divendres, 23 de novembre del 2018

TESA, Andrea, JazzWoman i Eryfukksia - Dones


Videoclip extret del disc Al-Tesa (2017) de la rapera d'Almussafes Tesa, acompanyada de JazzWoman, Eryfukksia i Andrea. El disc té com a temes principals la reduperació i defensa de les arrels, de la terra i de la llengua, i el feminisme.

Coneixes el programa d'À punt L'estudi? En aquest episodi (24.07.2018 ), pots conèixer un poc més la rapera Tesa. I també en aquest article a la revista Mirall

Aquesta setmana, Tesa ens acompanyarà a l'institut per recordar-nos que la lluita contra la violència a les dones continua.


1 comentari:

Ana Zambrano ha dit...

Tesa és una cantant valenciana, d’Almussafes, del gènere musical de rap, que forma part d’un grup anomenat “El Delito” però que en aquesta cançó ha decidit treballar pel seu compte. No ha sigut solament en la cançó, sinó que també ha tret un disc per ella mateixa del qual forma part la cançó, “Dones,” i que a més de tractar el feminisme com en aquesta cançó, tracta temes com la recuperació i defensa de les arrels, de la terra, i de la llengua. En aquest tema ha decidit col·laborar amb Jazzwoman, Andrea i Eryfukksia, les quals, junt amb Tesa, canten en diferents llengües, com el valencià, el francés i el castellà.

Cançons com aquesta són molt necessàries a la societat d’avui en dia perquè, encara que molts creguen que el problema d’igualtat de gènere està solucionat, realment no ho està, i la manera d’aconseguir arribar a la igualtat és mitjançant medis que arriben a la societat i li transmeten el missatge, com aquesta cançó, que ens fa recordar perfectament que cal solucionar aquest problema.

Personalment, m’ha agradat molt aquesta cançó perquè té un ritme m’agrada perquè es queda molt al cap i és difícil de treure’l i també perquè pense que la seua lletra cal ser escoltada per tot el món fins que tothom s’adone que és necessari continuar lluitant per la igualtat de gènere fins a aconseguir-la i que encara aquest camí es podria convertir en un camí molt llarg, però que precisament per això és necessari que donem el nostre pas tots i cadascú individualment, canviant la forma de pensar perquè aquesta societat se'n lleve de damunt el masclisme. Cal destacar que no podria haver-hi dia millor per tractar aquest tema que hui, 25 de novembre, dia mundial contra la violència sobre les dones.