diumenge, 22 de febrer del 2015

ASPENCAT - Serem un cicló

Aspencat és un grup musical de Xaló, la Marina Alta (País Valencià). El seu estil s'ha basat en l'ska, el reggae i el drum and bass, però en l'actualitat han avançat cap a uns ritmes més electrònics on es pot veure la presència del dubstep. Han aconseguit així un estil propi que combina sons electrònics amb l'estil que ha predominat fins aleshores. En l'actualitat conformen una de les bandes de referència del País Valencià, que amb l'aturada del grup Obrint Pas se'ls ha considerat com els seus successors actuals. Amb això, han estat considerats juntament amb La Raiz i Orxata Sound System com un dels grups valencians que desafien la cultura institucional del País Valencià pel contingut crític de la seua obra.

Biografia

Aspencat naix el 2005 amb components de diferents pobles de la comarca de la Marina Alta (País Valencià). L'eclosió de la banda va tindre lloc en torn als anys 2005 i 2007 quan tocaren a festivals com Arrels, l'Aplec dels Ports o la Gira d'Escola Valenciana i moltes nits acompanyant a grups valecians com Obrint Pas, Sva-ters, La Gossa Sorda o Skalissai. L'any 2007 autoprodueixen la seua primera maqueta amb el títol de La festa està servida i arribat el 2009 en registren el que serà el seu primer disc d'estudi, autoeditat, Obri la llauna. El grup en el 2010, el seu any de més èxit, traspassen fronteres actuant a un poble de França. Després de l'èxit de la gira “Obri la llauna Tour 2010”, Aspencat presenta el seu tercer treball “Naixen Primaveres”, on reforcen la líniea marcada al seu darrer disc amb lletres més combatives. Aquest treball es caracteritza per la predominança del reggae, el dub, l'ska i els sons electrònics, conjuntament amb lírica desafiant que més els caracteritza.

Aquest dinamisme fa del directe d'Aspencat una proposta enèrgica i sense pauses. Aquest disc els porta a molts escenaris arreu dels Països Catalans i, fins i tot, en grans festivals de música internacional com el Rototom Sunsplash a Benicàssim (Festival Internacional de Reggae) i el Skaville a Rijeka (Croàcia) (Festival internacional de ska).

El 2012 Aspencat torna a la càrrega amb “Inèdit”, un treball que conté dues cançons noves i algunes versions i barreges de l'anterior treball "Naixen primaveres" realitzades per músics de reconeguda trajectòria com: Feliu Ventura, Borja Penalba, Xavi Sarrià (Obrint Pas), Chalart 58 (La Kinky Beat) i Carles Biano (Orxata Sound System).

El 2013 Aspencat publica “Essència”, un disc amb el qual la banda explora nous territoris electrònics amb nous estils com ara el dubstep, fent d'això el seu directe una posada en escena molt més potent i convertint-se així en un dels grups més consolidats dels Països Catalans. Aquest disc els porta ja més de 50 concerts a l'esquena i, a més, els ha permès estar en el cartell de festivals com el Viñarock i l'Aupalumbreiras, entre altres.

Membres del grup

Kiko Tur (veu)
Ivan Gosp (veu)
Pep Garcés (
guitarra i cors)
Xavi Arias (
baix)
Jaume Tur (
bateria)
Bruno Mas (
trombó)
Rosendo Escrivà (
trompeta)
Miquel (
trompeta 2a)
Pasqu Giner (
teclatsamplersi cors)
Hèctor Peropadre (Llaüt i acordió)

CANÇÓ



LLETRA

Dis-me, dis-me, com evitar caure en l'abisme
si no és unint les forces per a provocar un sisme
dis-me com atacar, com acabar amb el capitalisme
La nostra ràbia convertida en vandalisme
Bussines, tràfic d'armes, màfia, urbanisme
L'ésser humà el paradigma de l'egoisme
Periodisme comprat per política
El poble esclatarà com una bomba atòmica

Together we'll rise,
Sigue tu corazón
Together we'll rise
Hui serem un cicló
Together we'll rise
La unitat és la solució
Sigue el movimiento de nuestra generación

