dijous, 18 de setembre del 2014

TÈRAPIA DE SHOCK - Sense tu

TÈRAPIA DE SHOCK – SENSE TU:

Teràpia de shock és un grup de pop-rock espanyol, radicat a Catalunya. Va ser creat l'any 2006 per quatre jóvens de Les Presses (La Garrotxa). El formen: Albert Parés “Parés”, que toca el baix; Ferran Massegú “Massa”, que posa la veu; Gerard López “Gerard”, a la bateria, i per últim Jaume Sucarrats “Suka”, amb la guitarra.

Durant l'estiu de 2006, Ferran i Jaume es varen trobar en vàries ocasions per a tocar junts algunes cançons amb guitarra acústica i veu. Van començar a compondre algunes melodies que amb el temps es varen convertir en cançons com “Carla” i “Sense tu” que és de la que vaig a parlar-vos. Gerard es va incorporar al grup quan a soles tenia 13 anys i poc després es va afegir Albert. La seua primera actuació junts va ser a la festa d'estudiants de Santo Tomás el 15 d'agost. Aquest grup es va donar a conèixer a la resta del país, i va ser un gran avanç, gràcies a les cançons que aportaren a la banda sonora de la sèrie catalana “Polseres Vermelles”.

El seu primer disc el varen publicar en 2008 i es deia “Escapa't amb mi”. Teràpia de Shock va guanyar el premi Enderrock al millor Grup Revelació amb el seu primer disc. Varen rebre per la cançó “sense tu” el Premi Popular.

Aquest disc té unes cançons molt sentimentals i bones que emocionen a molta gent que les escolta, com ha sigut el meu cas. Barreja ritmes de pop-rock i intenta abordar tots el temes de l'actualitat donant-li una pinzellada de sentiment.




Teràpia de Shock
Sense tu:


És de nit..
és tot fosc...
estic sol i no hi ha ningú...
és de nit...
un record...
dins el cor, ella hi és a dins...
els seus ulls són brillants
i un somriure extravagant
ja no hi és, l'he perduda
va marxar lluny del meu abast
i sempre estará al meu cor...

sense tu jo no puc
sense tu si no hi ets
sense tu jo no sóc ningú...
sense tu jo no puc
sense tu si no hi ets
sense tu jo no sóc ningú...

és de nit...
és tot fosc...
no estic sol, no ho estic
tu estás amb mi
i els teus ulls són brillants
i un somriure extravagant
i sempre estaràs al meu cor...

sense tu jo no puc
sense tu si no hi ets
sense tu jo no sóc ningú...
sense tu jo no puc
sense tu si no hi ets
sense tu jo no sóc ningú..

nooohhoo

si no estàs aqui
si no estàs amb mi
jo no et puc mirar
jo no et puc sentir
si no estàs aqui
si no estàs amb mi
jo no et puc tocar
jo no et puc besar
i sempre estaràs al meu cor....

és de nit..






Aquesta cançó la vaig conèixer gràcies a la sèrie “Polseres Vermelles”. La primera temporada vaig vore-la en castellà però la segona vaig preferir vore-la en català sense subtítols i gràcies a eixa serie, aquesta és una de les meues cançons preferides. M'agrada molt, ja que em transmet calma i tranquil·litat malgrat se un poc trista, però qualsevol pot interpretar-la com vulga. Jo tinc un sentiment molt especial per aquesta cançó i és per això que l'he elegida.


Si diguera la veritat, fa apenes dos o tres anys no m'imaginava que m'agradaria escoltar música en valencià/català però ara me n'he adonat que és igual o fins i tot més bona que la de la resta d'idiomes i no hi passa cap dia que no escolte aquesta cançó i moltes més. Us recomane aquest grup i aquesta cançó però, per damunt de tot, doneu-li una oportunitat a la música que porta la nostra llengua perquè si no l'escoltem nosaltres, qui la va a escoltar? Doneu-li una oportunitat i veureu com us sorprèn.




Bibliografia:


http://www.musica.com/letras.asp?letra=1119159


http://es.wikipedia.org/wiki/Ter%C3%A0pia_de_shock


http://www.softcatala.org/corrector






Treball realitzat per: Jennyfer Torres 1ºH


22 comentaris:

Nieves Stone ha dit...

La cançó “Sense tu” de teràpia de shock tracta sobre que el cantant a perdut a la seua xica i esta trist i es sent sol, diu que no pot viure sense ella.
Pel que fa a la música, la cançó en general es molt tranquil·la amb sols la veu i una guitarra i al final augmenta molt poquet el ritme amb l'entrada de la bateria.
Per una part m'agrada per el romanticisme, però es massa lenta per al meu gust i no connecta amb mi. El videoclip hem pareix molt avorrit i molt centrat en el cantant.
En conclusió, aquest videoclip no el recomendaría als amics que tenen els mateixos gustos que jo.
Un abraç per a tots. :3

xavi feijoo ha dit...

