dimecres, 20 de febrer del 2019

BUHOS - Volcans


Entrada 1

Sóc Sheila, de 1r de Batxillerat Humanístic, i m’agradaria presentar la cançó que he triat. S’anomena “Volcans” i és del grup Buhos. Aquest grup està format per Guillem Sole (veu), Jaume Nin (guitarra), Joan Blázquez (bateria), Pepe Vila-Abadal (teclat), Josep Contreras (saxo), Klaus Stroink (trompeta) i Rai Benet (baix).

Són d’un petit poble de Barcelona que s’anomena Calafell, i varen començar a tocar l’any 2005. El seu estil es caracteritza per ser rock tropical, és a dir, un gènere entre el rock dur i el pop mestís. Amb el disc “Rebel·lió en la Plaça” arriben a tots els llocs de Catalunya i de les Illes Balears i se’n venen més de 10.000 copies, a un euro, en un any de concerts.

La cançó “Volcans” està dins del disc “La Gran Vida”, que van publicar l’any 2018. Tracta de viure el moment sense preocupar-nos de les regles que no ens deixen ser qui som, de coses que sentim però que no fem per por a la reacció de la gent. La vaig conèixer perquè un dia estava buscant música nova i em vaig trobar amb aquesta meravellosa cançó. M’agrada molt, en primer lloc pel missatge tan positiu que dona, i a més pel ritme que té, ja que una vegada escoltat no pot traure-te’l del cap.

Entrada 2

Buhos és un grup de rock de Calafell (Tarragona) fundat l'any 2005. Dos anys després, el grup edita el seu primer disc oficial "Rebel·lió en la plaça". En un afany de reivindicació discogràfica, els seguidors dels de Calafell podien adquirir aquest disc per 1 € en els seus concerts, filosofia que més tard va desembocar en oferir tota la seua discografia en descàrrega gratuïta a través del seu web oficial. El grup distribueix el disc de manera totalment independent i venen més de 10.000 còpies a un euro en un any de concerts. Buho es va popularitzar després d'un seguit de cançons sobre el Barça per Ona Fm i Rac. En aquests mesos, va aparéixer la cançó de Messi, gravada en l'estudi de J.Nin. El tema va sonar molt a l'Argentina i la notícia va aparèixer a la portada de Clarin i Olé.

En aquest vídeo, es pot veure com diversos personatges s'enamoren sense importar el gènere o les diferències. Com al principi ens deixa veure uns segons les seues situacions, com ara una xica que ha discutit amb el seu nóvio i coneix un cambrer, o una mare que acaba de recollir el seu fill de l'escola, un xic tímid en un gimnàs o un altre ''treballant''... Són situacions que es poden passar a qualsevol de nosaltres: trobar l'amor de la nostra vida, o la persona que ens causa papaiones en l'estomac. L'amor és l'amor.


LLETRA

Sense regles que ens prohibeixin ser qui som,
com si a la nit d'avui se'ns acabés el món,
la llum al cel, com dos volcans en erupció,
ballant junts fins que acabem perdent la raó.

A la trinxera, a la qual vam créixer plegats,
em vas fer creure que tot estava al nostre abast,
i ara tot canvia i ens té atrapats,
busquem una sortida entre mitges veritats,
és una guerra i vull lluitar-la al teu costat.

Sense regles que ens prohibeixin ser qui som,
com si a la nit d'avui se'ns acabés el món,
la llum al cel, com dos volcans en erupció,
ballant junts fins que acabem perdent la raó.

Hi ha un foc que crema, i és imparable quan ho fa
treu-me la pena i encén-me com un volcà,
i quan tot es torça, tu ets l'escalfor,
la meva força sempre que em guanya la por,
no hi ha bombers que apaguin el que ens crema al cor.

Sense regles que ens prohibeixin ser qui som,
com si a la nit d'avui se'ns acabés el món,
la llum al cel, com dos volcans en erupció,
ballant junts fins que acabem perdent la raó. (x2

Font de la informació: 

https://grup-a-c.jimdo.com/espa%C3%B1ol/musica/els-buhos
https://ca.wikipedia.org/wiki/Buhos

3 comentaris:

Ernesto West ha dit...

Bon dia, sóc Ernesto West, alumne del IES Isabel de Villena; cursant primer de batxiller ni en aquest moment vull parlar de l'entrada a Villena.so.

Lo primer que vull dir és que mai en aquest curs he fet una entrada en aquesta categoria de la pàgina web, és a dir, que és el primer comentari que faig sobre una cançó. Vull donar les gràcies a la meua companya de classe per fer aquesta entrada que és molt bonica i m'ha fet passar una bona estona.