Todo es plástico i fitness, mercantilización, mentira i business,
Repressió, corrupció, tauromàquia, espanyolisme, el lago de los cisnes.
Democracia guardiana se reduce a bombardear y violar niñas Afganas,
la doble moral cristiana, hipocresia en semana santa.
Otro desahuciado, otro rescate a la banca, otro mercenario. Otro empresario que roba,
aqui seguimos dando guerra, aquí seguimos con un pie en la soga,
la tele es droga, el consumismo te ahoga,
la guardia civil te para, te cachea y te interroga,
la publicidad, la moda te la tragas toda,
Andreita Fabra que se joda, por demagoga, no resulta fácil,
Amancio Ortega no es un héroe que da trabajo, es un nazi,
ací som poble en moviment, portem memòria, unitat front popular, fins la victòria!

Escolta com la ràbia batega al teu pit
Combat a les arenes del que no està escrit
Escriu les coordenades cap a l'infinit,
Creixen les forces!

En cada poble, en cada persona
Existeix un sentiment
Per cada injustícia, la terra plora
Serà millor que no jugueu amb el present

És hora de canviar la història
Busquem la glòria
El cel és ras però se sent com trona
Per les valls ressona
Som l'efecte papallona
Gota a gota junts avançarem com una ona.


Treball elaborat per : Adrian Wolf i Andrés Stone. 

4 comentaris:

Ivàn Arenal ha dit...

Bon dia companys i companyes com cada dilluns vaig a comentar aquest article que han fet els meus companys de primer de batxillerat de ciencies.
En primer lloc felicitar-les per aquest bó article que han fet, pense que el articles te una molt bona distribució de : l'introducció, biografia, membres del grup, cançó, lletra. A banda de aquestos apartats pense que lis ha faltat ficar una bona opinió, per a que la resta de companys i companyes del institut sapien el que ells pensen.

Ara començaré amb la meua opinió, pense que aquesta cançó del grup aspencat,un molt bo grup percert, està molt be redactada i parla sobre l'actualitat que estem viuent actualment, parlen sobre les modes d'ara como pot ser el fitness i tot aixó. Respecte a la base crec que li falta un miqueta mes de agressivitat a banda de que te una lletra meitat anglesa meitat valenciana, meitat castellana. En conclusió pense que aquesta cançó esta molt be feta. Un salutet als meus companys Adrian Wolf i Andrés Stone, enhorabona amiguets. Un salutet també a la resta de amics de l'institut. :)

Cristian Becker ha dit...

Corregit per Cristian Becker. Molter faltes, 16 línies de 41 no estan en valencià (39%). La Viquipèdia és molt útil...

cerezo marston ha dit...

Hola ,bon dia hui vaig a comentar el video de la cançó de “aspencat -serem un cicló”. La cançó m'agradat molt em pareix que diu coses molt verdaderes i d'altra banda el ritme i la lletra estan molt be. també perquè parla de totes les coses que estan passant en l'actualitat;la corrupció,el capitalisme ,l'avaricia de algunes persones i que el mon esta ple de gent mala que sols s'importen ells i els diners que pugen llegar a guanyar,contra mes millor i mentretant pobres sense diners per a menjar sense poder anar al metge ni a la escola i els rics comprant-se cotxes de milers de euros y cases de millons y això no està bé perquè si almenys els donara alguns diners ja que les sobra. bo jo m' en vaig que va a tocar el timbre .adeuuuuuuuuuu ;);););)

Jenny Campoamor ha dit...

El grup Aspencat no és que m'agrada molt, no em sol cridar l'atenció però aquesta cançó en especial si que ho ha fet. Tracta de temes d'actualitat des que els homes valoren l'exterior abans que l'interior, passant per les modes, la pobresa, la corrupció, el govern, la gent pobra que no té ni per menjar i mor de malalties, resumidament de les igualtats que hi ha avui en dia a la societat en què vivim. És una cançó que intenta fer-nos vore la realitat en la qual vivim i el tipus de societat tan depriment, superficial i injusta que tenim i que si volguérem podríem canviar-ho.
Crec que aquesta serà una de les poques cançons de Aspencat que recomanaria a la gent però tan sols per veure si entre tots si lluitem podem fer alguna cosa per millorar i canviar les situacions en les que vivim i obtenir una major igualtat.