dilluns, 20 d’octubre del 2014

MISHIMA - Mentre floreixen les flors

Mishima és un grup de música pop, creat a Barcelona l'any 1999, i publicà el seu primer disc l'any següent. El nom del grup prové de l'escriptor japonès Yukio Mishima. Van començar amb les cançons en català l'any 2005 amb "Pagant la multa" i " Set tota la vida" l'any 2007. La revista musical Rockdelux va triar Set tota la vida com un dels millors àlbums espanyols de la dècada.

Els barcelonins han esdevingut una de les bandes més populars i prestigioses de l’escena pop catalana. “L’Ànsia que cura” s’ha enregistrat als estudis Black Box Recording d’Anjou (França). Amb un dels millors directes del nostre país, Mishima compleix quinze anys de carrera i es troba assaborint un MOMENT de plenitud artística.

Els membres de la banda són:

David Carabén
Marc Lloret
Dani Vega
Xavi Caparrós
Alfons Serra

La discografia és:

-Lipstick traces (2000) The Rest is Silence/Discmedi.
-The fall of public man (2003) The Rest is Silence/Discmedi.
-Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa (2005) Discmedi.
-Set tota la vida (2007) Sinnamon (Reedició 2010 Sones).
-Palau (DVD+2CD) (2010) Sones.
-Ordre i aventura (2010) Sones.
-L'amor feliç (2012) The Rest is Silence/Warner Music Spain.
-L'ànsia que cura (2014) The Rest is Silence/Warner[6]



LLETRA:

Mentre es va fent de dia,
les abelles brunzeixen,
el gos remena la cua
al ritme d'un aspersor.
Ara la pàgina passa
i fa que el núvol es mogui
i descobreixi un avió
que pinta al cel una ratlla
i passa lent COM la tarda,
mentre floreixen les flors.

Mentre floreixen...

Lampedusa
Lampedusa
Lampedusa
Lampedusa

Mentre suri la nau,
no facis moure el paisatge.
Dic "foc encès a la llar"
i tu sents la seva l'escalfor.
Que es construeixi la casa,
que el nen s'estimi la mare,
mentre vola el falcó.
Ara el vent mou els arbres
i es cala foc a coberta,
mentre floreixen les flors.

Mentre floreixen...

Lampedusa
Lampedusa
Lampedusa
Lampedusa

Que no sents que truquen a la porta?
Que no sents com truquen a la porta?

Aquesta cançó pertany al setè disc de la banda, "L'ànsia que Cura", un àlbum de 12 cançons. Hem triat aquesta cançó perquè la vàrem descobrir a internet i ens va agradar. En la cançó hi ha un trencament amb el ritme de la cançó: Lampedusa. Fent així una cançó subtil. La lletra, que com totes les de Mishima, combina la poesia amb la força del rock. La lletra ens parla d’un paradís junt amb la natura, la tranquil·litat etc.. Us recomane escoltar-la.

Bibliografia:

http://www.scannerfm.com/disco-de-la-semana-mishima-lansia-que-cura

https://myspace.com/intomishima

www.elepe.com/mishima/


es.wikipedia.org/wiki/Mishima_(banda)4

                                                           Mar Escudero y Marta Cerrillo 1ºBachiller Humanidades.

 

11 comentaris:

David José Kent ha dit...

Se suposa que la lampedusa és les morts provocats pels pirates i este poema no et molt sentit per que la vaig trobar un poc deconcertant el poema. No et sentit un poema que la lampedusa en si per li vaig trobar em com un poema sencill.La pagina d'olles a valència esta be. Però hi ha molt poques cancons en si a valència hi al final aran olles un poc de mala mort. Hi les cancons cada vegada són mes ifantils i és susposa que és una pagina PER A ADOLESCENTS en si

Sofía Stone ha dit...

Fa aproximadament un any a l'illa de Lampedusa, va sucedir aquesta tragèdia, prop de les seues costes va naufragar una nau i van morir 368 immigrants procedents quasi tots d'Eritrea. La meitat d'ells no van ser identificats. Ha sigut la major tragèdia coneguda fins ara a la mar Mediterrània.

M'ha costat una miqueta entendre la lletra, però he trobat informació a internet i m'ha semblat al · lucinant. La cançó m'ha agradat molt perquè fa veure com els immigrants ho passen malament i cal tendre més compassió i ser menys racista amb les persones. Felicite a les meues companyes per triar aquesta cançó que explica tan bé els obstacles pels quals han de passar el immigrants fins a arribar a Espanya. Enhorabona!

Àngel Mott ha dit...

Hola a tots i totes. Aquesta cançó m'ha agradat bastant ja que el ritme que en té et dona ganes de escoltar la cançó sencera. L'única part mes lenta de la cançó es quan diu “Lampedusa”. En la cançó parla sobre el que va passar a Lampedusa que va haver-hi un naufragi en el qual varen morir prop de 300 persones. Conta el que va passar amb el naufragi i diu que eixes persones en tenen una família i que la varen perdre en el naufragi.
En conclusió la cançó m'ha agradat bastant. Us recomane escoltar-la. Salutacions

Maria Wollstonecraft ha dit...

