dijous, 5 de novembre del 2015

ZOO - Estiu



ZOO és un grup valencià que va sorgir l'any 2014 cantant cançons amb lletres polítiques. El seu estil és el rap, el Hip-Hop, el rock i el ska, encara que en algunes bases de les seves cançons fiquen sons electrònics.

El grup naix de la mà de Panxo (Toni Sánchez), que era un antic membre d'Orxata Sound System i de Sophy Zoo, un grup en castellà actiu des de 2008. El seu primer disc és "Tempestes vénen del sud" que contenia la cançó "Estiu", el single que va arribar al voltant de mig milió de reproduccions.

Lletra:
Cau la calor a la Safor bombeja el ritme
No estem fent merda facilona, ací fem himnes
Se'n va el dolor amb l' olor a mar, les primaveres
demanen vida, l'estiu arriba…
El sol ha eixit, la ràdio sona, estem vius,
estic fent temes i esperant per si somrius,
érem feliços amb mentires de mil colors,
tinc els conflictes d'un suïcida, tinc por…
I vull tornar als meus impulsos, ser pràctic,
que si ella sona jo tremole, lo màxim
venen trompetes, no és Gillespie,
etern als samples, és Ainsley: "Brother, ho volen simple".
Volen que venga el discurs que ven, que no qüestione
volen que calle i que puge al tren
i aquella gent que em demana frases? que
em diu que torne? No s'imaginen lo mal que em senc.

Però hui ja passe del drama,
vull tocar el foc, sentir que crema
Jo tinc set de vida, no de fama
no vull que un error siga un problema
Però hui ja passe del drama
l'autocompassió és una condemna
Jo tinc set de vida, no de fama
no vull ni la reixa ni la pena

Res del que passa és comparable a tu,
la nostra eixida, homes i dones d'actes impurs,
tu eres rebel i consentida, res del que passa és comparable
a tu. Passa la vida!
Res del que passa és comparable a tu
la nostra eixida, homes i dones d'actes impurs,
Perquè tu tanques la ferida, res del que passa és comparable
a tu. Passa la vida!

I un altre any perdut en esta confusió vital,
lluitant contra els dimonis que van per dins cridant,
buscant guanyar-me la partida, i perdre la raó,
buscant que perga les forces, passa la vida i jo…
veig als majors, i pense en tot el que es mereixen,
i baixa la esperança i puja el pa
i amb esta perspectiva qui vol créixer, eh?
dubtes i dubtes, depressió ve i eufòria va.
Que no serà per ganes de ficar les bombes,
que serà per la por a perdre el que tenim
qui no censura el fons, critica per les formes
i uns passen del tema, i uns filen massa prim.
Volen que venga el discurs que ven, la porten clara:
jo el que vull vendre és la victòria cara.
Que vull mirar als ulls si un dia arriba l'hora…
Que no puc ser feliç amb tanta merda ahí fora

Però hui ja passe del drama,
vull tocar el foc, sentir que crema
Jo tinc set de vida, no de fama
no vull que un error siga un problema
Però hui ja passe del drama
l'autocompassió és una condemna
Jo tinc set de vida, no de fama
no vull ni la reixa ni la pena

Res del que passa és comparable a tu,
la nostra eixida, homes i dones d'actes impurs,
tu eres rebel i consentida, res del que passa és comparable
a tu. Passa la vida!
Res del que passa és comparable a tu
la nostra eixida, homes i dones d'actes impurs,
Perquè tu tanques la ferida, res del que passa és comparable
a tu. Passa la vida!

Opinió personal:
He triat aquesta cançó perquè em posa de bon humor i perquè la seva lletra em transmet bona energia, bon rotllo. És una cançó de la qual mai m'he cansat i crec que mai ho faré. A més, et contagia una sensació de tranquil·litat estival que et fa voler tancar els ulls i sumir-te en un estat extraordinari. Al menys, a mi m'ho pareix.

Jaume Martí Sánchez

8 comentaris:

Sandra ha dit...

Bona vesprada, acabe de escoltar aquesta cançó, m'ha agradat molt sincerament, perquè el meu gènere preferit hi es el rap, i com tracta de la vida, encara en agrada més. Opine que es molt bo que la gent jove critique aspectes polítics, son temes polèmics es clar, però crec que esta molt be donar cadascú la seua opinió, Que la gent es «reivindic-que» mediant la musica em pareix de meravella, no es que jo critique res ni molt menys, perquè jo soc la primera que las ha escoltat totes, però cançons d'amor o que expressen sentiments ja hi a moltes, també hi ha moltes que expressen opinions, però em refereix a opinions més crítiques... Més que ens afecten al dia a dia en las nostres vides. Es una cançó que m'ha emocionat per la lletra, el ritme, el vídeo, tot en general. La lletra parla de la vida, de la gent i les seues opinions, de passar la vida simplement que qualsevol faja el que vulga, per lo menys aixo he entès jo.

Ali Goldman ha dit...

Bon dia.

