dimarts, 10 de febrer del 2015

OVIDI MOTLLOR. 20 anys de vacances

El cantant Feliu Ventura ha fet aquest dilluns una crida a organitzar una "Festa Ovidi Montllor" arreu del País Valencià coincidint amb el 20é aniversari de la mort del cantant alcoià, que es commemora enguany. A través d'una carta enviada als mitjans de comunicació, amb el títol 'Celebrem Ovidi Montllor.

Carta de convit', Ventura assenyala com a font d'inspiració les 'Festes Estellés' impulsades per l'escriptor Josep Lozano per recordar la figura del poeta Vicent Andrés Estelles. "És hora que el país retorne a l'Ovidi l'estima i el compromís que ell va tindre amb el seu poble: altre cop de part dels bons ", manifesta Feliu Ventura.

Feliu Ventura recorda que el 10 de març Ovidi Montllor farà 20 anys que "se'n va anar de vacances i el trobem a faltar". El cantant afegeix que pel desé aniversari de la seua mort es va organitzar l'Any Ovidi amb centenars de trobades i homenatges per tot el país "i molta gent va descobrir i redescobrir un dels nostres cantants més estimats. De manera espontània es va estendre la seua figura i obra i va calar definitivament en la vida de moltes persones".

En aquest sentit, indica que pel 20 aniversari "ja torna a tocar" i manifesta la seua voluntat de convidar a celebrar l'Ovidi amb la 'Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances' a la manera de les festes Estellés que impulsa l'escriptor Josep Lozano.

"Que cada poble i ciutat tinga aquest any una 'Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances' amb gent reunida per a recordar l'obra d'Ovidi: les cançons, els poemes, les pel·lícules, el teatre,... o simplement brindar i menjar per ell", desitja Ventura.

El cantant afegeix que aquesta festa es podria fer seguint vers per vers la cançó de Les meues vacances o "sense més indicacions ni límits que la imaginació dels organitzadors de cada 'Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances'".

Font: llibertat.cat

Ací teniu la cançó "Perquè vull", una recomanació de Joan, de 1r d'ESO.




1 comentari:

Joan ha dit...

Jo soc Joan, el que ha recomanat aquesta cançó, perquè vull. Una cançó composta per Ovidi Montllor, va naixer en 1942, a Alcoy (Alacant) i va fallecer en 1995 a Barcelona amb 53 anys de edat . Aquest home va ser actor espanyol i cantautor. Un molt bo cantant, amb 14 discs. La seua carrera destacada com cantant la va iniciar en 1968 con música propia sobre textos de Salvador Espriu, Vicent Andrés i Estellés, Pere Quart i de el mateix. I de vegades acompanyat amb Toti Soler, Raimon, Maria del Mar Bonet, Joan Manuel Serrat, Lluís Llach i José Luis Borau.