Aquesta cançó és molt entretinguda. Mai havia escoltat aquest grup i em pareix que tenen molt de ritme. És una cançó que em fa ballar, a banda que també em fa pensar en la situació que han d'estar passant les persones a aquesta illa del Mediterrani perquè hagen d'agafar un vaixell i anar-se'n a Espanya. Aquesta cançó és una crítica perquè nosaltres, els espanyols, que tenim més comoditats i podem fer més coses que ells, ajudem les persones que no tenen tants privilegis.

M'ha agradat molt el ritme, la lletra i el significat de la cançó. El vídeo tampoc està tan malament però jo hauria posat més imatges de tot el que està passant. Em transmet ganes d'ajudar a la gent.

Jo la recomane a totes les persones perquè puguen veure que també en altres llocs ho estan passant malament i no només a Espanya. Em pareix molt bona idea fer cançons reivindicant totes les coses que passen perquè un discurs la majoria de vegades s'oblida, però una cançó i a més amb ritme, és molt difícil que passe desapercebuda.

Alberto Stone i Cristian Stanton ha dit...

Aquesta cançò ens pareix que li falta alguna cosa perquè el seu ritme es molt lent i a nosaltres ens agrada les cançons mes rápides. Encara que no comprenem res i el seu ritme es molt lent, la pondriem en el nostre top 10 de cançons en valencià.

Parlant del que diu la cançò, no entenem res del que dit, hem buscat a l'internet, hem vist que el que va passar es que va haver-hi un naufragi en un lloc anomenat “Lampedusa” i van morir 300 persones més o menys. Parla també que les persones d'aquest naufragi tenien una família.

Per a finalitzar, recomanem aquesta cançò a les persones que conéixen bé el valenciá i les agraden les cançons lentes, sense molt ritme. Adeu a tothom!

Alicia Michel ha dit...

Aquesta cançó m'ha agradat molt perquè té un ritme que t'enganxa i t'ajuda a escoltar-la i comprendre-la.

En ella ens parla de la tragèdia que va ocórrer fa un any més o menys a l'illa de Lampedusa, on una pastera plena d'immigrants va naufragar i varen morir aproximadament entre 300 i 350 persones. També caldria dir que conta la preocupació que va tindre tot el món en eixe moment, tant les famílies com els medis de comunicació i altres països...

Encara que no te videoclip, si té una imatge amb una frase molt adequada per a aquesta cançó perquè ens expressa que mentre uns viuen molt bé, altres intenten eixir del seu país per a buscar una vida millor.

L'heu fet molt bé. Salutacions.

Mario De Burgos ha dit...

Aquesta cançó és molt moguda. No havia escoltat aquest grup i tenen molt ritme. És una cançó que et posa content .
També em fa pensar en la situació que estan passant les persones d'aquesta illa, que és molt roina perquè a Lampedusa va haver-hi un naufragi en el qual varen morir unes 300 persones.

M'ha agradat el ritme de la cançó i la lletra. Podrien haver posat més il·lustracions però no està mal.
Recomane aquesta cançó a totes les persones que lis agrade el valencià i també es poden donar conter de les situacions espantoses que estan succeint al món.

Ismael Butler ha dit...

Aquesta cançó m'agrada prou, per què es molt entretinguda i el ritme també em pareix prou bo per al meu gust, em dona ganes d'escoltar tota la cançó i tornar a escoltar-la.

També és una cançó que em fa pensar en tots el immigrants que venen als països europeus per a buscar una vida millor i poder realitzar els seus somnis de poder treballar per a poder guanyar-se la seua vida. Ja que el tema d'aquesta cançó és Lampedusa, el naufragi que va haver en allí.

Aquesta cançó la recomane a tothom per què a la vegada que és entretinguda et fa pensar i recapacitar sobre el el tema de d'immigració i de que tots tenim que decidir el nostre futur i que tots tenim el dret de poder anar a un altre país a estudiar.

Borja Stone ha dit...

La canço parla d'un parais on hi ha abelles, nuvols i un cel preciós. Te una combinació de tranquilitat que transmet la lletra i el "poder" del rock la fan una cançó molt bona.

En conclusió, encara que el rock no es el estil musical que màs m'agrada, la lletra ho compensa, i fa que siga molt bona

Tania ConFlow ha dit...

Aquesta cançó parla de Lampedusa on va haver-hi un naufragi en el qual varen morir unes 300 persones i conta la situació de les persones d'aquella isla ja que van sofrir una situació molt roina.

El ritme transmet tranquilitat i et fa imaginar el paisatge que et descriu amb molta facilitat.

Aquesta cancó la recomane a tothom per qué es entretinguda i al mateix temps et fa posar-te'n en eixa situació i veure les coses tan espantoses que sucedeixen al mon i donar'te compte de que no estas a soles en el mon i que no tots tenen el maiteixos privilegis.

Anònim ha dit...

Bona nit,
Soc un alumne de 1er de batx i esteim fent un treball sobre aquesta cançò referida a la tragèdia ocorreguda a l'illa de Lampedusa.
Tenia un dubte referit a la lletra de la cançò i esper que em pogueu reslold-re el dubte.
Quin significat té els dos últims versos?
"Que no sents que truquen a la porta?
Que no sents com truquen a la porta?"
Gràcies,