dimecres, 15 de gener del 2014

ORXATA SOUND SYSTEM - Suavitat Universal.



Descripció del grup:

Orxata sound system es un grup Valencià fundat el 2003 que combina distints àmbits músicals des-de el hip-hop fins al techno passant per el reggae. El grup esta compost per quatre veus, dues trompetes i  un baix amb la colaboració d'un ingenier de so i per ultim un tecnic en programació. El grup ha tret al mercat 5 albums des-del 2008 fins al 2012 cinc anys consecutius amb la discografica "Vinga va!". A l' any 2006 varen guanyar el premi Olvidi Montllor amb la maqueta "Orxata" com a grup revelació i en el 2008 con a millor disc Pop-Rock amb el seu disc "1.0".


Lletra:

Tots els anys
ix bono
gif animat
meneïto i sobrassà

Occipital
Suavitat Universal
Vulva
Suavitat Universal
Fent l'animal
Suavitat Universal
Tríptic brazilian wax

Franela anal
Suavitat Universal
Òfua
Suavitat Universal
Batut d'ojal
Suavitat Universal
Proto-identitat galàxial

After party, dirty penca
mousse de felpa, penalti Panenka
suau su su suau su suau requete suau suau
t'entra turma, tendre tantra en la tundra
coco, catximba, cuallada i caquis
sexe sacsa, coquetes de dacsa
llit de mamelles, bonzo a l'ast
metralla de pelutxe se m'està esvarant

De cap a la banyera en flotador crocanti
ambrosia als cotxes de colp al ralentí
moqueta de culs, quedar-te en conill
matraca rosa fluor
dormir amb el pijama per dins dels calcetins
paper elefante, pròpoli en sprai
embebir a un poal tota la mar salà
Ubuntu al muntunet, porte tot el material

Pa en fuagràs
natja
anguileta amagar
ascetisme laboral

Mal percal
Suavitat Universal
Macramé
Suavitat Universal
Abdominal
Suavitat Universal
Ovni xoco horitzontal

Catel global
Suavitat Universal
Entrecuix
Suavitat Universal
Mermel·là
Suavitat Universal
Fricativa palatal

Polvos de talco, vaselina
olor a traca i gasolina
origami steppers club, vitamina
mentira caïra, cotompèl de fira
cremeta bona, caneleta fina
pell de gallina, galló de mandarina
com quan cuines menú família
delícia de chakra, bambú i saliva

Mel de romer, coixí de la iaia
Cablegate Lady Vaga
implementa'm el berhorf bona cosa
passejant a una mangrana ben grossa
amb flou de dembow, geperudeta
lleva't la ronya, alça l'aleta
men batamanta style, massatgeja'm
amb anís Tenis, estimulació prèvia

Hem triat aquesta cançó per el seu ritme pegadis, que ens ha agradat. Un altre motiu ha sigut perque pensem que ningú coneix aquesta cançó a classe i es relativament nova en respecte amb les cançons d' aquest grup. Esperem que us agrade la cançó i que comenteu molt!!!!

Us deixem la seua pagina web oficial, on podeu trobar més informació d'aquest gran grup y tots el seus albums. http://orxata.tv/es/

Sergio Suárez i Victor Landa 1 Batx C

11 comentaris:

Carla Laffitte ha dit...

Orxata Sound System crec que és el grup de música en valencià que més m'agrada i el que més escolte. Aquesta cançó m'agradat molt, crec que és una de les que més m'agrada perquè està be que les cançons tractem de temes polítics, de l'educació i tot això però també està bé que alguna cançó tracte també de temes de festa encara que no entenc molt bé la cançó.

Pense que és increïble que en cinc anys tinguen cinc àlbums, i més sent un grup de música en valencià ja que és més difícil aconseguir tanta fama quan assoles parlen la teua llengua una tercera o quarta part del teu país.

Vicente Becker ha dit...