La canso “sense tu” de tèrapia de shok tracta sobre un home que a perdut a la seva amada i no pot viure sense ella,el home esta trist perquè la seva amada se ha marxat mol lluny.

La canso ja la coneixia però me ha paregut molt bonica,le lletra es emotiva a la part que bonica,el que no me agrada de aquesta canso esque el ritme es molt tranquil i me avorreix un poquet.

El videoclip d'aquesta canso me pareix molt soso,per una part a mi m'agrada el videoclips con mes colors perquè aquest casi tot en blanc i negre i no m'agrada res.

Es molt bona la canso però no la recomane ala gent que l'agrade el rock.
Lo has fet molt be,un salut per a tot de parts de

Jose de Beauboir ha dit...

La cançó a mi m'agrada molt,es una cançó molt fàcil d'antendre i molt entretinguda, encara que es un poc trista ja que et parla de que sense ella, ell no es ningú.

El videoclip a mi m'agrada molt ja que se li dona mes importancia a la cançó que al cantant.

També em va passar com a Jennyfer, que vaig coneixer al grup gracies a la serie d'Antena tres "Polseres vermelles".

Es una bona cançó i la recomane als meus amics que lis agrade la música pop, ja que es una molt bona forma de practicar el valencià.

Maria Wollstonecraft ha dit...

Aquesta cançó m'ha agradat moltíssim ja que parla dels sentimentes d'un xic cap a una xica, que és un tema que sempre m'ha agradat. Mai havia escoltat aquest grup ja que no he vist la serie de "polseres vermelles" perque no m'agrada patir per una serie o una pel·ícula.

Després d'escoltar aquesta cançó, la recomante a tot el mon ja que es una cançó que, per lo menys a mi, em transmet molts sentiments.

Mai hauría pensat què m'agradaria tant les conçons en valencià però, aquesta cançò s'ha convertit en una de les meues preferides.

Ana Calderona ha dit...

Aquesta cançó m'agradat molt, ja que és un tema d'amor. A més la serie de "pulseres vermelles" sempre la he sigut i ja coneguia la cançó. Estaría chulisim que aquest grup faren mes cançons però a mes d'amor també entretingudes.

Jo la recomane a la gent que l'agrade temes com aquest, i que es senta agust escoltant la lletra.

Les cançons en valencià no m'agraden molt però pense que esta es una de les que he escoltat i m'aparegut una cançò molt bona.

Un salut!

Nuria Wolf ha dit...

Aquesta cançó es realment bonica. M’agrada per una part perquè al videoclip el cantant del grup transmeteix el que sent, però a la vegada el videoclip no es del meu gust perque com ja han dit es centra molt en el cantant, estaria millor si posaren imatges amb aquella xica per la que esta boig i que ha ocupat tot els seus pensaments. I per l’altra part, perquè la cançó parla d’amor.

Tracta sobre un xic i una xica, i el xic diu que no pot estar sense ella, que ell no es ningú si no està ella, a més a més també parla sobre eixa persona en la que no deixes de pensar, aquella persona que es molt important i que l’estimes amb tot el cor.

No es la primera vegada que escolte cançons en valencià/català, aquesta sincerament es preciosa, però com he dit avans al videoclip li falta mes coses, que no es centre tant en el cantant. Recomanaria la cançó a tot el mon, però en especial a la gent que li agraden les d’amor. I vos invite a escoltar mes cançons en valencià !!!!

ESCOLTEU-LA !!!

Andrea Arenal ha dit...

Aquesta cançó del grup Teràpia de Shock és titula "Sense tu" i parla sobre un xic que ha trencat una relació amorosa amb una xica i ens diu els seus sentiments.

La cançó és molt bonica i la veritat que cada vegada que l'escolte m'agrada més, pense que està escrita amb molt sentiment i crec que això és el que la fa especial, a més m'agrada perquè la melodia és del mateix estil que de la majoria de les que normalment escolte. Normalment no escolte música en valencià però aquesta cançó farà que escolte més cançons en valencià o català; tampoc havia escoltat mai aquest grup, no tenia ni idea de què era el grup de la sèrie “Polseres vermelles”, ara ja conec un altre grup de música en la nostra llengua i amb música del meu gust.

La recomanaria perquè la lletra és molt bonica i, qui no ha tingut un desamor a la seua vida? Escolteu-la, no teniu res a perdre!

Mar Pardo Bazán ha dit...

Mar vos mana l'enohrabona.
Aquesta cançó "sense tu" de Teràpia de Shock tracta d'un xic que ha perdut a la seva xica i no pot viure sense ella.