La cançó era del grup Buhos, la cançó s'anomena " Volcans", els xics que formen el grup s'han criat en un petit poble de Barcelona per això la lletra esta escrita en català. Des del meu punt de vista tracta sobre llibertat de poder ser qui vulgues sense fer cas de la gent, perquè finalment sempre eixira la teva personalitat saps? com un volcà... i que cal viure el moment sense fer cas a les regles que es posen, és a dir, que no s'ha de deixar que la vida passe sense viure res emocionant o sense una mica d'aventura.

M'he informat més del grup i aquesta cançó forma part del disc "La Gran Vida", publicat en 2018. La cançó em va agradar moltíssim pel fet que la lletra és meravellosa, amb molt sentit en l'actualitat i fins i tot els que interpreten el videoclip ho fan meravellosament, però el millor sin cap dubte era el seu ritme.En el videoclip em pareix molt interessant perquè els personatges parlen molt poc entre ells i solament es basen a actuar pels seus impulsos humans, cosa que està molt bé relacionada amb la lletra de la cançó.

La veritat és que em quedat amb moltes ganes d'escoltar altra cançó d'aquest grup, perquè com he dit abans m'agradat més del que esperava en un primer moment.

Jaume Marston ha dit...

Hola sóc Jaume Marston i comentaré la cançó Volcans del grup de música Buhos, del qual ja havia escoltat alguna cosa.

Per a començar he de dir que aquesta cançó ja l'havia escoltat alguna vegada però no sabia com s’anomenava aquesta cançó ni Quin era el grup que la tocava. Graciés per pujar aquesta cançó perquè la puguem escoltar més voltes.

Primerament aquesta cançó té un ritme boníssim, té una melodia que li encantaria fins a qui no li agrada-se la música. A més té un videoclip de molt bona qualitat que no podria representar millor com ha de ser l’amor, lliure .

Tanmateix com en el videoclip, la lletra també té un missatge que s’hauria de quedar marcat a la societat, dona igual amb qui, si hi ha amor. En aquesta lletra es mostra com no hi ha que posar-li regles que “ens prohibeixen ser qui som”

Per a mi aquest és un grup que sempre aporta bones lletres a les seues magnífiques melodies que fan que vulgues tornar a escoltar aquesta cançó en bucle i que no fa gens avorrides escoltar-la. Com s’ha pogut notar aquesta cançó m’ha encantat i sense dubte algun la recomanaria a qualsevol persona que li agrada-se aquest tipus de cançons amb aquest tipus de lletra i de melodia.

Segurament després d’aquest comentari buscaré una cançó d’aquest grup per a publicar-la, ja que, aquest és un grup que no té moltes publicacions en aquest blog i que caldria que algú publicara més cançons com aquestes.

En resum aquesta cançó per a mi és una de les millors que té aquest blog i que m’agradaria que es publicaren més cançons com aquestes que tenen aquesta música tan agradable i que amb la lletra que tenen fan una crítica social d’aquest tema que són les relacions amoroses entre persones.

Rosa Sanchis ha dit...

Paula Roussel CORRECCIÓ

Aquesta cançó s’anomena “Volcans” i és del grup català Buhos. Últimament no puc parar d’escoltar-la, té un ritme boníssim i la lletra és preciosa. El videoclip de la cançó, en la meua opinió, acompanya i complementa perfectament al tema, que està ple de significat.

La lletra és meravellosa i arriba a tothom que l’escolta fàcilment. En aquesta podem veure com el grup parla de l’absència de regles que els prohibeixen ser qui són. Aquesta idea em sembla molt bonica i crec que és en la que guarda l’essència de la cançó. Quantes vegades hem desitjat comportar-nos d’una altra manera i sentir-nos lliures i no hem pogut fer-ho per por o vergonya?

Ací podem veure com la por i la vergonya s’esvaeixen i per una vegada solament quedem nosaltres, la nostra veritat i tot aquell que ens veu tal com som ballant i gaudint fins a tremolar de cansament i perdre la raó. És brutal veure com tant de significat s’amaga dins d’unes quantes paraules i esclata al cor quan la música comença a sonar.

Amb aquest vídeo acompanyant la cançó comprenem millor el missatge i entenem el que el grup volia transmetre. Ens adonem gràcies al videoclip com el desig i l’amor no tenen fronteres, no entenen de sexes, de religions, de races o de classes socials. Veiem que pot nàixer en qualsevol moment, de l’espurna d’un encenedor fins als corredors d’un supermercat del barri. Solament es necessita uns ulls que brillen al mirar uns altres i mig somriure.

I què passaria si ens guiarem pel desig i l’amor en compte de pels prejudicis i la desconfiança? Què passaria si ens deixarem encendre i brollaren de nosaltres els sentiments com la lava dels volcans?
Definitivament, aquesta cançó mereix ser escoltada i gaudida, doncs tant el ritme com el vídeo i com el missatge són excepcionals. I he de dir que a aquest grup no li falta raó, perquè veritablement un se sent així, sense por a ballar i a tornar-se boig quan es deixa conquerir pels sentiments i s’oblida de la raó i de la vergonya.

25 de febrer de 2018