divendres, 26 de setembre del 2014

LA GOSSA SORDA – ÚLTIMA VOLTA


La Gossa Sorda és un grup de música en valencià de Pego, Alacant. Aquest grup està format per Josep Nadal (veu), Pere (dolçaina i veu), Seguí (dolçaina i veu), Joan Marc (teclat), Arnau (guitarra i veus), Jordi Martí (baix), Torrens (percusió i veus) i Bolu (bateria). La Gossa Sorda està en actiu des de l´any 1999, encara que la idea de formar el grup va ser al 1995, després d´una gran indecisió per posar-li nom al grup.

Entre els estils de música que abarquen es troben el rock, punk, reggae i ska, amb la utilització de molts ritmes mediterranis i altres influencies. Les seues lletres són molt directes i carreguen fortament en les bases del sistema. Utilitzen instruments de folklore local tals com la dolçaina.

Aquest grup té un gran repertori de cançons repartides en sis discs: La gossa que esta bossa (2000), Vigila (2003), Garrotades (2006), Saó (2008), L´últim heretge (2010) i La Polseguera (2014). Concretament, aquesta cançó pertany al disc Saó. Aquests discs han sigut interpretats en alguns grans festivals com: Festivem, Feslloch o Viña Rock.

Aquesta cançó la varem conèixer en classe de valencià l´any passat, i ens va agradar molt el grup per la forma directa en la que canten les seues cançons sense por a represalies del sistema. Aquesta cançó en concret no tracta de critiques sinó d´una dolorosa ruptura amb la seua amada, de fet ens fa recordar l´última volta que la va vore. Per tant, podriem dir que també tenen cançons d´estil amorós. Per això us diem que, si vos agraden les cançons de temes d´amor o rebels en valencià, sense dubte La Gossa Sorda us fara passar una bona estona.





                                                           


                                                  ÚLTIMA VOLTA

Va ser la nit d´un concert
d´un grup que mai no recorde,
i va passar tot com solen passar estes
coses.
Jo només en el desig pensava,
i tu em vas furtar
la son i la letàrgia.
I a poc a poc jo et buscava amb la mirada,
m´acostumava al teu gest i al teu parlar suau,
i a la teua manera de parar la taula,
i a la manera com rulaves.
I a les cançons que més t´agradaven.
Quan m´inventaves noms i jo m´emprenyava.
Quan em despertaves amb carícies i em besaves,
coquetes amb mel, colpets de cassalla...

L´última volta que et veig (que el camí et siga llarg i ple de llum i noves sendes). 
L´última volta que et veig (noves sendes).

El nostre serà un adéu sense retrets, sense revetlles.
Que el camí et siga llarg
i ple de llum i noves sendes,
com quan anàvem junts a la muntanya
i ens apartàvem de la ruta marcada.

Vaig aprendre tantes coses
que no he tingut temps de recordar-les.
Seran els canuts, o seran les ganes d´oblidar-te.
Em vas ensenyar a colar-nos al metro,
a contar fins a deu abans de cagar-la.
Vas omplir el meu temps de jocs de paraules
i de diumenges sense ressaca.
Una vesprada de març, una cançó de Feliu,
i tu i jo despullats en aquell pis de la plana.

L´última volta que et veig (que el camí et siga llarg i ple de llum i noves sendes).
 L´última volta que et veig (noves sendes).

Si jo fóra més llest,
i tu sigueres menys,
canviaria la qüestió,
canviarien els papers.
Ama i senyora
dels mesos més inquiets,
un plaer estar amb tu,
recordar quan èrem un.

L´última volta que et veig...




                                                  WEBGRAFIA







                                                                   Adrián Feijoo i Víctor Thompson

9 comentaris:

Cristian Becker ha dit...

Aquesta cançó m'ha paregut molt emotiva, ja que el cantant ens conta com eren els seus dies al costat de la seua amada i el buit que te quan ja no estan junts. Recorda tot allò que va aprendre gràcies a ella, que són tantes coses que ara no és capaç de recordar-les. Ens conta també que si les coses hagueren sigut a l'inrevés la situació hauria canviat, ells encara continuarien sent un.

