dijous, 28 de setembre del 2017

REREGUARDA - Cendres








Lletra:


En la fosca nit, la llum d’on vivíem en flames
il·luminava els rostres dels que van patir.
El record dels versos que abans de morir recitaven.
El sentiment i la lluita, en la memòria es forjaven.

El fred de l’hivern no podia amb les brases.
Amb la flama al pit carregaven les armes.
Cantaven per no morir.
El fred de l’hivern no podia amb les brases.
Les ganes de veure morir als miserables.
Cantaven per resistir.




Les bombes no podien callar.
Les cançons que no paraven de sonar.
Les bombes no podien callar.
Les cendres d’un passat que mai,... que mai hem oblidat!

Alliberem-nos del temps i del passat, que el vent de la lliber-
tat s’emporti, ben lluny, les cendres de la guerra.

Cantem per ells, que van morir per cantar.
Cantem per ells, que van morir per parlar.
Cantem per ells, que van morir per estimar.
Cantem per ells, que van morir per lluitar.

Les bombes no podien callar.
Les cançons que no paraven de sonar
Les bombes no podien callar
Les cendres d’un passat que mai,... que mai hem oblidat!



Cançó inclosa dins el primer disc de Rereguarda, Res s'atura
rereguarda.bandcamp.com/album/res-satura



Rereguarda neix l’any 2014 a Reus (Catalunya), és un grup musical català de música SKA, Punk, Reggae... d’aire revolucionari amb lletres sobre els termes més destacats en la societat d'avui en dia i amb moltes ganes de festa.


Fins aquest any 2017 no registren el seu nou primer disc “RES S’ATURA” Després de tres anys sobre els escenaris i un EP a les esquenes, Rereguarda decideix presentar el seu primer disc, Res s'atura. Amb una mescla entre l'ska, el reggae i el punk, el grup s'endinsa en una diversitat d'estils, mantenint el missatge crític de l'EP Primer Assalt.


Jo aquesta cançó la vaig conèixer per uns amics que toquen en aquest grup d’ska i m’agraden molt les seves cançons per les seves lletres, i el estil de la música, estic molt enganxada!


Aquesta cançó tracta de les persones que han mort en la guerra per les bombes i per no poder expressar les seves opinions i molts d’ells han sigut oblidats.




2 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...

Hola,
crec que aquest vídeo és millor: https://www.youtube.com/watch?v=l5_jHKCyFZI
D'altra banda, les línies estan molt separades i no has enganxat el vídeo perquè es veja directament.
La profe

Daniel Goldman 1er.BACH.C ha dit...

Aquesta és una de les noves cançons del grup «rereguarda», titulada «cendres». Rep el nom pel tema principal del que parla: el record de les persones que han mort lluitant a la guerra, o a les que també van morir per expressar la seua opinió. Aquest nou grup ( ja que a soles té 3 anys) busca, en aquesta cançó, fer memòria en manera de gratitud a totes aquestes persones que es varen sacrificar, utilitzant la nostra llengua per fer referència als valencians.

Analitzant la lletra, als dos primers paràgrafs podem veure aquesta menció a aquestes persones, recordant-les i recalcant els moments pels que varen passar. A la resta dels versos destaca l'important que es no parar atenció a les males intencions dels roïns, i ens anima a unir-nos a la lluita per valorar els seus actes.

A la tornada, fa referència als atacs com a les bombes, reivindicant que per molt mal que fan, sempre estan les cançons per defendre. A més a més, utilitza les cendres com a simbolisme dels record, ja que encara que hagen passat coses roïnes, que el podem simbolitzar com el foc, sempre hi quedara els records, com les cendres.

Em pareix una bona cançó amb un important missatge. En gran part, m’agrada per què no parla de qualsevol cosa, sinó que tracta d’un tema molt rellevant. A més, és una bona manera de promoure el pensament de lluitar contra les injustícies i valorar als que ho fan.