Bon dia! Hui toca comentar la cançó Suavitat Universal del grup Orxata sounnd system.

Encara que no he pogut escoltar la cançò del tot bé, de segur que és una bona cançó. He llegit tota l'entrada i la lletra em pareix interessant però també pense que no té masa sentit.

Des del meu punt de vista, haguera fet una entrada molt més llarga, ja que tracta de temes com el sexe que donen molt per a parlar del grup, la intenció de la cançò, etc.

Espere que la segona vegada siga millor (almenys el link de la cançó). UNA ABRASADA COMPANYS!

Paula Campoamor ha dit...

Bondia a tothom! Avui vaig a comentar la cançó del grup Orxata sound system- suavitat universal.

No és una de les cançons que mes m'ha agradat d'aquest bloc ja que la lletra és un poc confosa. Pense que aquesta cançó tracta de les relacions afectiva sexuals entre els companys de la universitat, encara que pense que és molt difícil de dir el tema principal ja que la lletra està plena de paral·lelismes, alguns contradictoris com per exemple: sexe sacsa, coquetes de dacsa ó moqueta de culs, quedar-te en conill.

Per altra banda, el ritme de la cançó m'ha agradat prou, fins que puc dir que és una de les cançons que més m'ha agradat d'aquest grup en lo que respecta al ritme. Ja que és com rap però amb més “marxa”, més musicalitat i pense que açò és lo que fa interessant a la cançó!

En conclusió, aquesta cançó és per a parar-se a pensar sobre la lletra i disfrutar el seu ritme, ja que és molt apegadís, encara que hi ha cançons més boniques per al meu gust.

Christian Stone ha dit...

Aquesta cançò m'ha agradat perquè té ritme però la lletra no té sentit. Orxata Sound System és un dels grups valencians que m'agraden junt a Rapsodes.

Al vídeo es veu com el grup sap animar a la gent a ballar i ademés aconsegueixen que es porten la camiseta. M'agradaria haver estat en eixe concert perquè es veu com la gent es divertix i s'ho passa bé amb els seus amics. Encara que diuen que no hi ha molta gent que escolte grups de música valencians, jo pense que sí, la majoria en son als pobles però, si haguera més publicitat d'aquests grups i concerts, més gent escoltaría la seua música i més hi anirien.

Melissa Nelken ha dit...

La cançó “Suavitat universal” d'Orxata sound system no m'ha agradat prou. Pel que he captat, aquesta cançó té com a tema principal el sexe, ja que menciona 'vulva' i coses relacionades amb aquest tema.

A banda d'això, no he entés quasi res. No perquè no s'escoltara bé (que això és altra...), sinó perquè no trobava el sentit a totes eixes paraules juntes, no tenen molt a vore. M'agradaria que algú que l'haja entés de veres m'explicara la lletra, o Víctor o Sergi.

Una altra cosa és que la cançó està del revés i m'ha tocat escoltar-la al youtube! Espere que a la pròxima isca millor, companys.

Sara Tristán ha dit...

Aquesta cançó, feta pel grup valencià Orxata Sound Systems, m'ha agradat ja que aquest mai és talla a l'hora de dir el que pensa i sempre fa les seues lletres per amor a la música, no per agradar a la gent.

Per altra banda, la lletra d'aquesta cançó té un caràcter sexual. Això és molt comú en aquest grup, ja que quasi tota la música que he escoltat d'Orxata tracta de temes que s'intenten amagar en l'actualitat, com la llibertat, la sexualitat, etc. A més, aquest grup ha sigut un promotor de la música en valencià, ja que les seues lletres atrauen l'atenció de molts joves i adults que pensaven malament sobre les cançons en el nostre idioma, el valencià.

Finalment, hauria de donar l'enhorabona als nostres companys que han pujat aquesta entrada, ja que aquesta lletra i ritme és molt innovador i diferent.

