dimecres, 14 de maig del 2014

ATUPA - Desobedients


ATUPA és un jove grup de Montcada de l’Horta Nord (València) que ix de l’amistat i l’amor pel rap. Tenen ganes de festa, de passar-ho bé i de gaudir del que la música els dóna sense oblidar mai l'essència del rap, que resideix en la protesta i crítica cap al nostre context polític i social.

QuatribaRap és el primer disc d’aquest nou grup, fruit de l’amistat i convivència en antigues formacions. QuatribaRap intenta establir un punt de trobada per a tots els gustos dins de l’escena del rap i altres músiques properes a aquest. Per aconseguir-ho han fet una recerca d'estils diversos que van des del rap hardcore, al dubstep, drum and bass, funk, o fins i tot l'ska o la cançó d’autor. Tot açò sense abandonar mai l’estil que els representa, el rap. El disc es caracteritza per la frescor en les composicions, líriques i rítmiques, un disc que no es tanca a emprar diferents estils musicals, ni a parlar de distintes temàtiques.

Compten amb lletres crítiques amb la València actual que no deixen de banda el veure la realitat amb humor i ràbia conjuntament. També plasmen a les seues cançons les ganes de viure del jovent d’avui dia i les ganes de lluitar per la nostra cultura i el nostre territori.






Eh Eh Eh
Açò és Atupa per a la tuerka
Empoma-la si pots tu
Desobedients, desobedientes.
Açò va per vosaltres.

Aviat convidant els companys de sang
El carro ple de whisky car
Rumba van a la caravana
per l’autopista estila quia
Passeu, nens. passeu
Ni un euro per al peatge
A terra dins la cabina
Davant mil cotxes que no paguen
Recollim als de la PAH
Anem sumant a davant
Ulleres de sol de colors florescents
Ben preparada, endavant

Les tres del matí crema Madrid
Que bonic, que bonic medit
Han vingut a per pastilles.
Malalts crònics de tot el país
Que per pegar-se la festa no fa falta recepta, saps?
Un santiava no s’ha mort
De sobredosi de llibertat
És temps gris de justícia
Els temes que fan revel·lia, saps?
Els ministres no tindran demà on treballar
Xiquetes al llit del pare polític
que ploren de por pels crits al carrer
Qui és el violent, qui el resistent?
Qui és el violent, qui el resistent?

Desobediència cívica, no tan cínica
Igual em té, que ja estarà bé i que ja estarà bé
La rave escratx rodeja el congrés


Desobedients, oh
Si que es pot si som prou
Suportem tot el pes
El primer que vam dir fou no    x2

Legítima desobediència
Tu pensa la qüestió
És perquè la població encara més no en fa
Autodefensa la cosa està tensa
Immensa paciència que estem demostrant
Actitud exemplar ens criminalitzaran
Desnonats afectats, saturats
El que cal protestar demanant els seus caps
Són vostres els escratxos
Deuríeu donar les gràcies

Diferents classes, vares de medir
La pa és ceta
Joan Carles un vell i fràgil
Perquè no podem cagar-se en ells, joder
Si ens volen dir si hem o no de patir

Ai qui ho diria, açò no va gens bé
Col·lectius recolzant, cada volta són més
Anava donant-los d'hòsties gratuïtament
Que no som delinqüents
només lluitem pels nostres drets
Com vols que te pague?
Si no puc arribar a fi de mes
Perquè no treballe
Em furten la casa, no sé què fer!
Canviant català per anglès
Jugueu amb nosaltres
Això no pot ser
Llibertat d'expressió, açò no existeix.
Polítics de merda aneu-se'n a l'infern.

Desobedients, oh
Si que es pot si som prou
Suportem tot el pes
El primer que vam dir fou no    x2



Opinió i motiu de l'elecció:
Hem escollit aquesta cançó perquè vam preguntar a una amiga si coneixia algun grup “nou” i ens va mostrar aquest. Un grup jove, amb ganes de fer música i que a més feia rap. No ens ho vàrem pensar i ens ficàrem a escoltar les seues cançons. Aquesta, Desobedients, ens va sorprendre per la qualitat, la musicalitat i el ritme d’aquests joves fent rap polític i social. Tracten temes que ens afecten a tots sense oblidar-se de les ganes de divertir-se que tenen i això es mostra a les lletres i els videoclips.




9 comentaris:

julud thompson ha dit...

Hola bon dia,
Volia comentar aquesta entrada perquè Atupa m’encanta, ja coneixia el grup d’abans i de veritat que tenen talent.

Les cançons que rapegen són reivindicatives, parlen sobre la societat actual, sobre la política i defenen molt la llengua valenciana. La gent s’ha oblidat de la música en valencià i més els joves que es pensen que aquest tipus de música és avorrida i passada de moda però Atupa és el clar exemple de que eixos prejudicis són totalment falsos. L’estil d’aquest grup és com un “remix” del rap i de la música tradicional ja que en la cançó de “Llengua” i ha parts que hi apareixen dolçaines però a la vegada el seu ritme també té un poc de rock.

Aquest grup ens recorda que no em d’oblidar-nos de la nostra llengua, que tenim que reivindicar els nostres pensaments i ideals i que no em de rendir-nos mai.

