dimecres, 2 d’octubre del 2013

ORXATA SOUND SYSTEM - Ausonia Guevara

Hem triat aquesta cançó per diversos motius. El primer d'ells és perquè ens fascina aquest grup, i un de nosaltres ja porta bastants anys escoltant-ho a casa. En segon lloc, party everywhere! És a dir, està cançó podríem escoltar-la perfectament un dissabte per la nit  a una discoteca, a causa del seu ritme tan pegadis i tan ballable. Finalment, a part de la seua vitalitat, la lletra i la musicalitat ens produeix unes ganes de revolució, alhora que puguem traure la ironia de la cançó; que boig, i que car esta el món.





LLETRA 
Singapur, Tel Aviv, Washington, BogotàSunglasses Abu DhabiWallStreet, Trafalgar, La Defense, Sibuya,el 22@

Robin Banks remix Duranai tira cap avantpixen diuen que ploui està nevant revoluçao

Un per altre i la casa per agranarpuja't i roda Ausonia Guevara, manrevoluçao trendy around my xousabotatge en tratge de Prada noual carra ampla la tava maradiadema de Zara, lipstick Guevaraxapeta de Mao, billetera d'Obamaxupa del RAF, blackpanther ZaplanaChomsky és al fèiçbuc, què guatxi, que m'ha agregatNaomi agita l'assemblea, sopar vegàrevoluçao moda joven quart floorcorre a la manifa en minifalda i taconsYomango al Bershka papà no pagapalestina H&M la revolu ix caraMahatma consolatah, au renta't la caraa la barricada cada dia més guarra

Revolu has been soldRevolu has been sold

Singapur, Tel Aviv, Washington, BogotàSunglases Abu DhabiWallStreet, Trafalgar, La Defense, Sibuya,el 22@

Connexió Pirate Bayministra pira't japixen diuen que ploui està nevant revoluçao

Un per altre i la casa per agranarpuja't i roda Ausonia Guevara, manrevoluçao trendy around my xousabotatge en tratge de Prada noual carra ampla la tava maradiadema de Zara, lipstick Guevaraxapeta de Mao, billetera d'Obamaxupa del RAF, blackpanther ZaplanaChomsky és al fèiçbuc, què guatxi, que m'ha agregatNaomi agita l'assemblea, sopar vegàrevoluçao moda joven quart floorcorre a la manifa en minifalda i taconsYomango al Bershka papà no pagapalestina H&M la revolu ix caraMahatma consolatah, au renta't la caraa la barricada cada dia més guarra

                                                                       NACHO BATALLER I CLÀUDIA LINARES                                                                                                          1º BATX.C




4 comentaris:

Barbara Wolf ha dit...

Oh! m'ha agradat molt aquesta cançó d'Orxata Sound system-Ausonia guevara. És molt diferent de les cançons que han posat en aquesta pàgina de música de Villenaso.

Aquesta entrada no explica molt tots els discos del grups, quan es va formar i quin tipus de música fan, però la cançó és millor que altres que he escoltat, té molt de ritme de tecno amb una mica de reggae i m'agrada molt aquest tipus de música i, com diuen els meus companys de classe, aquesta cançó poden posar-la fins i tot en una discoteca.

No entenc molt bé la lletra de la cançó, però igualment m'ha agradat moltíssim, de veritat, és la típica cançó que escoltaria tota la nit en una discoteca- discomòbil sense cansar-me d'aquesta.

I pense que aquest grup està molt de moda, ja que he vist a molts amics meus escoltant la seua música i portant roba dels seus concerts i he escoltat parlar molt d'aquest grup.

I com m'ha cridat molt l'atenció, quan arribe a casa vaig a buscar informació sobre aquest grup de música.

Iiris ha dit...

Bon dia:

Aquesta cançó m’ha agradat moltíssim, encara que sé que no és el meu estil de música,he de dir que és molt bona .El seu ritme es perfecte i pegadís, però la seu lletra es molt extranya perquè barregen el anglés amb el valencià i també utilitzen noms propis com: Singapur o Bershka.

No entenc molt bè el que intenta dir la cançó però deduixc que tracta de lo car que està la vida al mon, de la globalització de les grans marques de moda i del adoctrinament de la humanitat.

Aquest grup no l`havia escoltat mai peró si havia escoltat una de les seues cançons: “ Valencia Crida”. Els títols de les cançons d’aquest grup son prou extranys i reivindicatius, es podria dir que fan cançons protestes i les lletres son cantantades d’una manera molt rapida.

M’he fixat en el simbol de Orxata Sound Sistem i m’ha adonat que es paregut al del grup antic de música electrònica anomenat Kraftwerk.

Héctor Wollstonecraft ha dit...

Hola.
He de dir que aquesta canço en un principi m´ha resultat un poc aborrida (al principi), per que hi et fiquen el ritme, pero no es diu res i al final et tens que esperar uns 30 segons per a escoltar la lletra, en fi, després m´ha anat resultant un poc mer divertida i un poc mes entretenida, també he de dir que hi han algunes parts en la que agudeixen tan la veu de les que diuen: “Revolu has been sold” i ha arribat un moment en que encara de que estiguera en angles, no lis entenia.
Pero després de tot això he de dir que es una bona cançò el fet que mes m´agrada es el de que han mesclat un poc dos idiomes (Valencià i Angles), també hi ha una frase que em fa gracia, encara de que no estic segur de la meua interpretació d´aquesta en cara que em fa riure (au renta´t la caraa a la barricada cada dia mes guarra).
Després de tot això, aquesta cançó hi es agraida d´escoltar i el seu grup té tot el seu merit.

Anònim ha dit...

Hola, porte escoltant ORXATA desde fa prou de temps, mai havia buscat aquesta lletra per Internet, i probablement algunes parts siguen interpretades de diferent forma. Aquesta lletra parla clarament de que la revolució es converteix en moda i el consumisme veu la seva oportunitat per a poder vendre i poder traure profit, podem comprobar-ho sobtetot on diu: Revolu has been sold (La revolució ha sigut venuda). Açò apareix al meu llibre de filosofia com a subcultura, quan una cultura que va en contra de la cultura dominant la converteixen en moda o algo inofensiu, si no, fixeuse en la barbaritat de tonteries que venen en la cara del Che Guevara (hasta un rellotge de pared amb diseny pop). La veritat aquesta cançò deixa un missatge clar. Per finalitzar, respecte al grup, m'agrada molt la seua cultura del preu lliure o gratuït, ajuda més a difondre la seva cultura i els directes que fan són la FESTA.