dilluns, 6 d’abril del 2020

LA TIA FIGA- Trap brut


Elisa Borredà és la Tia Figa, una xica de Benigànim que es va estrenar fa un parell d’anys amb “Trap brut”, un senzill fresc amb un rerafons feminista i orgullós de les arrels, que m’ha sorprès molt agradablement. El vídeo té també una factura interessant que li trau molt de partit a una butaca enmig de l’horta. No et perdes la sororitat de la lletra ni el seu col·loquilisme orgullós: “Mante, no me toques los ovaris que si no t’estampe… m’auela m’ha dit que la meua cosina s’ha posat, de nou, a festejar”.

Ací pots vore l'artista participant en el documental En la brecha (2018), un documental interactiu que denuncia el biaix de gènere en el treball. 

5 comentaris:

Admiradora ha dit...

M'encanta! Quina llàstima que no haja seguit cantant en solitari, perquè aquesta dona té un gran potencial. I la lletra és fantàstica.

Paula Mahler ha dit...

Aquesta cançó té un ritme que m’agrada molt, la també m’agrada molt i és molt pegadiza.
Ademes de el ritme i la lletra, la idea del videoclip em pareix super interessant i molt misterios, ja que no es veu tots els dies una butaca al mig d’un camp, ni molt menys una jove al mig d’una horta sentada a una roda de tractor.Els efectes que han ficat al video em pareixen molt chulos i fan un molt bo efecte.
L'únic que no m’agrada molt es que en algún troç del principi només s’escolta la música sense lletra i això un mica avorrit eixe troç, pero per lo demes aquesta cançó em pareix molt bona, i el nom artístic de la xica em pareix super original.

Sofía de Dia ha dit...

El principi de la cançó és interessant però crec que han abusat un poquet d’eixos segons sense lletra, per a que no es faja avorrida l’estona que estàs esperant que comence a cantar deuria ser més animada però no es fa molt pesat com en altres cançons.

Altra cosa que volia recalcar és el ritme tranquil, entenc que xoca amb el que he dit abans de que al ser lent es fa un poquet pesat l’inici però m’agrada i la veu de la dona és perfecta per a eixe tipus de melodia. Per últim, el videoclip és molt interessant i místic, amb una bona tonalitats de color i una llum adequada.

Yasmina Crawford Seeger ha dit...

Esta cançó d'una banda m'ha paregut bonica perquè parla del feminisme que també les dones tenen poder com els hòmes. El vídeo m'ha paregut molt bonic perquè esta gravat en un lloc molt bonic i original. D'altra banda el vídeo m'ha paregut un poc no adequat per la lletra de la cançó perquè diu algunes paraules no molt formals per a escoltar-la, però m'ha agradat la música en general.

Neus ha dit...

La cançó en si esta be i te un bon ritme i la lletra de la cançó esta molt be. Però em xoca un poquet el ritme electrònic que te la cançó amb la combinació de la lletra que parla sobre el feminisme i les dones. D’altra banda el videoclip hauria d'enfocar a dones ja que tracta sobre elles, en el sentit de dones lluitadores. Però el videoclip que fa el grup esta be, una escena en mig de l’horta, acompanyada d’una roda i una butaca vella, envoltada de taronges.
L'única cosa que no m'a agradat a sigut el silenci del principi només és ritme però sense música i quasi al final de la canço una combinació de silenci amb un altre tipus de música.