dilluns, 5 de març del 2018

PLAN B, Aspencat & Auxili - Singing 4 The Revolution


El DJ Martin Plan B ha publicat el seu últim treball, o millor dit, el primer. Perquè és la primera pedra d’un projecte que ara enceta envoltat d’amics. Plan B and friends és el nom de l’EP que el 28 de novembre, ha vist la llum. I millor no es podria haver envoltat Plan B. Toni Mejías, Zoo, Julio Maloa, Sen-K, Panxo (La Raíz), Aspencat, Auxili i Dremen han participat en quatre temes que es poden escoltar a través de Youtube.

Aspencat és un grup musical valencià, més concretament de Xaló, a la Marina Alta.[2] El seu estil s'ha basat en l'ska, el reggae i el drum and bass, però en l'actualitat ha avançat cap a uns ritmes més electrònics on es pot veure la presència del dubstep. 

AUXILI, banda formada per 9 músics valencians de formació musical diversa i amb un marcat estil reggae. En 2009 graven el seu primer disc “Existirem” que, tot i la falta d’experiència, suposa els inicis d’un grup de joves que comença a explorar en els camps de la composició musical.

Portava temps escoltant Aspencat i Auxili, només va eixir aquesta cançó la vaig escoltar, gràcies a un amic que me l'envià. La cançó parla que fa falta una revolució, m’agrada perquè em recorda als xics de la dacsa, que fan temes de rap en contra del capitalisme i defenent la lluita del poble com fa també Aspencat, però aquests en valencià.

Lletra cançó:

Lluny de la ciutat, al nostre barri un dolç atac
Ara que hem parlat entre barrots de libertat
Hem pres foc a a la presó i un Plan-B una rebel-lió
AUXILI I ASPENCAT, torna la connexió!
Hui tinc ganes de dir-ho clar:
Mata l'Europa del benestar
Mata Asia, mata Trump
Mata el petroli, el gas i el coltan
Hui tinc ganes de dir-ho clar:
Maten els déus i el puto capital
Mata la tele el teu pensar
Tallen les ales, volen fer-te callar
Calla, que passa el temps i no canvia la baralla
Qui té les cartes, l'apologia de la farsa no descansa
Ni le misèries del carrer
OOOH singning for the change
Singning for the revolutión
OOOH people rising up!!
"Realpolitik" no vaig de "farol"
Quan assenyale qui porta el control
D'una partida que sega la vida
es jugador quan es posa el sol
Prediquen la pau i vénen la guerra
regue de sang tota la terra
En nom de progrés i la seua bandera
Mort la fera
L'ésser humà extermina, puja la gasolina
Falta medicaments pero no falta cocaína
Som de l'antitaurina, Auschwitz és Palestina
Anem a dir-ho clar en esta puta vida
OOOH singning for the change
Singning for the revolutión
OOOH people rising up!!

1 comentari:

Christian Paul ha dit...

Hola, bon dia, sóc Christian Paul i aquesta vegada us comentaré la nova entrada del blog Villena.so, “Plan B Feat Aspencat & Auxili: Singing 4 The Revolution”, una cançó amb molt de ritme i amb un missatge de revindicació d’un dels meus grups preferits de la música en valencià, Aspencat, que feia temps que no ens donaven una nova cançó per escoltar i reivindicar, que és d’agradeixer.

Aquesta cançó deixa entreveure com volen canviar el món actual, volen deixar arrere el capitalisme, el moviment global pel petroli, als grans caps de les grans potències com Trump, i sobretot amb aquesta societat que promou la igualtat i la pau, mentre que a la realitat són països com els Estats Units qui comercialitzen amb armes, o és Europa que no vol admetre refugiats. M’agrada com els cantants no volen bombardejar ideològicament les persones sinó com diu la seua lletra “Hui tinc ganes de dir-ho clar:”, és a dir, són ells els que parlen des del seu punt i intenten que ens donem compte que hi ha coses que cal canviar a la societat.

En definitiva, aquesta cançó és del tipus de cançons que no volen fer màrqueting, sinó que volen obrir els ulls, i açò ho agradisc, perquè al final el bombardeig de cançons estúpides fa que la gent termine per no voler interessar-se per la música, quan hi ha moltes bones cançons, que com ja he dit, com aquesta. Espere que la cançó també us agrade tant com a mi, i que la gaudiu.