diumenge, 5 d’octubre del 2014

LAPSUS - Cristina.





Aquest es un vídeo del grup i deprés es una conversa amb el grup:
Des d’Olot ens visiten a l’Enrenou un grup jove que segueixen els passos d’altres grups revelació com Terapia de Shock, Amelie,… i que ben aviat donaran molt de que parlar. Amb el seu pop-rock influenciat tant per música catalana com anglesa, ens deixen conèixer-los.

En quin moment decidiu Lapsus ajuntar-vos i emprendre aquesta aventura?

Joan: En un primer moment erem tres, l’Àlex, en Marc i jo. Veníem tots de grups anteriors que s’havien trencat i ens vam ajuntar. Seguidament ens va faltar un baixista que el vam trobar al cap d’uns mesos. Fa un parell d’anys de tot això.

Quines influencies han creat el món de Lapsus?

David: Cada un tenim les nostres influències, les nostres referències. Grups com MvFly, Green Day i més grups anglesos; individualment tenim diferents opinions, però en conjunt del grup tenim aquestes influencies.

Joan: Sí, tenim un parell de referències, unes més del pop-rock o punk-rock Anglés i l’altra més del rock català: Sopa de Cabra, Lax’n’busto,… Sí, Lapsus és una barreja d’aquestes dos referències.

Amb quin grup de rock català us agradaria tocar?

David: Amb molts dels grups d’aquí Catalunya ens agradaria tocar, compartir algun escenari amb ells. També ens agradaria identificar-nos una mica amb grups també joves com Teràpia de Shock, Amelie,… que estan currant molt i estant arribant molt amunt.

Per què Lapsus?

Joan: Va ser una idea que va venir. Estàvem al local i un dia ens vam posar d’acord i vam començar a buscar un nom interessant o un nom que pugui crear una mica d’impacte. No se’ns acudia res fins que un dia va sortir aquest nom i vam donar-hi voltes i vam pensar que era un nom original i que la gent se’n recordaria. Va tirar endavant i s’ha quedat ja el nom.

Per què decidiu que el català ha de ser el vostre idioma?

Joan: És el que dèiem abans si la nostra referència són grups anglesos i catalans, ja que estem a Catalunya fem-ho bé, cantem en català. Així la gent pot cantar bé les cançons, les pot entendre i sentir bé.

Quina classe de públic us segueix? I a quina classe de públic us agradaria arribar?

David: Ens segueix gent més aviat de la nostra edat. Tenim un públic adolescent, dels quinze als vint anys, i després també més del sexe femení.

El nostre objectiu és mantindre tota aquesta gent que ens segueix i ens ha seguit i ampliar una mica la franja d’edat i que puguem arribar a totes les persones, ja que realment ho fem per això.

Teniu por de tenir l’etiqueta de pop adolescent, o ja us agradaria poder portar-la?

Joan: Aquesta etiqueta suposo que ja és la que portem nosaltres enganxada. Però partint de la base de que fem pop-rock català, volem arribar al màxim de gent possible. Això no vol dir que reneguem dels nostres seguidors, perquè n’estem agraïdíssims d’ells, però les nostres cançons parlem de molts temes diferent i creiem que pot arribar a molta gent.

Lapsus treu maqueta i fa uns dies publiquen al seu Facebook que ja formen part de la família de Musica Global. Quina és la vostra experiència de formar part de Musica Global?

Joan: Sí, vam treure una maqueta ara fa un any, després ens vam tancar a l’estudi a gravar un primer disc i els hi vam enviar a Musica Global, és veu que els hi va agradar i així va anar. Estem molt agraïts amb ells i molt satisfets, és com si ens obrissin una porta molt gran per començar aquesta carrera musical que podem tenir.

Quin és el proper repte que teniu platejat Lapsus dins de Musica Global?

David: Ara és quan comença la feina de veritat. Ara ens hem de passar més hores assajant, hem d’intentar voltar per tot arreu, i fer-nos coneguts.
Per desgracia no hi ha la lletra de la cançó,l'ho sent molt.
Parlant del vostre repertori, com feu les cançons? Estan influenciades amb coses que us passen a vosaltres?

