diumenge, 10 de juny del 2018

VADEBO - La guerra

VADEBO es va formar a la ciutat de València a l’estiu de 2013 amb la intenció d’omplir un buit que els seus membres tenien. Composta per antics components d’altres bandes de la ciutat i d’algunes que encara estaven en funcionament, el grup tracta de fer arribar el seu missatge  a traves del rock, el reggae o el hip hop. Amb tres discos, un EP, un doble single,més de 120 concerts a les esquenes i sempre en continua evolució la banda valenciana segueix treballant per créixer i arribar cada dia a més gent, pobles i ciutats.

VADEBO pren el seu nom de l’expressió utilitzada just abans de començar una partida en el joc de la «Pilota Valenciana»,  és un avís a la resta de jugadors i al públic que l’escalfament ha acabat, utilitzant aquest paral·lelisme el grup vol fer joc amb el seu nou disc i iniciar una partida de la qual no sap el seu resultat però que espera estiga plena d’experiències per gaudir i créixer donant el màxim fins que s’acabe la partida.

Discografia

15-Net (2014) ; 30-Net (2014) ; Travesses (2015) ; Actitud (2016) ; La Por (2018)

Els membres del grup son:

Àlvaro Lorca: Teclat, Agustí Expósito: Percussió i veus, Víctor Ferreró: Guitarra, Toni Ramirez: Baix, Carlos Esteban: Bateria, Dani Redó: Veu, Pau Vayà: Veu i Carles Zapater: Dj




LLetra- LA GUERRA

S'ha lliurat una guerra
Al fons del nostre cor
Per vèncer la tristesa
Que segresta l'amor

Amb el meu puny presente batalla
Als missatgers de la tristor
Que van sembrat la pena
I omplin de foscor el món

Un món que pega voltes
Per on no passa el temps
On es veuen moltes coses
Però no passa res de res

Avui som el racó del canvi amb foc
Imprès al cor
Així com la metralla baix la terra 
Detonant de colp
Avui som valentia en alça el puny 
Gladiator, Metin Kurt
Avui no cridem per costum 
Per ells en força traguem a la llum

La veu silenciada 
Mirada perduda
Que torna mostrant-vos la por
En el nom de la runa
El món degradant-se 
Donar-li la volta per tal de renàixer
Serem la corrent que arrossega el vaixell
Per ell, deixant-se la pell

Saber que fer en esta vida
És el tret a encertar en el punt de mira
Dir que no i fer foc a la mentida
Que ja no ens creguem perquè hem vist que

Si li peguem la volta a esta vida com un mitjó
Els somriures tindrien sentit, perdrien la raó
Si guanyem el pols a la mà que domina
S'alçarà el trellat

Raul Becker 1ºBatxiller




1 comentari:

Jorge Wollstonecraft 1BatxB ha dit...

Aquesta entrada ens dóna a conèixer el grup “Vadebo” i la seua cançó “La guerra”. Els artistes combinen rock, hip-hop i reggae d'una gran manera, ja que el rap i el reggae últimament van de la mà però és molt més complicat juntar aquests dos estils amb un clàssic com és el rock. Aquesta combinació aporta una bona sonoritat al tema i a la vegada es trenca una mica amb els cànons del rock més pur, ja que es junten tres disciplines tradicionalment allunyades.

Pel que fa a la lletra i al missatge que aquest grup valencià tracta de transmetre mitjançant “La guerra” pot dir-se que es vol lluitar amb la pena i la tristor presents al món i als nostres cors perquè el que ha de triomfar per damunt de tot és l'amor. Per altra banda aquest conflicte entre alegria o felicitat amb dolor o pena és descrit com una vertadera guerra -d'ací el nom de la cançó. Aquesta guerra es lliura amb bombes i armes que penetren en la terra, però qui ha sigut abatut sempre torna a nàixer per la seua causa amb la força i l'ímpetu d'un gladiador romà.

L'altre missatge que ens deixa la banda “Vadebo” és la lluita contra aquells que tracten de silenciar-nos per expressar opinions diferents però que per tots aquells que han sigut callats deixa a banda la por i s'emplena de força per vèncer la mentida, sent capaç fins i tot d'arrossegar un vaixell al mar i de cridar per tots aquells que ja no poden.