dimecres, 5 de febrer del 2014

ARRÒS CALDÓS - Respira

Arròs Caldós va ser un grup de música en valencia procedent de la comarca de l'Horta del Nord (Pais Valencia). Naix el 1996 i ha evolucionat al llarg del temps conservant la formació característica dels grups de rock amb la presència de la dolçaina. El grup va anar incorporant nous components i instruments, tot explorant nous estils musicals com els ritmes llatins o el reggae, una nova etapa que s'inicià amb el disc "... i a la motxilla somnis i ràbia" (2005) i que es va consolidar amb el darrer "Candela" (2010), que va rebre el nom de la formació que apareixiria en dissoldre's Arròs Caldós: Candela Roots. Els seus membres són, Estel (veu), Juan (veu), Mikel (teclats), Karla (baix), Natxo (bateria), Pau (guitarra i veus) i Rick (percussió i veus); i anteriorment Rossella (dolçaina).

Aquesta cançó m’ha agradat per el seu entusiasme i la manera de transmetre com hem de disfrutar de les bones coses de la vida respirant amb força. Jo no escolte quasi res de musica en valencià, però mes que res per que no coneixia quasi cantats ni grups, però al buscar informació de grups i escoltar les seues cançons ara estic mes acostumada a escoltar-les i oblidar-me del mon.
Tania Rodríguez 1batxiller humanitats.



No digues res, respira
Es  l’únic que pots fer, respira, respirA
Has de ser bo, respira
Que tot anirà be, respira, respira
No digues res, respira

Es l’únic que ports fer, respira, respira, respira
Respira, respira
Respira, respira
Respira, respira
Respira, merda
Respira, respira
Respira, respira
Respira, respira

Arròs Caldós es un grup de música en valencià de la comarca de l’Horta Nord. Va nàixer en 1996. Es un grup de rock, reggea i rumba, es por dir que es un grup molt complet.

Els seus membres són, Estel (veu), Juan (veu), Mikel (teclats), Karla (baix), Natxo (bateria), Pau (guitarra i veus) i Rick (percussió i veus); i anteriorment Rossella (dolçaina).

Encara que siga un grup que porta des de 1996, no es molt conegut i no te molta informació, per aquesta raó no en tenim molta.

Discografia:
  • Somriu (1998, auto editat)
  • Arròs Caldós (2000, auto editat)
  • … i a la motxilla somnis i ràbia … (2005, auto editat)
  • Candela (2010)
Candela es el que hem agarrat nosaltres i a de més de tindre la cançó que heu escoltat te moltes altres com:

-Veritats
-Resingnació
-Ritme de vida
-Viure presents
-Cuida-la
-Camí de l’esperança
I moltes mes.

Hem elegit aquesta cançó perquè ens va agradar quan la varem escoltar. Nosaltres sincerament no escoltàvem música en valencià, però la veritat es que al anar escoltant cançons dels nostres companys, ens va començar a picar la curiositat i volíem posar un grup que no hi havia al blogg encara i vam trobar aquest.

(Em arreplegat tota la informació de Viquipèdia i hem trobat la cançó en un blogg que es diu Un Clot de Música)

Pablo Rosalén i Pau Rollán 1º BH

6 comentaris:

Natalia Fletcher Ponce ha dit...

Vaig a comentar aquesta cançó per diversos motius primerament perquè el grup es nou i els altres ja els tinc molt vistosos, seguidament perquè encara que aquest grup no tinga moltes cançons les poques que té son molt divertides i amb molt de ritme i plegadisses, a continuació també m’agrada perquè els noms de les cançons son molt diferents, graciosos i no son res comuns a les altres caçons dels altres grups i sobretot m’agrada aquesta cançó perquè encara que en totes les cançons repeteix una paraula en concret i la lletra no s’entén molt be( i com no es molt conegut aquest grup perquè va eixir fa poc la lletra tampoc esta en Internet) això fa que t’intrigues mes pel que diu la lletra i l’escoltes moltes vegades i finalment l’acabes cantant sempre i fa que t’agrade mes del que t’agrada i també entens el que diu sense ningun problema perquè és nostra segona llengua el Valencià.


