diumenge, 18 de gener del 2015

OBRINT PAS - Si tanque els ulls



Obrint Pas és un grup de música valenciana procedent de València que va començar a tocar l’any 1993. Els components del grup són Xavi Sarrià(guitarra i veu), Albert Venavent(trompeta), Jaume Guerra(baix), Robert Fernandez(guitarra), Miquel Ramos(teclat, Ximo Tomas(bateria), Marcos Úbeda(trombó), Miquel Gironés(veu, percusió, dolçaina i gralla), Xabi Arakama(trikitixa), Jaume Figueres i David Ferri(so), Antonio Tormo(il•luminació), Abel Soler i Sergi Martínez(backliner). Els estils que interpreten són rock, ska i punk i la seua música es caracteritza per introduir instruments tradicionals valencians com la dolçaina. A més, amb les seues cançons reivindiquen la cultura valenciana i la defensa del valencià, així com les tradicions dels pobles. Els treballs que han fet es recopil.len en els seus discs: Recuperant el somni (1995), La revolta de l’ànima (1997), Obrint Pas (2000), Terra (2002), La Flama (2004), En Moviment (2005), Benvingut al Paradís (2007) i Coratge (2011). Aquests treballs han sigut interpetats per aquest grup en gran festivals i tours de música com el Internacionalista Tour, que els va portar a Noruega, Regne Unit i Argentina entre altres països, Viña Rock i Fuji Rock. Aquest grup el varem conèixer al nostre institut gràcies a un lipdub que es va fer amb la cançó Benvingut al Paradís i ens va agradar molt. 

Aquesta cançó en concret, Si tanque els ulls, pertany a l’últim disc Coratge i tracta sobre tots els recordes que venen a la ment sobre els temps passats, en aquest cas les festes del poble i la diversió amb el rest de gent amb pocs recursos. La cançó varem conèixer-la buscant més treballs d’aquest grup després de l’experiència a l’institut i ens fa recordar els moments amb les nostres amistats sobre tot a l’estiu al poble o en les Falles. Si no voleu desapegar-vos dels bons records passats tanqueu els ulls i escolteu aquesta cançó.


                  


                                              Si tanque els ulls


Si tanque els ulls recorde tot el que vam fer
aquelles nits d’estiu quan no teniem res
unes motxilles buides i uns bitllets de tren.

Les festes d’un poble on vam arribar,
un sopar a la fresca amb un got a la mà,
els nervis a la panxa abans de començar.

Les primeres cançons, les primeres emocions,
unes guitarres velles, banderes als balcons,
la innocencia a la cara, els somnis als pulmons.
Ballar entre la gent, llançar un crit al vent,
saltar de l’escenari, tocar amb els dits el cel
sentir-nos com un núvol dins un mar d’estels
Si tanque els ulls ( x2)
Si tanque els ulls ( x2)

Si tanque els ulls recorde tot el que vam fer
aquelles nits d’estiu quan no teniem res
unes motxilles buides i uns bitllets de tren.

Les festes d’un poble on vam arribar,
un sopar a la fresca amb un got a la mà,
els nervis a la panxa abans de començar.

Les primeres cançons, les primeres emocions,
unes guitarres velles, banderes als balcons,
la innocencia a la cara, els somnis als pulmons.
Ballar entre la gent, llançar un crit al vent,
saltar de l’escenari, tocar amb els dits el cel
sentir-nos com un núvol dins un mar d’estels.

Si tanque els ulls recordo tot el què he estimat
i escolto com el cor em torna a bategar.
L’alegria senzilla i l’emoció compartida
pel demà que encara hem de guanyar
Si tanque els ulls (x2)

Si tanque els ulls recordo tot el que vam fer
aquelles nits d’estiu quan no teniem res,
unes motxilles buides i uns bitllets de tren.

El soroll de la festa retronant-me al cor
baixant amb les comparses pel carrer major
les vergonyes perdudes entre els carrerons.

Uns llençols suats davant d’algun portal,
el sabor a mistela, els meus llavis cremant,
tot de robes trencades entre quatre mars..¿? ( niputa!)

Unes escales fosques d’un pis que es van deixar
mirar per la finestra i veure despertar
un país de cases blanques arrassant la mar.