Joan: A l’hora de composar les cançons, ens ajuntem els quatre components del grup, ens posem en una taula amb paper i bolígraf i comencem a escriure la primera cosa que ens surt pel cap. Si ens ha passat alguna cosa, alguna experiència personal, també ho escrivim. Ho escrivim tot, i si ens agrada ho deixem i si no ho anem canviant fins que la lletra queda adequada.


6 comentaris:

Ana Zetkin ha dit...

Aquesta cançó m'ha agradat molt ja que és un tema d'amor i te molts sentiments. Tracta d'un xic que està enamorat i li canta a la xica que li agrada per mostrar-li els seus pensaments i sentiments.

Em pareix molt bé el que han escrit en l'entrada de posar com es va crear el grup, com son, que sentiments senten al cantar i com s'organitza per fer les cançons. L'han exposat adequadament.

Recomane aquesta cançó a la gent que li agrada les cançons sobre l'amor i que s'identifiquen amb temes com aquest. No hi havia escoltar mai aquesta cançó perquè no sol escoltar cançons en valencià ,però la veritat es que la lletra d'aquesta es molt bonica i profunda.

Un salut!

Àngel Mott ha dit...

Hola a tots i totes. Aquesta cançó m'ha agradat molt perquè es un tema d'amor, però es un tema mes tranquil, d'acord amb el tema de la cançó. El que diu ja l'hem vist en altres cançons d'amor. El xic li expressa a la xica el que sent per ella.
Quan estava escoltant la cançó em transmetia tranquil·litat i serenitat ja que es una cançó tranquil·la, no en te sons que molesten quan la sents... La veritat es que encara no havia escoltat cap cançó en valencià que em transmetera el que m'ha transmès aquesta.
Recomane aquesta cançó a totes les persones que li agraden les cançons d'amor i que a més li agraden que eixes cançons siguen tranquil·les.
Salutacions a tots i totes.

Alberto Stone i Cristian Stanton ha dit...

Aquesta cançò ens ha agradat molt perquè té una base molt bonica i la veu l'acompanya molt bé.
També expressa molts sentiments i sensacions d'amor, tracta d'un xic que s'ha enamorat d'una xica i le diu el que sent a mode de cançò.

No vam conéixer el grup, però ara que l'hem conegut volem escoltar més cançons seues per a veure si ens agrada també.

Recomanem aquesta cançò a les persones que les agrada les cançons lentes i romántiques. Encara que la cançò estiga en valencià i tots nosaltres tenim molts estereotips, animem a que tot el món l'escolte i borre els seus pensaments referent a les cançons en valencià.

Ivan Arenal ha dit...

La veritat es que m'ha agradat molt, crec que aquest grup de música te un futur molt-bo, el que mes m'ha impactat es la seua lletra i el seu estil de musica (pop-rock).
La lletra tracta principalment sobre l'amor, un tema molt comú actualment, tant en les cançons de Pop-rock com el rap.

Andrés Stone ha dit...

La cançó de Lapsus m'ha agradat molt ja que té un tema d'amor molt complet i el cantant expressa molts sentiments en aquesta cançó per a la seua xica.

És una cançó molt completa ademés també tinc que dir que aquest cantant és molt sentimental amb la seua xica. Ten que dir que mai havia escoltat cap cançó de aquest grup, però m'ha agradat i m'ha sorprés molt i tinc que dir que cada vegada m'ha agrada més les cançóns aquestes .

També l'estructura del text esta bé, molt bé escogides les preguntes, per la part del cantant molt bé contestat en conclusió esta bé fet m'ha agradat.

Per acabar tinc que dir que recomane este grup si té agrada temes de l'amor.

jose kent ha dit...

Hola hui va parlar o comentar la cançó (Lapsus. Cristina.)
M´ha gradar te un ritme mol variad i el soroll es mol agradad,empieza suau i al final cambia el soroll i el ritme qui es mes fort y acaba lentament.
Parla de la la seua vida i de la seua pareja tambe qui ella li a fet mitjor .
La meua conclusió es que te un bo ritme pero tambe arriba en una part de la canço
que te fa pols els ïod perqué es mol fort quant vas ha escoltarlo con els auriculares.