Nerea Campoamor ha dit...

questa cançó de l'entrada de Víctor Landa i Sergi Suárez m'agrada però no és una de les que més m'apassionen. La lletra és molt diferent a la d'altres grups per tindre en el tema sexualitat i s'ix de lo normal, es a dir, no és talla alhora d'escriure el que li dona la gana sense pensar el qui li va a molestar el significat de la lletra.

Per altra banda, és una cançó que té molt de ritme i per això a la gent li pot agradar més. També pense que aquesta expressa temes que es troben molt present a l'actualitat per a tindre la nostra llibertat, com la sexualitat.

Per concloure, aquest grup, Orxata Sound System és un grup que poca gent el coneix, sols la gent valenciana de veritat el coneix com son, friquis.

inma ha dit...

M'ha semblat molt original el ritme ja que té canvis molt bruscos que li donen vida cançó. La lletra m'ha sorprés perquè no tenia molta coherència i he hagut d'extraure una idea global de la cançó ja que canvia d'un tema a un altre molt ràpidament. Crec que parla dels gustos dels valencians i del plaer de mantenir relacions sexuals ja siga amb una persona del teu mateix sexe o diferent. No és una cançó molt coneguda i a la gent li cridarà l'atenció, a més perquè no totes les cançons parlen del sexe d'aquesta manera.

Orxata Sound System és un grup molt conegut i les seues cançons em semblen molt interessants per les lletres que sempre tenen alguna cosa a dir. Crec que hauríem d'escoltar més cançons seues que ens recorden als valencians la nostra llengua i el nostre poble.

Inma Mozzoni ha dit...

M'ha semblat molt original el ritme ja que té canvis molt bruscos que li donen vida cançó. La lletra m'ha sorprés perquè no tenia molta coherència i he hagut d'extraure una idea global de la cançó ja que canvia d'un tema a un altre molt ràpidament. Crec que parla dels gustos dels valencians i del plaer de mantenir relacions sexuals ja siga amb una persona del teu mateix sexe o diferent. No és una cançó molt coneguda i a la gent li cridarà l'atenció, a més perquè no totes les cançons parlen del sexe d'aquesta manera.

Orxata Sound System és un grup molt conegut i les seues cançons em semblen molt interessants per les lletres que sempre tenen alguna cosa a dir. Crec que hauríem d'escoltar més cançons seues que ens recorden als valencians la nostra llengua i el nostre poble.

Mireia Kent ha dit...

Després de molt de temps torne a comentar al nostre blog musical a l'entrada de“suavitat universal” d'un grup ja conegut a la nostra classe, Orxata Sound System.

Aquest és un dels grups que més cançons es pugen perquè tenen diversitat musical i si no t'agrada un estil de música pots elegir-ne un altre. Doncs aquest és un dels motius pel qual m'agrada Orxata Sound System.

Respecte a la lletra he de dir que era una mica difícil de trobar el significat, però supose que parla de totes aquelles cosses que ens agraden als valencians i la veritat és que en moltes ocasions té raó. El ritme el trobe bé, té canvis d'intensitat i això fa que no siga avorrit sent també una manera d'enganxar al que escolta.

Per finalitzar, donar l'enhorabona al grup per difondre el valencià de la bona manera que ho fan i pels premis que varen guanyar anys anteriors, que crec que s'ho mereixen pel bon treball que realitzen.

Barbara Wolf ha dit...

Vaig a comentar la cançó de Orxata Sound System, aquest grup es el que mes conec i un dels grups que mes me agraden que canten en valencià, aquesta cançó ja la coneixia per un grup de amics meus.

Aquesta cançó no entenc molt be la lletra però pense que tracta sobre la política, l'educació i la cultura del nostre País valencià.

El que més me agrada del aquest grup esque combina diferents tipus de musica com la Techno, Reggae i el Hip-Hop.
Y pense que es un grup que a tingut molta de fama ja que hi estan en la musica des del 2003 i que es molt bo en cridar la atenció amb aquestes cançons.