No m'esperava que m'agradara la cançó perquè no sóc molt de música en valencià, m'agrada perquè dues cosses, el ritme i la lletra. La lletra és una part de crítica i part altra banda vol donar bon rotllo cosa que aconsegueix perquè et posa feliç, encara que recordant els errors, drames. Per mi el missatge de la cançó es clar, has de ser feliç passant dels problemes, les critiques i tot això que et vol fer mal. Molt bona cançó. El ritme es molt diferent del que escolte normalment i es com refrescant,es molt alegre i divertit per dir-ho d'alguna manera, no tinc molt clar com explicar-ho. No sabria en què estil posar la cançó perquè és com una mescla de bases de rap, una mica electrònica, i la tornada és un poc reggae. És una combinació perfecta i sua, també dona tranquil·litat. És una gran combinació d'estils que quan s'ajunten amb la lletra fan una gran cançó. En conclusió, m'he enganxat a aquesta cançó, hem dona ganes de ser més feliç i oblidar totes les cosses roïnes. Bona elecció Jaume.

Adéu.

Jaume Marston ha dit...

Gràcies Ali i Sandra :D! Visiteu l'última entrada que també és molt bona!!

Diego Thomson ha dit...

Bon dia,

Fa temps que Jaume em va recomanar aquest grup anomenat “ZOO” i la veritat és que aquesta cançó no està gens mal. M’ha sorprés sobretot com porta el tempo de la base el cantant principal i les ganes que fica en cantar, que sempre és un plus a l’hora de fer qualsevol tema, més encara si és un RAP.

Sincerament no esperava que tinguera un ritme tan simple però que a la mateixa vegada produeix una sensació de llibertat, de bon rotllo i que fa que recordes el temps de l’estiu al qual tots anem amb els amics/es i ho passem tan bé.

Per acabar m’agradaria dir que he estat escoltant més cançons d’aquest grup valencià i realment m’agrada molt l’estil o “flow” (com es diu al RAP) que porta aquest grup, demostrant que també el RAP en valencià pot sonar bé, i com de bé! Bona cançó Jaume!

Jaume Marston 1er BATX C ha dit...

ZOO és un grup que va sorgir l’any 2014, el seu cantant es Toni Sánchez que ja formava part d’altres bandes. Aquest grup utilitza el rap com a estil, però donant-li un aire molt fresc, és a dir, té el seu propi estil característic, que si escolteu altres cançons seues, ho notareu. Zoo utilitza el rap per criticar la societat i per gaudir de la vida. En especial en aquesta cançó es nota més les ganes de viure.

Comentaré sobre la cançó “estiu” de ZOO perquè ja coneixia aquest grup, però no havia escoltat aquesta cançó tan bona. Estiu parla d’aprofitar la vida, de no deixar passar la vida, de gaudir amb els amics. No obstant això també fa crítica de la societat.

Fa una crítica a la societat, critica la censura que hi ha i que la societat que hi ha vol que no opines i que faces el teu treball sense discutir. A més parla de la fama, ell diu que el que fa, ho fa perquè li agrada, perquè li fa sentir la vida lliure.

En els següents paràgrafs menciona que som homes i dones d'acte impurs, que som rebels i que ho fem per viure lliures. També diu que cal lluitar per no sentir-se que has desaprofitat el temps quan arribes a ser major.

Per concloure he triat aquesta cançó perquè és un bon grup que fa unes lletres molt bones en un ritme que està molt bé, és a dir, tot el que han fet està genial. Parla de la vida d’aprofitar-la de no deixar passar els millors moments. A més fa una crítica social que mai falta en les seues cançons amb el seu estil tan característic que utilitza per fer rap.

Dani Bon ha dit...

Bon dia, jo ja coneixia aquest grup, m’ho va recomanar el meu professor de música de primer i segon de la ESO. M’agrada aquesta cançó perquè parla de la vida. També reivindica aspectes polítics, i això m’agrada molt perquè és un tema que en les cançons d’ara no es sol posar. La cançó té molt ritme i això és una cosa que li agrada a tot el món.

Crec que tot el món deuria de escoltar cançons d’aquest grups, pero només perquè es música, sinó per les lletres dels temes d’aquest grup. Aquest grup sempre canta en valencia i n’hi havia gent que els criticava per això. Tenen una cançó defensant aquest idioma.

Sandra Picazo ha dit...

M’apetia comentar aquesta cançó perquè un dels meus estils musicals preferits és el rap, i concretament la melodia d’aquesta té una capacitat extraordinària per transmetre tranquil·litat i pau alhora que et mou a ballar i a cantar-la una i altra vegada. Si tanque els ulls, la seua lletra em transporta a la platja, a l’aire estiuenc, a una bona vesprada d’estiu amb els amics o a qualsevol dels moltíssims moments que passem a l’estiu, on quasi no hi han obligacions i podem estar relaxats. A més la lletra d’aquesta no és gens masclista, sinó que parla de la vida i et transmet bon rotllo i ganes de menjar-te el món, i això la fa molt més atractiva i em donen encara més ganes d’escoltar-la.

Ainara de Aquitania ha dit...

Aquesta cançó la vaig escoltar per primera vegada a classe de música i em va agradar molt, la vaig trobar una cançó pegadisa, amb ritme i m'agrada molt perquè em transmet molta felicitat, és de les poques cançons en valència que m'agraden, i la lletra em transmet molt.