Recomane aquesta cançó a aquells que hagen sofrit una ruptura sentimental i vullgen saber que no són els únics a qui els pot passar.

Ivàn Arenal ha dit...

Comentari de La gossa sorda

Pense que els meus companys de classe ho han fet molt be, ja que han fet una publicació molt completa perque han posat l'historia i discografia del grup de la cançó.
Respecte a la cançó la veritat esque m'ha agradat bastant, la lletra em pareix molt original, pero sincera a la vegada ja que expressa l'amor del cantant cap a una dona.

Pense que han triat un tema molt correcte com l'amor per a fer una cançó.

Andrés Stone. ha dit...

Molt be m'ha agradat molt aquesta publicació. Té molta informació i descriu el grup molt complet , no té faltes per el que he pogut veure. La historia del grup és molt bona podia dir que m'han informat molt be. També el tema de la cançó és sobre el amor que té a les cançons. En resum m'ha agradat molt aquesta publicació.
Enhorabona bon treball.


Andrés Stone.

Rubén Du Chatelet ha dit...

Aquesta cançó tracta sobre el amor que va perdre, recorda quan eren un, troba en falta les carícies que li donava en el matí, també d'el que van viure junts i el que va aprendre gràcies a la seua parella.

La lletra de la cançó em pareix que no es molt bona, m'agrada el ritme de la instrumental però no pense que faça bones rimes ni que el ritme del cantant siga el més correcte per a aquesta cançó.

Tanmateix m'agrada el reggae, per tant aquest tema té un punt extra per a mi, però no és de les que més m'agraden.

Jose de Bouvoire ha dit...

La cançó ultima volta de la gossa sorda, hem pareix una cançó amb un ritme molt fàcil de quedar-se a la ment, ja que es un ritme molt monòton i la lletra es molt encomanadissa. Et parla sobre que es la ultima vegada que veu a la seua amiga o novia, i et conta on van ser les ultimes vegades que la va veure.

El grup el conec d'oïdes, ja que en les classes de valencià de l'any passat varem parlar del grup i de algunes de les segues cançons. Jo no acostume a escoltar molta musica en català, però aquest any estic començant a escoltar-la i m'he donat conter de que la musica en català, no te per que ser musica sense qualitat.

Continuara...

Jose de Bouvoire ha dit...

..Aquesta cançó m'ha agradat bastant ja que es una cançó molt encomanadissa i done l'enhorabona als meus companys del primer de batxillerat de ciències.
Un salut :)

Ismael Butler ha dit...

Ismael Butler ha dit...

La lletra d'aquesta cançó em pareix molt bona i emotiva ja que parla de l'amor que ha tingut amb la seua amada i el mal que es sent quan ja no estàn junts .

M'ha agradat prou, per què té un ritme que em pareix molt interessant. També m'agrada per què em pareix molt entretinguda.

Aquest grup assoles havia escoltat el seu nom, però no havia escoltat ninguna cançó seua. A partir d'ara crec que començaré ha escoltar-lo més.

Felipe Wollstonecraft ha dit...

La cançó a analitzar és l'anomenada “L'última volta” del grup La Gossa Sorda. Aquest és un grup format per Josep Nadal, Pere, Seguí, Joan Marc, Arnau, Jordi Martí , Torrens i Bolu. Alguns altres títols coneguts d'aquest grup son per exemple, “Senyor pirotècnic” i “ Camals Mullats”.

El tema de la cançó es la bona relació que va tindre amb la seua novia, narrant els dies que van passar junts, recordant l'últim dia que es van vore i dessitjant-li el millor a la vida.

El treball dels meus companys de classe han sigut molt bó, no han comés faltes i han explicat molt bé la cançó i el grup. A més, la cançó m'ha agradat, tant per la lletra com per el tema que tracta.

Ainara de Aquitania ha dit...


aquesta cançó és una de les que més m'agrada de la gossa sorda, la trobo una cançó molt emotiva i bonica ja que parla de l'amor que ha tenído amb la seva nòvia i recorda els moments que ha passat amb ella, però encara que la lletra m'agrada molt el ritme no em sembla que quedi bé.