Si tanque els ulls recordo tot el què he estimat
i escolto com el cor em torna a bategar.
L’alegria senzilla i l’emoció compartida
pel demà que encara hem de guanyar
Si tanque els ulls (x2)






      Webgrafia

         -Discografia



                                                      Adrián Forés i Víctor Esteban 1BatxC

9 comentaris:

Àlvaro Goldman ha dit...

Vaig a comentar la cançó anomenada “Si tanque els ulls” del grup valencià Obrint Pas.

Començaré dient que té un ritme molt alegre i divertit, una melodia bastant moguda i la lletra està elaborada per a que et recorde a coses que tu també has viscut segurament.

Aquesta cançó parla sobre aventures que han tingut els integrants d'aquest grup en estiu, menciona que l'estiu és la millor etapa de l'any i que el mes important es gaudir dels amics, les vacances i que deus oblidar-te de totes les preocupacions i problemes que pots tindre.

També fa referencia a una cosa molt important que hui en dia ocorre, aquest tema són els diners que la gent es gasta en les vacances perquè pensen que quan mes diners es gasten mes van a gaudir, però aquest es mentida, i el reflexa en aquest videoclip dient que amb “unes motxilles buides i uns bitllets de tren” sobra per a fer tot el que vulgues en estiu i divertir-te sense gastar-te tants diners.

Aleshores menciona una mena de activitats que pots fer amb els teus amics en estiu per a disfrutar al màxim, com anar a la platja, jugar en la plaça del poble, tocar la guitarra, ballar...

Finalment, li done l'enhorabona als meus companys per haver realitzar aquest treball tan bé i espere que seguixen penjants mes cançons d'aquest tipus perquè encara que la majoria no sol escoltar cançons en valencià/català hi ha cançons que a tot el món agrada.

Un saludet amics i amigues.

Sofía Stone ha dit...

Vaig a comentar la cançó d'Obrint Pas -Si tanque els ulls.


Aquesta cançó té un ritme molt encomanadís, la melodia és molt alegre i divertida.
La lletra és molt divertida i enganxa perfectament amb el ritme de la cançó. La cançó tracta temes molt interessants, com és el gaudeixo de les vacances d'estiu amb els amics, anar de vacances a altres pobles... etc

Com diu la cançó, no cal tenir molts diners per anar-se'n de vacances i gaudir i anar-se'n de festa amb els amics. Amb molt pocs diners pots fer grans coses, i si tens alegria pots gaudir més que un que tinga molts diners.
Pots anar-te'n a la platja a jugar, anar a les discoteques a ballar juntament amb els teus amics... etc tot això tenint pocs diners. Per a aquest grup l'excusa de no tenir diners per a sortir no val com excusa.

M'ha encantat aquesta cançó, no només pel ritme tan alegre, sinó també pel tema que es tracta. La veritat que després d'escoltar-la m'han entrat moltes ganes que siga ja estiu i poder gaudir amb tots els meus amics.

Enhorabona als meus companys de Ciències, Adrià i Víctor.

Victoria Becker i Nerea West ha dit...

Hola som Victoria Becker i Nerea West, i vam a comentar aquesta cançó. Aquesta cançó té un ritme molt molt alegre i divertida. Com diu la cançó, no cal tenir molts diners per a ser feliç, amb pocs diners port ser molt feliç, Aquesta cançó menciona que l'estiu és la millor etapa de l'any ue el mes important es gaudir dels amics y que les vacances tenen que ser inolvidables.
També fa referencia a una cosa molt important que hui en dia ocorre, aquest tema són els diners que la gent es gasta en les vacances perquè pensen que quan mes diners es gasten mes van a gaudir, Finalment, li done l'enhorabona als meus companys per haver realitzar aquest treball tan bé. Ens encanta aquesta cançó.
Adeuuuuuu <3<3<3<3<3

Richard ha dit...

Aquesta cançó no me agrada perquè les cançons en català o en valencià no las entenc. L'única cossa que me agrada es la bateria i la guitarra elèctrica. Ademés,aquesta cançó ja esta penjada al bloc,la penjaren el Diumenge 13 de octubre de 2013

Nadir Davidson ha dit...

Hola, vaig a comentar la cançó del grup valencià Obrint Pas - Si tanque els ulls.

