divendres, 29 de novembre del 2013

ORXATA SOUND SYSTEM - Violència

Violència és que les cançons i cantants que apareixen en aquest modest blog no hagen aparegut mai a Canal 9.

Violència és que als valencians i a les valencianes se'ns negue el dret a tindre uns mitjans de comunicació en la nostra llengua.

Violència és que tanquen Canal 9.



Lletra de Violència  dels disc 2.0

VIOLÈNCIA són els barris gueto segregats per sous
VIOLÈNCIA és el sistema educatiu i els barracons
VIOLÈNCIA és el gènere reglat per les institucions
VIOLÈNCIA són hipoteques, pòlisses i pensions

VIOLÈNCIA és el bipartidisme d'extrem centre
És desactivar la ràbia amb la socialdemocràcia
VIOLÈNCIA és blanqueig amb filantropia i caritat
VIOLÈNCIA és en sí la paraula tolerància

VIOLÈNCIA és mimar els cadellets de la ultradreta
VIOLÈNCIA són FIES, papers, identificacions
VIOLÈNCIA és 'pedofília sí, avortament no'
VIOLÈNCIA és actuar en nom d'un ésser superior

VIOLÈNCIA és un jutge, secret de sumari a la carpeta
Inventar-te lleis pa' que te quadren és VIOLÈNCIA
VIOLÈNCIA és el polític que rescata a la banca
La banca que rescata al polític és VIOLÈNCIA

VIOLÈNCIA és eixa guerra seua suau i silenciosa
És burocràcia, copyright, control, autocontrol,
presó, depressió, soledat, medicació forçosa
VIOLÈNCIA són tots els mecanismes de la por

VIOLÈNCIA és criminalitzar la resistència
Eixa peana per exemple és VIOLÈNCIA
VIOLÈNCIA és el monopoli de la VIOLÈNCIA
VIOLÈNCIA és no combatre la VIOLÈNCIA

VIOLÈNCIA és l'apatia de la multitud precària
VIOLÈNCIA és no fer res en contra d'esta infàmia
VIOLÈNCIA és no sabotejar les lògiques del mercat
VIOLÈNCIA és qualsevol tipus d'autoritat

On està la por!?
El treball és assajar la mort!
On està la por!?
L'apatia ha mort!

Ni oblidar ni perdonar els crims de Grau, Giuliani,
Grigoropoulos, Palomino, Agulló i tantes altres, és VIOLÈNCIA
mantindre el cap ben alt a la visiteta del Coixo és VIOLÈNCIA
Los Solidarios és VIOLÈNCIA, Tiqqun és VIOLÈNCIA

Ni oblidar ni perdonar que no seràs escoltada és VIOLÈNCIA
ser Anonymous contra l'ACTA és VIOLÈNCIA
tot lo que calla Canal 9 és VIOLÈNCIA
batallar el gangbang neoliberal és VIOLÈNCIA

Insurres amb cascos al kettling és VIOLÈNCIA
tots els meus col·legues són VIOLÈNCIA
el poder del poble és VIOLÈNCIA
la democràcia és VIOLÈNCIA
viure és VIOLÈNCIA

València no és vostra,
Violència és nostra!

Europe's living an insurrection...

Si votar poguera canviar alguna cosa seria il·legal
Violència fou tornar a la normalitat després d'un dia de revolta
Fins que tot rebente i els brolle la merda pels poros!


6 comentaris:

Melissa Nelken ha dit...

A mi aquesta cançó m'ha paregut una mica rara, té molts crits i no s'entén molt bé. Però el que sí fa és deixar les coses ben clares sobre la violència, el que diu m'ha paregut prou encertat.

D'altra banda, estic d'acord amb el que posa Rosa a l'entrada: Violència és que tanquen Canal 9. Aquest fet ha marcat moltíssima gent de la Comunitat Valenciana: ha causat uns 1700 acomiadaments, han deixat milions de persones sense ràdio i televisió: ens han llevat l'únic mitjà de comunicació que ens quedava en la nostra llengua.

Jo de xicoteta veia TV3, K3, i altres cadenes de televisió catalanes, i ens les van llevar. També solia vore dibuixos de .2 i canals d'aquest tipus en valencià. Ara que sóc més major, solia vore les notícies i altres programes a Canal 9, però ens l'han furtat.

M'agradaria saber per què a la televisió de ma casa es poden veure a banda dels canals estatals, els d'altres comunitats i no les de la nostra. He vist canals de Còrdova: per què no puc vore canals de València?

Per tot això em pareixen perfectes les manifestacions que estan fent els valencians al carrer. Això no es tracta de cap ximpleria, ens afecta a molts. Jo recolze tota la gent que lluita pels nostres drets i els anime a que seguisquen manifestant-se. Aquestos dies he estat veient les notícies (en Antena 3 o Telecinco perquè ja no tenim cadena pròpia) i he vist com exigien a Alberto Fabra que torne Canal 9, i em pareix perfecte. Crec que a aquest home l'importa un pebre que ens quedem sense aquest canal, i hauria de donar-li vergonya.

Christian Stone ha dit...