M'ha agradat molt, és una cançó que parla del romanticisme, i aixó m'agrada prou. Aquest tema és de pop,un estil musical prou actual.

Jo personalment la recomane a la gent a qui li agrade el tema de amor, i a més a més, per practicar el valencià.

Anònim ha dit...

Aquesta cançó és de Teràpia de Sock i parla de l'amor. L'amor és un tema molt freqüent a les cançons i sol ser un tema que li agrada a la gent. En aquest cas el cantant parla dels seus sentiments cap a una xica, però ella no li correspon i ell sent molta soletat en estar sense ella.

Ja havia escoltat aquesta cançó gràcies a la sèrie "Polseres vermelles" d'Antena 3, on posaven diverses cançons d'aquest grup. "Sense tu" sempre ha sigut la meua preferida, en escoltar-la sentia tranquil · litat i reflexionava sobre la meua situació amorosa. Recomane que Teràpia de Sock sigueix fent cançons tan bones com aquesta.

La recomano perquè és una cançó fabulosa, i encara que no us agrade molt les cançons en valencià us animo que començeu a escoltar i així podeu millorar el teu parlar valencià. Posa música en valencià a la teua vida, no el menyspreeu.

Abi Becker ha dit...

Jo crec que aquesta cançó és molt bonica i em pareix que té molt de romanticisme. Aquest tema està molt bé i crec que la canten també i el videoclip també es bo , però per a parlar d'una xica no apareix ninguna, però llevant aquestes coses la cançó en concret està molt molt bé :)

Raquel Stone ha dit...

Aquesta cançó tracta el tema de l'amor. Crec que el títol és molt encertat ja que expressa molt bé el que vol transmetre i resum molt bé el tema. No havia escoltat mai aquest grup fins l'any passat que em van passar per WhatsApp aquesta mateixa cançó i em va agradar molt, i abans feia el mateix que Jenny fa, quasi tots els dies l'escoltava. M'agrada molt la lletra però pense que no m'agradaria tant la cançó amb un altre ritme. Llavors crec que posar-li ritme de balada ha fet que estiga més en consonància amb el tema del qual parla.

En resum, m'agrada molt aquesta peça musical i m'ha alegrat veure-la penjada al bloc. Sens dubte, us la recomane a tots.

Ismael Butler ha dit...

Ismael Butler ha dit...

La cançó “sense tu” de teràpia de shock és una cançó que tracta de l'amor, sobre que el cantant a perdut a la seua xica i està trist i es sent molt sol i que no por viure sense ella.

Aquesta cançó és una cançó molt tranquil·la, la lletra és molt emotiva.

Aquesta cançó personalment no m'agrada per que es molt tranquil·la i a mi les cançons que són tan tranquil·les no m'agraden molt.

Mario Kent ha dit...

La cançó '' sense tu'' parla del amor, ja que es un tema molt freqüent a les cançons. Parla dels seus sentiments cap a una xicona, però ella el vol i ell es sent molt trist.


La lletra d'aquesta cançó transmet molts sentiments i es molt bonica a la par que emotiva i el ritme es prou suau.

Les cançons en valencià no m'agraden molt però aquesta es una de les que més m'han agradat de totes de les que he escoltat.

ignacio de Burgos ha dit...

Per començar vull dir que la cançó “sense tu” de tèrapia de shock és una cançó que ens transmet una part de la vida molt bonica què és el amor. També dir que aquest grup l'havia escoltat en un serie de antena 3 anomenada “polseres vermelles”, i per això ja sabia quin grup era.

El tema d'aquesta cançó és el amor, és un tema que sempre a els joves els agrada i per això a la majoria de la gent aquesta cançó els transmet alguna cosa o algun sentiment. Per últim dir que té un estil pop-rock, encara que no és un estil que m'agrada molt. Als joves aquest estil els agrada, ja que es prou popular.

Finalment diré que espere que aquest grup no es lleve, ja que m'agrada molt la lletra i el ritme que en porta. També que els grups catalans no desapareguen sinó finalment sols quedaran els valencians.

Victor Thompsom ha dit...

Primerament diré que la cançó tracta de un amor trencat. Sembla que aquest és un tema prou popular a la actualitat i triomfa molt en la gent jove per que segurament es senten identificats.

Com he dit, aquest tema tracta sobre un amor trencat, un tema prou popular a l'actualitat. Personalment, aquest estil no es dels meus preferits encara que és agradable d'escoltar, però per lo que he estat mirant aquesta cançó és prou popular per el fet de que a 2011 va ser part de la banda sonora de la serie “Polseres Vermelles” de la TV3. Si parlem del estil podríem dir que es una cançó pop-rock, un estil que és prou popular entre la gent jove també.

Per últim diré que els desitge molta sort en el mon de la música per que encara que no canten el estil que m'agrada sempre esta bé que hi hagen grups que canten en català i que no es quede com un idioma minoritzat o “mort”

Cerezo Marston i Nerea Roussel ha dit...

