegria m´ha donat aquesta cançó, te una lletra molt bonica amb un bell missatge de motivació, que no passa res si caus una o dues vegades, perquè com diu la cançó, tot anirà be, te una lletra simple, amb un ritme molt hawaiano, es tranquil·la, y es molt bona per relaxar-se i mes en moments de pressió.
Aquesta cançó l’havia escoltada fa temps, i sempre m’agradat aquesta cançó, sincerament, jo no soc molt amant de la musica en valencià, però he de dir que de totes les cançons que he escoltat en valencià, aquesta es una de les millores, i perquè?
Com he mencionat abans, el seu bell missatge i el seu ritme tan singular, això son dues característiques per les quals considere aquesta cançó tan bonica, sense llevar la lletra, perquè, això, es el mes bonic de la cançó, en conclusió, molt bona cançó i recomane escoltarla quan estigues trist