Orxata Sound System es un grup molt bó i la música que fan m'agrada. Aquesta cançó parla sobre la violència i al vídeo apareixen diversos actes de violència, com els que es produïxen a les manifestacions, que paguen justos per pecadors. La majoria de manifestants que van a les manifestacions són pacífics però sempre hi ha 3 o 4 que comencen a llançar pedres, cremar papereres, etc. Per la seua culpa, la policia comença a pegar a tot el que es moga i això és indignant.

Després, com digues tu, que ens furten Canal 9 és violència, no hi ha dret a que ens furten la nostra televisió on està la nostra infància i les notícies de la nostra Comunitat. A partir d'ara estarem pràcticament incomunicats del que passa a la Comunitat. Això si que és violència.

Estefanía STONE ha dit...

La cançó no m'agrada molt perquè té molta distorsió i no té un ritme molt definit. Però estic d'acord amb la idea que tancar canal nou és violència. Aquest mitjà era l'únic en el qual parlava valencià a la TV i també era el que s'encarregava de promocionar les festes valencianes i la nostra cultura. Tots els xiquets valencians que hi veien els dibuixos en valencià, ara ja sols tindran els dibuixos en castellà, això crec que va a fer que els xiquets a poc a poc deixen de parlar en valencià.

Fa uns anys van prohibir el canal de TV3 a la Comunitat Valenciana llevant-nos així un canal en valencià, ara ens furten també Canal 9, això em diu que algú té la intenció que el valencià no es parle. A poc a poc estan destruint tots els mitjans de promoció de la nostra llengua.

Per altra banda, també és una notícia roïna per a la festa de Valencià, les falles. L'únic canal que les retransmetia era Canal 9 i ara les falles ja no tenen un mitjà de comunicació que les promocione. No tots els valencians poden acudir a les mascletades o a l'ofrena i vore aquestes coses a través de Canal 9 era una forma de viure la festa des de casa.

Pense que les raons que hi tenien per a tancar el canal eren certes i hi havia motius suficients per a tancar-lo, però crec que si el canal ha arribat a aquest punt és perquè li ho han permés, els interessava que el canal cometera aquestos errors per poder tancar-ho. Si hagueren volgut que no desapareguera o si tan sols els haguera importat, no haurien deixat que arribara a aquesta situació.

Una part molt important de la cultura valenciana ha mort i em dóna la impressió que no serà l'última, és l'hora de lluitar per la nostra cultura.

Sara Tristán ha dit...

Aquesta entrada m'ha semblat molt encertada, ja que el dia 27 d'aquest mes Canal 9 va ser tancada i totes les seues emissores secundàries, com és Punt 2, també. A més que cada vegada la nostra societat està fent-se més corrupta i insolidària.

Per altra banda, n'hi ha grans exemples dels efectes que té la violència i la repressió, que cada vegada sofreix més el poble. Aquestes són les exagerades accions policials que varen tindre, no fa molt, en algunes manifestacions, o el tancament de diverses empresses nacionals, deixant així a milers de persones al carrer.

També crec que en aquesta època de crisi i recessió econòmica és necessari que tots els ciutadans lluitem pels nostres drets i per la nostra llibertat de poder manifestar-nos sense por d'acabar malferit o arrestat.

Per aquestes raons, em sembla que a aquesta cançó el més important és entendre la lletra i quedar-se amb ella, no oblidar-la després d'un temps, ja que és un tema d'actualitat i té molta repercussió social.

Finalment, hauríem de dir que si us adoneu cada vegada el ric és més ric mentre que el pobre i desgraciat es queda al carrer sense diners i ajudes socials.

Jaume Marston ha dit...

Hola,

A mi aquesta cançó m'ha agradat molt, perquè parla de moltes coses que són veritat i que ens afecten a molts (com el tancament de Canal 9). A més a més, aquest grup m'agrada molt, ja l'havia escoltat abans i m'agradaven moltes cançons seves.

El tancament de Canal 9 ens afecta a tots els valencians, l'hem tingut tota la nostra vida i ens ha entretingut amb els seus programes, els seus dibuixos, les seves sèries... en valencià i ara ens l'han furtat com si fora un caramel. Ara no tenim cap mitjà de comunicació (ni televisió ni ràdio) en valencià per culpa d'Alberto Fabra que l'ha tancat i ara els valencians estem indignats i ens manifestem demanant una cosa que és nostra i ens l'han llevat.

Quan els nostres fills miren la televisió a soles veuran canals castellanoparlants i així no aprendran res de valencià com l’apreníem anteriorment nosaltres amb els dibuixos (Doraemon, Babalá, Bola de Drac...).

És una vergonya que el govern ens faça triar entre tindre una educació i sanitat públiques i de qualitat o una cadena autonòmica pública, de qualitat i en valencià. No ens poden dir que és per falta de diners quan aquest govern s'ha caracteritzat pel malbaratament dels diners i la corrupció, és una falta de respecte per a tots els valencians.

Pau i Au (1 bxillrat) ha dit...

aquesta cançó m´ha agradat perque es l´estil de música que jo escolte.
estic d´acord amb allo que diu sobre la violencia perque la violencia no es solament la utilització de la força fisica contra un altre, sino tot aixo que diu la cançó, com per exemple lo de canal 9 que ja va passar fa temps.
Ara la noticia es l´enorme malbaratament dels politics amb les "targetes black" que ara tenim que pagar els ciutadans amb els elevats impostos que ens imposen i els enormes retallaments que estem patint