dijous, 6 de juny del 2019

ALFRED GARCÍA I AMAIA ROMERO - Et vull veure

Recomanació de Carla (Bat. Humanístic)

Alfred García és un cantant, compositor, productor i intèrpret espanyol conegut per la seua participació en el concurs Operació Triomf 2017, on va arribar fins a la final, i va quedar en quarta posició. Amaia Romero es va donar a conéixer després de participar en Operació Triomf, on va arribar fins a la final i va ser proclamada guanyadora. Tots dos van ser triats per a representar Espanya en el Festival de la Cançó d'Eurovisió 2018, i cantaren a  duo el tema «La teua cançó»; malauradament, quedaren en la posició 23.


El cantant, Alfred, va compondre el tema en català durant la seua estada en l'Acadèmia d’OT i li la va regalar a la que és la seua exparella, Amaia, pel seu aniversari, quan encara estaven en el programa de televisió. Alfred i Amaia van unir les veus per a aconseguir un bell cant d'amor, una cançó que a través de la lletra expressa molt el que van sentir l'un per l'altre des que es van conéixer en l'Acadèmia i, a més, Alfred confessa que li agradaria veure sempre Amaia com el primer dia, i descriu el que van viure en el concurs, on passaven hores component o cantant cançons dels seus referents musicals. Aquesta cançó va començar sent un poema i Alfred li va afegir uns versos per a compartir-la en un duo, i així poder-la cantar amb ella.

“Et vull veure” va despertar la nostàlgia dels seguidors, que van recordar la relació entre tots dos i es van mostrar apesarats per la ruptura, ja que era una parella molt popular en les xarxes socials, i encara que la relació s'acabara, els seus fans volen seguir veient-los compartint el que més amen junts, la música.

He triat aquesta cançó perquè és un tema sincer, carregat d'emoció i de sentiments i és per això que m'agrada. Vos anime a escoltar la preciosa lletra d'amor escrita per tots dos i que pugueu gaudir-ne del ritme.


Lletra
Et vull veure, seguint de prop on mor el vent
Et vull veure, fent cançons fins que no puguis més
Tinc una estranya sensació de no poder anar a millor
Però és que amb tu tot va perfecte
Et vull veure, igual que el primer dia aquí
Cantant cançons de la Judit, del Kanka com si fessis acudits
I es que tot ho fas tan fàcil com petit
Pero tu et fas gran en vas fer dinou a mitjanit
Et vull veure al carrer a la porta de camí
Et vull veure deixant notes soltes pel jardí
Tothom et veu a la televisió però no coneixen la cançó
Que fa parar boig sempre al teu cor
Et vull veure poc a poc però sense tenir por
Vine amb mi aquesta nit
Que et vull veure bufant les espelmes del pastis
Que et vull veure cada dia com si fos ahir

1 comentari:

Ernesto West ha dit...

Bona vesprada, vull comentar esta entrada pel fet que comocía als autors ja que van eixir en Eurovisió 2018 i OT 2017 i ome va sorprendre moltíssim que feren música en valencià i la veritat és que m'ha agradat moltíssim esta cançó. La primera vegada que l'escolte va ser en classe de valencià, una companya va exposar la seua cançó i dónes d'eixe moment l'he escoltat més amenudo i l'és que no m'avorrix.

Els cantants es criden Amaia i Alfred, estos dos artistes van eixir junts un temps i la majoria de les seues cançons tractaven d'amor i això feia que la gent s'emocionara i els agradaren més les seues cançons ja que els pareixia molt romàntic.

Des del meu punt de vista la cançó “ et vull veure” és molt dolça i d'alguna manera em recorda a una cançó de bressol, però el que mes m'agrada d'ells dos és la manera en què les seues veus s'entrellacen i poden crear un autèntic hit, sense anar més lluny esta cançó pot ser un clar exemple.

No sòl escoltar moltes cançons d'estos dos artistes perquè m'atrau un altre estilde música, però he de reconéixer que hi ha cançons seues que són molt bones i a la gent els solen encantar. Finalment m'agradaria recomanar esta cançó a totes les persones sense tindre en compte la seua atracció musical o preferencies, ja que per a la meua opinió esta cançó és universal i li pot agradar a tot el món encara que siga un poc, a més parlant de la lletra és molt bona ja que la història que compte enganxa.

Tinc que reconéixer que la lletra va ser el que em va cridar l’atenció i antendre amb més profunditat a l’explicació de la meua companya i per eixe simple fet m'agrada esta cançó.