divendres, 5 de desembre del 2014

TONI DE L'HOSTAL - La paella

Una proposta musical de Toni de l'Hostal per a riure una estoneta:




Ací tens la cançó La paella és una versió més moguda (remescla).

Perfil (de broma) de l'autor a la Valenciclopèdia (però ni cas a l'ortografia, eh!!!):

"Xe, a mi me diuen Toni de l'Hostal (nét) perquê m'awelo, que tammé li diuen Toni, ne tenia un en el carrer Major de l'Alcúdia: l'Hostal de Dos Portes (en castenallo en el original). Sóc dottorat en Filologia Roscana per la Universitat de MontortalFigura Mundial votat pel 4rt Congrés de Figures Mundials, president del V Congrés de Figures Mundials i actual tio Toni.
La Valenciclopèdia és el meu enèsim projecte después de la'Ortografia roscana i el bloq Rosca amb all, i un' âtra fãena més a banda de la de rettor de la Capelleta Ð les Mãedéus i cantãor de Riberenques, entre moltes, moltíssimes âtres: certament, qui no té fãena, Fuster li'n dóna!"

8 comentaris:

Ivàn Arenal ha dit...

Crec que aquesta cançó té molt de ritme però no crec que aquest ritme siga el apropiat per a aquesta cançó .

El ritme que té s'escolta molt alt i esta molt mal cantat per al meu gust. La lletra a vegades no s'entén molt bé per que parlen molt rapid, i no vocalitzen prou. La cançó no és del meu estil pero pense que te molt de "flow", pero pense que les cançons valencianes estan desevolupant-se molt be encara que tinguen que millorar en diferents aspectes com la vocalització, pero també he dir a favor d'ells que es dificil parlar rápid en valencià. Entenc a la perfecció la lletra, menys en algunes cançons que no vocalitzen quasi res però s'arriba a entendre.
El cantant té una veu bastant agradable a l'oida.
M'agradat bastant la cançó, malgrat aquests aspectes que he dit, espere que la setmana que ve siguen millors i puguen agrairme mes. Un salutet companys i companyes de primer de batxillerat de humanitats i ciencies de l'institut. Un salutet :)

Luismi de Gouges ha dit...

TONI DE L'HOSTAL-LA PAELLA

Aquest vídeo tracta sobre un home que canta una cançó de com fer-hi una paella; res més
solament es un home amb una guitarra donant instruccions de com fer-hi una paella.

Aquesta cançó m'ha agradat molt, jo vaig entrar a villenaso per a escoltar una cançó
en valencià esperant que diga una cançó molt coneguda d'un grup molt conegut; però
vaig trobar la cançó LA PAELLA que em va fer molta gracia perquè era divertida,
, innovadora i extravagant i això fa que la aja elegit per a fer-hi un comentari.
Ha sigut la millor cançó que he escoltat en villenaso i solament es un home amb barba i guitarra cantant una cançó de com cuinar una paella.

Volia queixar-me de que la persona que ha fet l'entrada no ha posat la lletra de la cançó i tota la informació que ha posat de l'autor era d'una web de broma.

L ha dit...

LLETRA DE LA CANÇÓ
Ingredients per a fer una paella:
un quilo de carn, mitja cuarta de tabella,
cent grams de tomaca, dosents de bajoqueta, una cuarta d'oli, un litre d'aigua de l'aixeta.
El bollit mai en aigua de Madrit...
Mig quilo de magre, mig cuart de garrofó,
un paquetet de safrà, una cullerà de pemintó,
un got plé d'arròs per cap, sal de cuina, pa quatre persones i pa la veïna.
Procediment:
Calfa l'oli, no el vinagre, tira-li la sal i afegix la carn i el magre i vés pegant-li voltes a la carn en la paleta, fins que la pell del pollastre vaja fent-se doraeta.
Ja t'han dit el secret del sofregit?
En acavant afegix la bajoqueta, la tomaca triturà i pega-li un altra volteta, t'has d'asperar a que tot se sofrija, un parell de minuts més, mai de la vida un hora i mitja!
Quan estiguen prou fetes les cuixes, tira el pemintó alhora que l'arruixes en el litre d'aigua del pessebre, cas contrari es cremaria el pebre.
Tot seguit pa trencar l'anfit...
Afegix la tabella, el garrofó, el paquetet de safrà, que voràs com es desfà, deixa bollir el foc fins que coga, arrefila l'arròs voràs com l'aigua es torna groga.
Afegix-li aigua si se'n evapora, tastau de sal i afegix-ne en càs que fora i deixau coure uns deu minuts al màxim i en acavant uns deu minuts al mínim.
A la taula i al llit al primer crit!
Quan estiga cuit i ben sequet, deixa-la sobre el foguer pa fer el socarraet i recorda...
...el que guisa dolç guisa pa molts i el que guisa salat sempre guisarà pal gat.

Sofía Stone ha dit...

Vaig a comentar la cançó TONI DE L'HOSTAL - La paella. Vaig fer un comentari prou curt perquè és el que mereix la cançó. D'una banda em sembla bé que faça una cançó amb els ingredients de la paella, ja que almenys això és cultura i tradició. Per una altra, em sembla que hi ha temes més imports a tractar, que els ingredients de la paella.. El cantant em sembla un jove molt friki i el ritme no m'agrada gens. L'únic que m'agrada és la guitarra, m'agradaria que pujaran cançons que es cantaran amb la guitarra, però no cançons com aquesta. Però bé, cal acceptar que hi ha grups i músics de tot tipus, no sempre ens agradarán les cançons.

Un Salut!

Maria Wollstonecraft ha dit...

Aquesta cançó m'ha paregut una idea molt bonica i graciosa ja que junta una cosa tan rica i valenciana com la paella amb la música.

No m’ha agradat massa el videoclip ja que pareix que l’han fet un dia que no tenien res més per a fer i no queda molt be les veus que apareixen de fons. Però com he dit abans aquest xic ha cantat molt bé la cançó i això és el que més se valorar.

Nadir Davidson ha dit...

Aquesta cançó em pareix molt divertida i alegre. Al video (ja que per a mi no es un videoclip) apareix un home sentat a una cadira tocant la guitarra i cantant els ingredients per a fer una paella. Després canta els procediments. Per a finaliçar vull dir que m'agradat molt el ritme i la cançò en general.

Nadir Davidson ha dit...

Continuació: Se m'ha oblidat posar unes coses del video.
La descripció que Rosa ha posat que ignorem m'ha fet molta grácia per el "xé" i la forma que parlaba, aunque no fora veritat m'ha traigut molts records de quan era xicotet i m'anaba a menjar amb els meus cosins de Tavernes de la Valldigna perque en aquell poble es parla valencià.Em recorda a la gent de poble que hi ha ací per aixó m'ha agratad tant. Salutacions!

Jaume Wolf ha dit...

Aquest vídeo em sembla molt original, m'agrada molt la idea de cantar una recepta de cuina, sobretot que sigui de la paella per què es una recepta molt llarga.

Jo no pense que la millor forma de dir una recepta sigui cantant-la, però em resulta graciós i divertit en general m'agrada molt el vídeo