Per a començar, vull dir que de primeres, el ritme m'agrada molt, es molt divertit i em recorda molt al só de les gaites escoceses.
La lletra es molt encomanadissa i molt alegre i es nota molt que está currada; parla de que les vacances les pot gaudir qualsevol, tinga diners o no.

Amb aquesta cançó, el que ells et volen transmetre es que no pots posar l'excusa de que no t'ho has passat bé a les vacances perque no tenies molt de diners, ja que amb poc diners i bons amics, pots fer el que siga, al menys a mi m'ha transmet això.
Recomane aquesta cançó a qualsevol persona per dues raons:
La primera es que pense que a tots els pot agradar i la segona es que es del meu grup favorit que canta en valencià.

Salutacions a tots i enhorabona a aquestos individus per fer tan bon treball.

N. Davidson de Humanitats.

Àngel Mott ha dit...

En primer lloc vull dir que aquesta cançó m'ha cridat l'atenció perquè comença sent una cançó molt tranquil·la la qual ens fa recordar situacions paregudes que nosaltres hem viscut. Però després, de sobte, canvia totalment i es “transforma” en una cançó molt més boja. Eixe ritme esbojarrat fa que eixes coses que estaves pensant les recordes amb més alegria que en la part tranquil·la de la cançó.


En la cançó el cantant parla sobre quan era adolescent com va passar el seu estiu. Recorda com en eixe moment tenia les típiques situacions que pot tenir un adolescent. I que no importa si tens molts diners o sinó en tens tants, pots gaudir igualment de tot.


Per acabar, enhorabona als meus companys per haver-hi pujat aquesta cançó tan bona.

Monse Wolf ha dit...

Vaig a comentar la cançó si tanque els ulls del grup obrint pas.

Aquesta cançó te un ritme molt alegre i divertit. Quan la senten t'entren ganes de ballar.
«si tanque els ulls» conta les aventures des integrant del grup que van viure en l'estiu.
També diu que no fan falta molts dines per a tindre unes bones vacacions amb unes velles guitarres i uns bitllets de tren.
A demés aquesta cançó també tracta sobre les tradicions (que cada vegada s'estan perdent mes) dels pobles valencians d'eixir al carrer a sopar i després a ballar en la plaça del poble.
Per a mi aquesta cançó representa com son unes bones vacances amb els amics.

Maria Wollsontecraft ha dit...

Per a començar vuic dir que Obrint Pas és un grup que personalment, m'agrada molt i que encara a soles el coneix d'aquest curs, algunes de les seues cançons s'ha convertit en les meues preferides i són les cançons que no poden faltar al meu mòbil.

Aquesta cançó en particular m'agrada moltíssim perquè parla dels començaments d'aquesta banda i que no tenien res i encara volien aprofitar la seua joventut. Aquesta cançó m'ha inspirat per a continuar fent les coses que m'agraden encara que els altres em diluïen que ho deixe. Aquesta cançó l'escolte quan em desanime o no sé si puc ver alguna cosa a més, també em recorda que m'he d'oblidar dels records roïns i he d'aprofitar el bo que té la vida i sobretot ara que sóc jove perquè quan siga major pot ser que pense que hauria d'haver aprofitat tot millor.

Respecte al ritme és molt divertit i molt encomanadís. Al començament, és molt suau i penses que és així tota l'estona però et vas adonant compte que té un punt de rock que a mi m'agrada molt. És un grup i una cançó que la recomane, ja que et sentiràs identificat en molts dels seus grans temes de música en valencià.

Jenny Campoamor ha dit...

Vaig a comentar aquesta entrada ja que el grup Obrint Oas es un dels meus grups preferitsen l'actualitat i en el meu cas aquesta canço ja l'habia escoltada.

arla dels inicis de aquest grup i es molt especial per a mi ja que jo també estic formant un grup en el que barrejem cançons en castella i en valencia i aquesta cançó em dona exemple o forçes per a seguir llutiant per el meu somni i oblidarme de les portes que es tanquen ja que mentre una poerta es tanca moltes es tornen a obrir.

El ritme es diveritt, enganxos i molt adornat, fa que la canço agrade i entre per a trasmetre el que vol de seguida.

Us la recomane a tots i a totes, esecialment a les persones que lluiten per un somni, per a que veuen que els resultats poden tardar en apareixer, pero abans o despres apreixen i els somnis es poden fer realitat.