En conclusió, m’agrada molt aquest grup ¡, la música que fan, els temes que tracten i pense que tenen molt de futur ja que ara crec que s’està posant de moda aquest tipus de música en valencià i espere que segueixen així.

Pau Rollán 1ºH ha dit...

Hola a tots.

De primeres dir que la cançó de Atupa, en quant al ritme i la lletra, m'agrada molt i compartix la mateixa opinió contra les injusticies de la nova llei d'educació, la L'OMQE, la llei d'avortament, etc.

Dit açó el que vull analitzar són les imatges, moltes, com les dels manifestants lluïtant contra la policía, cremant contenidors..., no m'agraden, ja que fent aixó no aconseguirem res, mai ens pendran seriossament i no ens escoltaran.

Tornant al grup, en la meua opinió, és un grup al que li veig futur i crec que arribaràn lluny.

Per finalitzar done les gracies a Bea i Albert per presentar-nos un nou grup, que m'ha agradat, i encara que siga sols en la lletra compartix les seues opinions i idees.

Alejandro Lozano Gutiérrez ha dit...

La cançó que he escollit va ser la que van presentar l'altre dia a classe del grup Atupa. Ara que he escoltat amb detall la cançó m'he adonat que té un missatge molt profund, es un tema molt crític i reivindicatiu.

La cançó no critica a ningú en concret, sino que se centra en la societat en general, en la situació del pais i en reivindicar-se de la forma que siga (violenta si és necessària) els nostres drets.

Respecte a la música, té el ritme necessari per a donar-li a la cançó l'estil hardcore per a un tema com eixe, m'agrada el to elèctric que té i el video crec que és apropiat amb les escenes de pel·lícules.

luis dolz ha dit...

m'agrada moltissim perque aquest grup fa musica d'ara i a mes a mes tracta els temes socials y politiques qu'ens preocupen. Defendeix els nostres drets y ens anima a lluitar i a alçar la veu. Bon grup i bona musica amb temes d'actualitat. Combina el rap amb la musica electrònica y el so ens convida a batllar i a pensar.

luis dolz ha dit...

pense tambe que grups com aquests que canten en la nostra llengua es fan necessaris i m'agrada escoltar musica en la meua llengua i a mes a mes que tracte temes importants per a mi.

Clàudia West ha dit...

Feia temps que no escoltava una cançó que m'impressionara tant però és que mai havia vist una que resumira tan bé la situació de la societat en l'actualitat i cap on anem.

El ritme, a de més, pense que pot arribar a més gent perquè el rap és prou escoltat pels jóvens de hui en dia i així es difondrà millor el missatge que uns quants no volen entendre o no s'han enterat encara.

En l'actualitat pense que cada vegada som més els jóvens que lluitem pels nostres drets, pels que els nostres avis van tindre que lluitar tant i ara ens volen arravatar així que aquesta cançó espere que obriga els ulls de molts.

MOLT BON TREBALL ALBERT I BEA!!!

victor ha dit...

Aquesta cançó no esta gens mal i la veritat esque m'ha agradat molt. No havia escoltat parlar mai d'aquest grup, però m'ha sorprés.

La part del videoclip no m'ha agradat molt, ja que era tot de revoltes dins de manifestacions i contactes amb la policia, es a dir coses que es podrien evitar a les manifestacions si no fora per uns quants que l'únic que volen son que n'hi hagen problemes amb la policia i fent mala fama del poble que es manifesta.

També vull dir que l'essència del rap, no es el rap protesta, com han dit els meus companys, sino que ni ha de tot i no per aixo para de ser rap. Si que n'ha molt d'aquest tipus, però també ni ha de altres.

Gracies als meus companys per haver-me ensenyat aquesta cançó i aquest grup.

Sergio Campoamor ha dit...

Bon dia, vaig a comentar la cançó de Atupa anomenada Desobedients.

Per començar, m'ha agradat molt el ritme de la cançó i la lletra amb un tema polític i social que s'esta fent molt comú ara al rap valencià i espanyol, ja que és una altra forma de manifestar davant els polítics i pot ser ix més efectiva amb la música.

El videoclip també m'ha agradat molt, té imatges impactants com la crema de contenidors, enfrentaments amb la policia... encara que fent actes violents no hi aconseguirem res, mai ens prendran seriosament i no ens escoltaran.

Atupa es un grup desconegut per a mi pero m'ha agradat molt, pense escoltarme el seu disc QuatribaRap a vore si la resta de cançons també m'agraden. Poden tindre un bon futur en la música es dificil pero pense que ho poden conseguir.

Moltes gracies a Bea i Albert per deixar-nos aquesta canço i donar-me a descobrir aquest bon grup de rap.

Pau Mill ha dit...

Hola bona nit,

Hui vaig a comentar la cançó de Atupa- Desobedients aquesta cançó es boníssima es de les millor que he escoltat en aquest bloc sense contar la meua e molt bonica i damunt tot es veritat jo he anat a moltes manifestacions però mai me han pegat. Però que ami no me aguen pegat no diu que a ningú li peguen això es el pitjor nosaltres lluitem per els notres drets, però no podem culpar a el policies ells fan el seu treball son els politics de darrera de ells els covardes que no se atreveixen a vindre ells.

Adéu un comiat Pau.
105 paraules