dissabte, 7 de desembre del 2013

ASPENCAT - SOS

Informació del grup

< És un grup musical de Xaló, la Marina Alta (País Valencià) El seu estil s'ha basat en l'ska, el reggae i el drum and bass, però en l'actualitat han avançat cap a uns ritmes més electrònics on es pot veure la presència del dubstep. Han aconseguit així, un estil propi combinant sons electrònics amb l'estil que ha predominat fins aleshores. En l'actualitat conformen una de les bandes més referents del País Valencia, que amb l'aturada dels Obrint Pas se'ls ha considerat com els seus successors actuals. Amb això, han estat considerats juntament amb i Orxata Sound System com un dels grups valencians que desafien la cultura institucional del País Valencià pel contingut crític de la seua obra.

Aspencat naix al 2005 amb components de diferents pobles de la comarca de la Marina Alta (Pais Valencià). L'eclosió de la banda va tindre lloc en torn als anys 2005 i 2007 quan tocaren a festivals com Arrels.

L'any 2007 autoprodueixen la seua primera maqueta amb el títol de La festa està servida. Realitzen un total de 30 concerts en 2 anys, on és un dels grups més demandats en l'àmbit nacional valencià, i arribat el 2009 enregistren el que serà el seu primer disc d'estudi, autoeditat, Obri la llauna. El grup en el 2010, el seu any de més èxit, ha traspassat fronteres, com quan va actuar a un poble de França. Després de l’èxit de la gira “Obri la llauna Tour 2010”, Aspencat presenta el seu tercer treball "Naixen Primaveres", on reforcen la línia marcada al seu darrer disc amb lletres més combatives, i col·laboracions de Miquel Ramos (Obrint Pas), Alex Seguí (La Gossa Sorda), Toni «Panxo» (Orxata Sound System) o Josep «Panxo» (La Raíz). Aquest últim treball, Naixen Primaveres, es caracteritza per la predominança del reggae, el dub, l'ska i els sons electrònics conjuntament amb la lírica desafiant que més els caracteritza. Al 2012 Aspencat va tornar a la càrrega amb "Inèdit" Un treball que contenia dues cançons noves i algunes versions i barretjes de l'anterior treball Naixen primaveres realitzades per músics de reconeguda trajectòria com ara: Feliu Ventura, Borja Penalba, Xavi Sarrià (Obrint Pas), Chalart 58 (La Kinky Beat) i Carles Biano (Orxata Sound System).

Aquest 2013, Aspencat prepara un nou abordatge amb "essència" un disc amb el qual la banda explora nous territoris electrònics amb nous estils com ara el Dubstep. "Essència" és l'evolució natural d'Aspencat sense perdre el segell dels sons greus i del llaüt i el missatge incissiu i crític que els caracteritza, senyes d'identitat que els han convertit en una de les bandes valencianes més emergents.>
Font: Viquipèdia


Lletra de la cançó

Sóc una mare de la plaça de maig
Sóc un traïdor empresonat per periodista
Sóc la mort pels carrers de Bagdad
Per la corda fluixa sóc un equilibrista
Sóc corredor del passadís de la mort
Sóc el rebel contra un govern absolutista.
Sóc un nòmada que busca la sort
Per les fronteres d'un món bel·licista

Sóc el soldat que renuncia del fusell

Somnia un món sense nacions massacrades

Un advocat que no creu en la llei 

On l'adulteri castiga a morir a pedrades

Sóc un xiquet soldat

Sóc un pres polític

Un altre refugiat
Ànima que arriba a un campament oblidat.

Per les trinxeres d’este mon
On la vida no s'atura un segon
Sempre en alerta, el sistema falla
Problemes en la transmissió
On la vida no s'atura un segon

S.O.S

The System's on fire

Vull ser activista d'esta cançó trista
Ser el malson de qui aparta la vista
Seré antagonista, no perdré l'esperit, contra l'imperialista
S'obriran les alberedes i farem camí
El triomf de la revolta serà aquesta nit  
Ens juguem el pa
El futur és hui
Serà el poble sobirà no vos queda comodí

Sóc el vaixell que travessa el bloqueig

Porta il·lusions als carrers de la Franja

Família unida després del bombardeig

On el petroli embruta les consciències de sang

Sóc estudiant de Tian an men

Sóc la veu del Tibet

Sóc el plor silenciat
innocència robada pel plaer mutilat

Per les trinxeres d’este mon
On la vida no s'atura un segon
Sempre en alerta, el sistema falla
Problemes en la transmissió
On la vida no s'atura un segon

S.O.S

The System's on fire

Dis-me per què? Dis-me per què? Oh oh oh
Dis-me perquè no trenquem aquestes parets
Dis-me per què? Dis-me per què? Oh oh oh
Per sortir d'aquesta presó

Corren les ànimes, corren les ànimes
Corren les flames pels abismes del món
Seca't les llàgrimes, seca't les llàgrimes
Comença la lluita que hi ha dins del teu cor!
Corren les ànimes, corren les ànimes
Es trenca el silenci i s'olora la por.
Seca't les llàgrimes, seca't les llàgrimes
Comença la lluita que hi ha dins del teu cor!

Per les trinxeres d’este món
On la vida no s'atura un segon
Sempre en alerta, el sistema falla
Problemes en la transmissió
On la vida no s'atura un segon

S.O.S

The System's on fire (x2)



La canço es queixa del sistema mundial i parla dels problemes que han ocorregut recentment al món com les guerres de Bagdad o també parla d'una tradició africana en la qual es mutila a la dona. Hem triat aquesta cançó perquè ens agrada el ritme i la lletra, ens motiva a lluitar contra el sistema i a exigir els nostres drets.


Javier Soria i Alejandro Lozano Pascual

2 comentaris:

Tercer ESO A ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Iris rainbow ha dit...

Hola a tots!


Volia començar dient que la cançó en si és prou bona.Quant l'he començada a escoltar, no m'havia cridat molt l'atenció, però quant he començat a llegir la lletra i a entendre de què anava m'he interessat més per ella.

Sobre la lletra de la cançó és prou manifestant degut a que parla del sistema mundial i dels problemes de l'actualitat com per eixemple la guerra de Bagdad. El seu ritme és molt pegadís i té molt de moviment.

Per altra banda el grup no el coneixia aixina que he buscat informació i m'he adonat de que el ritme i el seu estil musical és quasi sempre el mateix o paregut i les lletres són sobre els mateixos temes importants de la vida com per eixemple la cançó anomenada Mirades.

Recomanaria aquesta cançó i aquest grup valencià a totes les persones que li agraden les cançons amb ritme i manifestants, degut a què des de el meu punt de vista és un exemple a seguir.
(R)