dijous, 22 de gener del 2015

LAX'N BUSTO - No és massa tard

Lax'n'Busto és un grup musical de pop-rock en català. El grup es va formar el 1986 a Vendrell, Tarragona.
El grup està compost per Jimmy Piñol Mercader (bateria i cors), Jesús Rovira Costas (baix i cors), Pemi Rovirosa Morgades (guitarra i cors), Cristian Gómez Montenegro (guitarra) i Eduard Font Pi (teclat). El cantant és Salva Racero Alberch des de 2006. Abans del 20 d'octubre d'aquest any Pemi Fortuny Soler era cantant i també guitarrista.

Els Lax'n Busto es formen l'any 1986 al Vendrell. A principis del 87 varen començar a fer actuacions en directe, més de 50 aquell any, decidint enregistrar una primera maqueta amb sis temes i posteriorment una segona amb set cançons. El primer lloc aconseguit al concurs "Rockacció 88", els permet de gravar la cara A d'un LP recopilatori juntament amb altres grups. El 1989 editen el seu primer disc, fan un concurs per triar la portada i comencen la gira del Vas de punt?...o què!.

L'èxit del LP els permet fitxar per la discogràfica Discmedi. Durant l'any 1990 les actuacions del grup van en augment, acompanyant a grups com Rosendo, La Guardia, etc... El 1991 editen el segon LP Lax'nBusto i graven el vídeo de la cançó "Miami Beach". Per aquest disc, l'any 2006 obtenen un disc d'or (+ de 40.000 copies venudes). El 1992 van començar amb la reedició del LP Vas a punt?...o què. Són guardonats amb el 5è Èxits d'Or Català i enregistren un mini CD‐maxisingle titulat Inhurted.

En concret, aquesta cançò nomenada “No es massa tard” pertany al seu album “relax” que es va traure al mercat en 2007.

Aquersta cançò, com moltes d'aquest blog, pertany a la banda sonora de la serie que va emetre Antena 3 “Polseres Vermelles”. Es una de les cançons principals de la segona temporada d'aquesta serie.


A mi personalment, aquesta cançò m'agrada molt, perque es trista peero transmet molts sentiments al mateix temps. Es une de les cançons mes reproduïdes en el meu reproductor y per això he decidit elegir-la y publicar-la.






NO ES MASSA TARD:


Cansat, cansat de fer-me mal, 
de viure en un engany, 
cansat de mi, 
que no sé allibera’m, 
fugir d´aquest desig 
que se que no és per a mi però no puc evitar. 

Cansat d´aquesta soledat, 
d´haver-me enamorat 
del pas del temps, 
que fa caure en l´òblit 
allò que va ser etern. 
Cansat de veure-ho clar però no saber escapar. 

No és massa tard per tot allò que és important 
Estic tan cansat …però he de tornar a començar. 

I quan s´aturarà aquest mal 
que crema i crema tant? 
Evaporat, 
que no deixi record 
d´aquells moments tan bons. 
Cansat que d´aquells núvols només quedi fum. 

No és massa tard per tot allò que és important 
(per a mi, com ser feliç). 
Estic tan cansat …però he de tornar a començar. 

Només vull oblidar i trencar, no recordar mai 
més per viure en pau. 
Cansat d´haver callat, d´estar emprenyat, de 
ser fugaç, de ser real…, per què 
no puc existir així. 
No puc, no és per a mi, tan humà, despullat, 
que no puc existir, no vull pas fer-ho així. 
Cansat d´haver somiat… 

I quan podré somriure? 
Quan tornaré a viure? 
Quin va ser el pecat 
per sentir aquest desig 
que no té cap sentit, 
per viure sense viure tanta soledat?






Jennyfer Torres David 1º Batx Ciencies Socials.

6 comentaris:

Ivàn Arenal ha dit...

Bon dia companys i companyes de l'institut d'Isabel de Villena, a hui m'agradaría parlar de aquesta cançó m'agrada molt, perque es trista.Pense que aquesta cançó es molt bonica, perque tanmateix com he dit abans es molt trista, pero et transmet moltes bones vibracions i bons records, asoles amb escoltarl-la. Em sent identificat amb aquesta cançó ja que per desgracia o afortunadament he passat per situacions bastant similars, ja no solos situacions, si no sensacions o pensaments quasi iguals. En conclusió aquesta cançó va a ser una de les meues cançons preferides al meu reproductor favorit. Un salutet a tots el companys i companyes de batxillerat i de no batxillerat de l'institut Isabel de Villena. Un salutet :)

Sofía Stone ha dit...