Natalia Fletcher Ponce 1 batx h

Luis Dolz 1ºbatx H ha dit...

Comentaré aquesta cançó,en primer lloc perquè em pareix una molt bona cançó en tots els aspectes, tant musicals,vocals i pel missatge que ens vol transmetre inclús que siga un poc simple, també m'agrada per que esta escrita en la llengua del nostre país i al meu parer representa la lluita i reivindicació del català, és a dir perquè se sàpia que no és mes que una llengua secundària, si no la llengua de molts. Pense que esta cançó és interessant per la mescla de veus,ritmes i instruments.En conclusió, m'ha agradat esta cançó en tots els aspectes.

Adrian Garcia 1ºBACH H ha dit...

Sincerament no m’ha agradat en general res la cançó, per a mi no esta res desenvolupada la lletra, però d’altra banda l’ús de la tradicional dolçaina si que esta lo suficientment desenvolupada al llarg de la cançó. Però en general la cançó es molt simple i poc variada lèxicament. En canvi d’alguna manera el seu ritme es un poc pegadis. No m’ha agradat per res en concret, assoles es perquè no es el meu estil de musica que m’agrada. També pense que el grup té cançons millors que aquesta. El significat de la cançó es pot interpretar de moltes maneres ja que la lletra tampoc defineix res en concret, sinó que cadascú amb els seus sentiments la interpretarà d’una manera diferent.

Carles Taroncher 1er Batx H ha dit...

He decidit comentar aquesta cançó ja que ha sigut una de les que mes s'he m'ha quedat pegada i no deixaba de cantar-la, pero a la vegada hi ha certs punts de la cançó i del grup que no m'agraden. La veritat es que el ritme de la cançó no esta gens mal, es prou alegre i te un ritme que t'anima. Pènse que han fet be seguint la tradició valenciana de afegir-ne instruments tradisiconals com la dolçaina a la cançó. Aixó si, com a cançó hem pareix un poc sosa, aborrida, en quant a la lletra ja que nomès diu dues paraules que es repeteixen durant la cançó una i altra vegada. Pense que hauríen d'afergir-ne mes missatjes, mes lletra o al menys no repetir tantes voltes les paraules. Respecte al grup, he escoltat varies cançons seues i he de dir que son un poc pèsims com a grup. Pense que els falta prou per a escriure cançons, ja que a totes les cançons hi ha unes paraules que les repeteixen molt a sovint. Trove que hauríen de millorar aixó i probar a a afegir mès missatge a les cançons. Almenys el missatge esta clar a la cançó, almenys jo l'interprete com a que cadascú ha de viure la seua vida, tots van a opinar i van a creuarse perills a la teua vida, pero encara i tot has de ser fort i sobreportarlo.

Alejandro Lozano Gutiérrez ha dit...

Comente aquesta cançó perquè quan la vam escoltar a classe em va agradar el seu ritme, encara que la lletra no té un missatge clar ni que puga cridar a la gent a que l'escolte i és un poco repetitiva, sols que tenim que fer el que sentim i ens cride. El que sí m'ha agradat és el so de la dolçaina, que li dona un toc molt valencià i el ritme que va amb la lletra quan sonen les guitarres. El nom del grup també m'ha cridat la atenció perquè és extrany però això el fa original.

Pau Mill ha dit...

Hola bona nit,

Hui vaig a comentar la cançó de Arròs Caldós- Respira la lletra no esta molt currada ja que es massa curta però es molt divertida i molt diferent a totes les que he escoltat al bloc esta molt chula i molt interessant. El ritme es el que més m’agrada es molt bo i molt pegadís.

Adéu un comiat Pau
65 paraules.