Hola ens cridem Cerezo y Nerea i aquesta cançó ens ha agradat molt perquè té ritme i un toc romàntic. La lletra s'entén (cossa que en la majoria no), és bonica, pega amb el ritme i amb el videoclip, a demès ens recorda a una serie catalana anomenada “pulseras rojas”.
Al videoclip només que apareixen els xics que canten i toquen però no està gens mal.
Bo ens anem perquè va a cridar la sirena de canvi de classe.

Ens ha agradat molt. Un salut, adeeeeeeeeeeeeeeeeeeuuuuu.

nerea west ha dit...

1. Hola jo pense que esta cançó esta bé te sentiments el cantant canta la cançó molt be també me gusta el ritme que té el guitarrista. El vídeo de la cançó esta be i no es violent como altres i per tant es una de les coses per el que m'agrada...

Marta Becker ha dit...

Aquesta cançó m'ha agradat molt perquè parla d'amor i és un tema que em crida l'atenció.
Aquesta cançó la vaig conéixer en la sèrie “Polseres Vermelles”, la primera vegada la vaig escoltar en castellà i em va agradar molt.

La lletra és molt bonica, i transmet tranquil·litat.

Vaig elegir aquesta cançó perquè la vaig vore en classe i des d'aquell moment la vaig escoltar i la lletra em va enanmorar.

Jo recomane aquesta cançó a la gent que li agrade la música en valencià i el tema de l'amor.
Es molt calmada i bonica.

Ivàn Becquer ha dit...

Aquesta cançó m'ha pareiscut amb molt de ritme i "flow" ja que te una base molt musical. Respecte a la lletra no em solen agradar les cançons d'amor pero he de dir que aquesta m'agradat.

Sofia Stone ha dit...

Aquesta cançó és de Teràpia de Sock i parla de l'amor. L'amor és un tema molt freqüent a les cançons i sol ser un tema que li agrada a la gent. En aquest cas el cantant parla dels seus sentiments cap a una xica, però ella no li correspon i ell sent molta soletat en estar sense ella.

Ja havia escoltat aquesta cançó gràcies a la sèrie "Polseres vermelles" d'Antena 3, on posaven diverses cançons d'aquest grup. "Sense tu" sempre ha sigut la meua preferida, en escoltar-la sentia tranquil · litat i reflexionava sobre la meua situació amorosa. Recomane que Teràpia de Sock sigueix fent cançons tan bones com aquesta.

La recomano perquè és una cançó fabulosa, i encara que no us agrade molt les cançons en valencià us animo que començeu a escoltar i així podeu millorar el teu parlar valencià. Posa música en valencià a la teua vida, no el menyspreeu

lorenzo arenal ha dit...

Aquesta cançó la vaig escoltar per primera vegada l´any passat a l´estiu quan estava veient un capítol de polseres vermelles i em va agradar molt, però em vaig oblidar de la cançó i un any després la trobe a aquest bloc.

Tant la música com la lletra em van emocionar molt i em va agradar molt i ara trobar-la a aquest bloc em fa molt feliç perquè es una cançó molt bonica i amb molts sentiments.

ALEX STONE Y DANI THOMNSON ha dit...

DANI THOMNSON I ALEX STONE
HOLA, com tots el dimarts estém açí per a donarvos la nostra opinió.
Hui estém açí per a dir os que ens a paregut la cançó SENSE TÚ del famós grup TERÀÌA DE SHOCK.
Aquesta cançó ens recorda quan ens agrada una persona molt important en la nostra vida que ja no está amb nosaltes per motius que desconeguém.
Quan la persona ja no está amb nosaltres ens fém preguntes que no tenen resposta i que intemntém trobarles a qualsevol preci.
Quan ens doném comte que la persona amda ja no va a tornar mai amb nosaltres intemtém omplir el vací del nostre cor que ha deixat aquesta persona.
Quan ja encontrém a la persona que pensém que ens pot ajudar a olvidar a la persona que ens a fét mal, el nostre passat ens recorda que na fa molt de temps avíem estat amb una persona que pensárem que éra el millor que ens había pogut pasar en la nostra vida.

La nostrá opinió és: que és una cançó que encara que está en valenciá, és molt agradable, está feta amb molt sentiment, y que moltes persones és identifiquen amb la lletra. Aunque la cançó és meloncolica, té un ritme molt agradable.
Amics os convidém a que escoltéu aquesta cançó del grup TERÁPIA DE SHOCK ja qué quan estéu melancolics ús ajudará a relaixarnos i a reflexionar el que pasa en la nostra vida i que ni ha que pensar millor les desicions que tróbem.
Un abraç per a tots els nostres maics.
ADÉU :D