dijous, 9 de juny del 2016

BAD GYAL - Pai i Indapanden

Bad Gyal es diu Alba, té 19 anys, és de Vilassar de Mar i ja es parla d'ella com l'estrella del trap català. Li encanten els ritmes tropicals amb molt de R&B i dancehall de base, i està petant-la en les xarxes socials perquè ningú canta en català amb aquests ritmes. Ací et deixe una versió del Work de Rihanna que per a Bad Gyal és Pai.


 

LLETRA DE PAI (tal qual l'escriu la cantant. T'animes a escriure-la amb l'ortografia normativa?)

pai pai pai pai pai
yo numes vui la pai pai pai pai pai pai
per pillarma algu de hai hai hai hai hai hai
cumprarma un abric guay guay guay guay

nai nai nai nai nai
ami jam suas tan tan tan tan tan tan
numes vui mes guitaa
kes lu unik k em fa rica

am mi nos juga ni as replikaa
am mi not pasis ni una mica
sembla q no sap am ki es fika
si no u antens la gyal tu axplika

et vai duna lu q ningu t dunava
no vas flipa eral nivell kasparavas
pel barri sasap kin pussy es lke mana
aixi k yasas kes alket toca ara

deixa la paiii asobra da la taula
nai ja sas kes lu keia
tot akell tmps vai perdra
sap greu taure da cubra

i nom val kara m parlis dl passat
numes deixa la paipai paipaiapai
yo numes vui la pai pai pai pai pai
per pillarmalgu de hai hai hai hai hai
sit passas t fai un tall tall tall tall tall

deixa la paiii asobra da la taula
nai ja sas kes lu keia
tot akell tmps vai perdra
sap greu taure da cubra

eem sap mol greu nai pro sa ta passat la hora
no sok la k sempra torna
me nat cap a unaltra zona
i altras dias erats tu
pro ara axo sta mol cru
jo se k mastimas pro ket fas el du
ja no vui sabe re dl ke eram juns

ja no tink las ganas dabans usentu
rollin rollin rollin rollin
creman las penas ara kat folliiin


2 comentaris:

Jaume Marston ha dit...

Flipant...

Estic flipant amb aquesta entrada xD. L'únic que puc dir és que m'ha impressionat moltíssim, no perquè m'haja agradat jajaja, sinó perquè no m'imaginava que es poguera fer aquest tipus de música en català!! Mai m'havia imaginat que algú poguera ficar-se a escriure en català una lletra d'una cançó i li poguera ficar aquests ritmes R&B, trap o com vulgues anomenar-ho. Encara que era d'esperar que abans o després començaren a fer coses com aquestes, ja que aquest tipus de música (el R&B, trap, etcètera) ha anat guanyant seguidors i seguidores als últims anys d'una forma exponencial, massiva i totalment inesperada, ja que va sorgir als EUA fa molt de temps i no esperàvem que arribara ací i menys a Catalunya! Jajajaj, bo, doncs m'alegre per una banda que haja arribat perquè això vol dir que el català es pot adaptar a molts tipus de música (punt positiu) però tampoc és que m'haja agradat molt perquè no és un estil que m'agrade...

A altres llocs d'Espanya ja varen començar a fer trap fa un temps (C. Tangana, PXXR GVNG, Kinder Malo i Pimp Flaco, Kidd Keo...) i la veritat és que no m'agradava molt, és veritat que s'ha de canviar i que en la varietat està el gust però no m'acaba de convéncer. Encara així, no podria dir que no m'agraden alguns temes de Kidd Keo o de C. Tangana però jo crec que açò és perquè no utilitzen tants efectes de veu (més conegut per Autotune) com altres o com precisament, aquesta xica... Però aquesta és a soles la meua opinió.

Un altre punt a favor i el últim que crec que li podria donar a aquesta xica és la facilitat per a fer covers o versions com la que ha fet del “Work” de Rihanna, jo crec que ho ha aconseguit, que ha plasmat la melodia perfectament i que li ha ficat una lletra en català bastant encaixada. Aquest és un punt que m'ha agradat i que per tant li dóna un plus a aquesta artista.

Per últim volia dir que m'ha encantat la traducció (els subtítols) literals al peu del vídeo ajjaja xD.
Aquesta ha sigut la meua opinió, un comiat!!

Sabrina Mill ha dit...

Hola i molt bones!!

Efectivament, aquesta entrada també m'ha impressionat i m'ha causat gràcia pel mateix fet que diu el meu company Jaume Marston de no imaginar que es podia fer en aquest gènerés de R&B, trap, etc, en català. No és que el vejera imposible sinó que el costum fe escoltar música de quasi qualsevol gènere en el idiomes o en les llengües, diguem, habituals, fa que el català o el valencià siguen un poc estranys a la música, sobretot si el fan al ritme de la cançó "Work" de Rihanna, com al cover, transformada en "Pai".

És per aquest que recolze la normalització d'aquestes llengües, i pense que la música és el millor mig per a reivindicar aquest, a més que atrever-se a fer ritmes tan "tropicals" com ha fet Bad Gyal atrau molta gent.

Molt bona entrada :D i fins a la pròxima!