Vaig a comentar la cançó de Lax'nBusto-No és massa tard. Aquesta cançó té un ritme lent però molt encomandiss, ja que té canvis de ritme, per exemple quan arriba la tornada, això fa que la cançó no siga tan lenta com sembla al principi. La lletra és molt trista perquè parla de l'amor i que moltes vegades és molt tard per fer les coses i t'acaves arrepengin.

La veritat que la cançó, tant el ritme com la lletra m'han agradat molt. En escoltar-la he sentit molta emoció i he reflexionat sobre les coses que es perden al pas de temps. Pensava que no m'anava a agradar tant perquè el títol i el principi de la cançó no m'ha transmeti res. Però després en anar escoltant la cançó m'ha emociat molt. L'he sentit un parell de vegades més i s'està convertint en una de les meues cançons preferides en valencià.

Enhorabona a la meua companya Jennyfer Torres per la bona feina que ha fet.
Un salut

Tamara Mistral ha dit...

Aquesta cançó es molt bonica, mostra tots els sentiments que ell pensa, m'agradat molt i la recomende a tots perqué es molt bonica i te fa pensar la veritat.
Pensé que el que diu es la veritat perque hi ha persones que li pasa aixó i te raó en tot el que diu.

Ana Ketzin ha dit...

Aquesta cançó m'ha agradat molt, la qual cosa mes m'ha cridat l'atenció és la lletra, ja que diu moltes raons i es posa en situacions de molta gent que li passa el mateix problema sobre el tema de l'amor.

És una cançó trista, però alhora pegaditza. A més és una bona cançó per a portar-la en el teu reproductor del mòbil, ja que els joves d'avui dia no solem tenir cançons en valencià.

Tracta d'un xic que aquesta enamorat de la xica equivocada, i que en la seua relació se sent solament, sent que no té a ningú, que està volent a algú que li fa malament.

Recomane aquesta cançó a la gent que puga identificar-se en el tema de l'amor no correspost i equivocat i a qui li agraden també de ritme lent com aquesta que ha publicat la meua companya.

Nadir Davidson ha dit...

Vaig a comentar la cançó "No és massa tard" de Lax'nBusto.

A primeres pots veure que aquesta cançó tracta d'amor o millor dit, de desamor ja que la cançó comença dient "Cansat de fer-me mal" i sols amb aquesta frase pots identificar que tracta de desamor ja que l'individu esta involucrat en una relació amorosa que li fa mal i parlant d'identificar, només escoltant com parla dos segons pots veure que el cantant es d'origen català.

Recomane aquesta cançó a qualsevol persona que pense que estiga involucrada en una relació que no li convén ni li fa bé per a que es senta identificada i puga tomar mesures si fa falta.

A mí personalment m'ha agradat molt la cançó.

-N. Davidson.

Mar Pardo Bazán ha dit...

Vaig a comentar la cançó de Lax'nBusto-No és massa tard. Lax'n'Busto és un grup musical de pop-rock en català que es formà l'any 1986 al Vendrell. El cantant és Salva Racero des del 2006. Mai m'han agradat les cançons de rock, però la combinació que fa el grup de pop-rock actual dóna molt de si i fa que cada vegada m’agraden més aquestes cançons. Les seues cançons, deixen veure diferents històries que els han anat passant durant els anys.

En aquesta cançó parla de l'amor i el desamor, la qual cosa normalment ens passa en la vida amorosa de tots nosaltres, ens dóna a entendre que mai has de deixar passar cap oportunitat en l'amor perquè podries penedir-te. Intenta explicar els sentiments que té dins d’ell mateix i açò és el que fa diferent la cançó. Aqueixos sentiments els hem tingut tots en algun moment de la nostra vida, i si no els has tingut és que no t'has enamorat o no has patit d'un desamor.

Per últim, la lletra com ja he dit abans és molt trista. Parla que està cansat perquè el seu temps ho passa amb eixa tristesa i només vol que passe el temps, tot canvie i poder ser feliç, llevar-hi l'angosta que tant li pesa dia a dia. El ritme fa que siga més encomanadissa la cançó però no va que siga menys trista.

Felicite a la meua companya pel seu treball tan bé elaborat.