dilluns, 13 de gener del 2014

OBRINT PAS - La flama

OBRINT PAS - La flama.






No et limites a contemplar aquestes hores que ara venen 
baixa al carrer i participa, 
no podran res davant un poble unit alegre i combatiu. 


Amb l'espurna de la historia, 
i avançant a pas valent, 
hem encès dins la memòria, 
la flama d'un sentiment. 


Viure sempre corrent, 
avançant amb la gent, 
rellevant contra el vent, 
transportat sentiments. 
Viure mantenint viva 
la flama a través del temps, 
la flama de tot un poble en moviment. (bis) 


Amb columnes de paraules, 
i travessant la llarga nit, 
hem fet de cels, mars i muntanyes, 
els escenaris d'un nou crit. 


Viure sempre corrent, 
avançant amb la gent, 
rellevant contra el vent, 
transportat sentiments. 
Viure mantenint viva 


la flama a través del temps, 
la flama de tot un poble en moviment. (bis)


Obrint Pas

És un grup de música en valencià procedent de Valencia. La seua música és una barreja de rock català, ska, hardcore i reggae amb tocs de música tradicional valenciana en què destaca la incorparació de la dolçaina com element característic.


Obrint Pas es va formar el 4 de novembre de 1993, quan un grup de tres d'amics, en Xavi Sarrià, en Jordi Pitarch i Carles Garcia, establí contacte a l'institut Benlliure de València.

El 1994 enregistraren la seua primera maqueta amb la qual van participar en la fase final del III Tirant de Rock,, del qual van resultar un dels quatre guanyadors. Com a premi el grup participà amb tres cançons en el CD compartit Tiran de Rock; una de les tres cançons escollides va ser "A València". El novembre del mateix any i amb els propis mitjans, enregistren una segona maqueta, La nostra hora, a la qual seguiria una tercera maqueta, publicada l'any 1995 amb el títol de Recuperant el somni. Durant els anys posteriors, la banda participà en diversos festivals i concursos que ajuden a consolidar la seua música. El primer disc arribà el 1997 amb el nom de La revolta de l'ànima.

L'any 2006 portaren a cap la gira Internacionalista Tour 2006, que els dugué per tot l'estat espanyol el i països de tot Europa durant sis mesos de viatges.

El 21 de març de 2013 Obrint Pas anuncia l'aturada indefinida del grup després d’una ronda de concerts en 2013 que donarà pas a dues actuacions en acústic en 2014.


Àlbums.

1997: La revolta de l'ànima.
2000: Obrint Pas
2002: Terra
2004: La flama
2005: En moviment + un poble en moviment.
2007: Benvigut al paradís + Assaltant el paradís.
2011: Coratge


Components del grup.


Xavi Sarrià - guitarres i vues.
Jaume Guerra - baix
Miquel Gironès - percussions, dolçaina, gralla i veus
Ximo Tomàs - bateria
Robert Fernàndez - guitarra
Miquel Ramos - teclats, samplers i veus
Albert Benavent - trompeta
DJ Chola - scratch i bases
Marcos Úbeda - tambó


La flama.



Hem triat aquesta cançó perquè Albert ja la coneixia de feia molts anys, el grup de mons pares i de mon germà l’escoltaven molt i per aixó des de menut escolte Obrint pas.. Aquesta cançó la vaig escoltar per primera volta quan vaig anar al meu primer concert d'Obrint Pas.

A nosaltes ens agrada molt aquesta cançó per que a part del ritme que té, parla de que hem de mantenir la nostra llengua per a que cada volta es parle més. En fi que el que més ens agrada d’aquesta cançó és el significat i el que simbolitza que és que hem de parlar el valencià. I sobretot per que estic d’acord amb el que diu.






Per Beatriz Poveda i Albert Marí,   1ºBach-H.



4 comentaris:

Melissa Nelken ha dit...

La cançó “Suavitat universal” d'Orxata sound system no m'ha agradat prou. Pel que he captat, aquesta cançó té com a tema principal el sexe, ja que menciona 'vulva' i coses relacionades amb aquest tema.

A banda d'això, no he entés quasi res. No perquè no s'escoltara bé (que això és altra...), sinó perquè no trobava el sentit a totes eixes paraules juntes, no tenen molt a vore. M'agradaria que algú que l'haja entés de veres m'explicara la lletra, o Víctor o Sergi.

Una altra cosa és que la cançó està del revés i m'ha tocat escoltar-la al youtube! Espere que a la pròxima isca millor, companys.

Nuria Stone ha dit...

Bon dia
La cançó la Flama d obrin pas es una cançó que sempre m ha agradat al igual que l grup que l interpreta. Es una cançó molt rapida que te una melodia i un ritme alegre que a mi m agrada molt, crec que es perquè es molt rapida i alegre això en aquest tipus de cançons les fan agradables quan l escoltes.

Aquesta cançó parla de la lluita del poble i com això s anat transmetre de generació en generació; com diu la cançó la flama simbolitza el sentiment de lluita que s ha transmet durant tota l historia i de com un poble unit pot lluitar contra l opressor.

Moltes cançons de Ska parlen d aquest tema; ja que solen ser cançons que critiquen les injustícies de la societat actual i parlen de l ajuda entre el poble. Crec que dins d aquest gènere Obrint Pas a sigut un model com a grup ja que ha tingut una llarga carrera que va començar durant el franquisme i les seus cançons son molt bones.

Fa poc aquest grup va realitzar el seu últim concert abans de retirar-se . Van tindre una llarga carrera i van tocar per moltes parts del mon; malgrat que les seues cançons son en valencià. Crec que es un bon exemple per als futurs grups que algun dia crearan les noves cançons de Ska en Valencia.

Carlos Barrés 1ºBach.H ha dit...

M'agrada molt esta cançó perquè em transmet molts sentiments. Des del principi de la cançó m'encanta, perquè ja et dóna forces per a lluitar pel que tu penses o cregues. A més hi ha una frase que m'encanta i sempre que vaig a una manifestació esta per algun costat,
aquesta frase és la de "no podran cap davant d'un poble unit, alegre i combatiu".

També em crida molt l'atenció la primera frase, perquè et diu que no mires als altres i que si no t'agrada alguna cosa que lluites per a canviar-ho. També aquesta cançó reflectix la història de València, i com hi ha gent que seguix defensant els nostres costums i la nostra llengua. I això és una cosa molt important perquè sense la nostra llengua no som res i encara que la nostra llengua es trobe en crisis les cançons en valència fan que puga perdurar i que no la perdem.

Crec que no tinc més que dir només que cada dia m’agrada molt més la música en valencià, ja no ho veig com una cosa d'antiga que cantàven a l’any de Matusalem.

Pablo Arenal ha dit...

Aquesta cançó té un missatge per a que el poble continue lluitant, és com la flama que volen encendre per a que la gent es revolucione com han fet durant un temps passat, ademés el foc sempre ha estat relacionat amb la típica festa valenciana de les falles
És una de les cançons mes conegudes del grup Obrint pas que quasi tot el món que li agrada aquest grup coneix, des dels jóvens de hui dia fins als seus pares
A aquesta cançó es pot distingir clarament la dolçaina que és un instrument de vent típic de la nostra terra i que aquest grup usa prou en cada una de les seues cançons