dijous, 13 de novembre del 2014

OBRINT PAS - Benvinguts al paradís


Obrint Pas és una banda de música espanyola de la ciutat de Valencia. La seva música és una barreja de punk rock, ska i rock amb melodies i instruments tradicionals, notablement la dolçaina. Líricament tracten temes diversos, encara que prenen denúncia social prominència, solidaritat entre els pobles i la defensa de la identitat cultural i lingüística del valencià defensant la seva unitat amb el català. També van tracten els temes antifeixista i anti-racista.

Obrint Pas es va formar l'any 1993, quan un grup d'amics va establir contacte de l'Institut de secundària Benlliure de Valencia. El 1994, van gravar la seva primera maqueta que va participar en la fase final del III Tirant de rock. Durant els últims anys, la banda participa en diversos festivals i concursos que contribueixen a consolidar la seva música.

El primer disc va arribar a 1997 sota el nom de “La revolta de l' ànima” (compost per cinc parts). Després va vindre “Obrint Pas” (2000), el primer disc amb la discogràfica “Propaganda pel Fet”. La consolidació del grup arribat amb “Terra” (2003), una obra on proven sort amb nous estils. Més tard van gravar “La flama” (2004), amb que es projectarà a altres països. El seu següent treball va ser en directe “El moviment” en (2005) enregistrat al concert que es va celebrar a Valencia, amb motiu del 25 d'abril en homenatge a Ovidi Montllor deu anys després de la seva mort. Feia diverses setmanes a la llista dels 20 millors registres a Espanya de venda.

En 2006 es realitza una gira internacional de Tour 2006 que va conduir-los per diversos països d'Europa i Amèrica del Sud com del Regne Unit, Noruega, República Txeca i Argentina.

Les marques de gira internacionalista va marcar un punt d'inflexió a la banda, que va ser en l’abril de 2007, i més tard, va eixir la cançó “Benvingut al paradís”. 

A novembre de 2008, el blog del grup va anunciar la notícia de que eixiria primer llibre de ficció escrit per Xavi Sarrià titulat Històries de Paradis i publicat per l'editorial Bromera. Un llibre que té vint històries que es produeixen simultàniament en diferents parts del planeta.

El 24 d'octubre de 2010, a la ciutat de Vich, la música de Obrint Pas va ser utilitzada per tractar d'aconseguir un rècord mundial amb el lipdub amb més participants de la història. Va ser realitzat amb 5,771 persones. Van utilitzar la cançó “La flama”, una cançó de 2004. El desembre de 2010 va donar la seva primera gira al Japó que va tenir una gran resposta del públic en aquest país. El 18 d'abril de 2011 va publicar el seu nou àlbum/llibre "Coratge" (Propaganda pel fet). Després de quatre anys sense publicar cap disc, el grup publica aquest àlbum/llibre de 15 cançons i 90 pàgines de textos escrits que reflexionen sobre les cançons.  A l’obra literària s’inclouen col·laboradors que inclouen a Eduardo Galeano, Raul Zelik, Angela Jackson, Pascual Serrano, Santiago Alba Rico, David Segarra, Feliu Ventura, David Fernández, Laia Altarriba, etc. El disc "Coratge" va anar directament al  dotzè lloc de la llista dels més venuts de discos de tota Espanya. El juliol de 2011 van tornar al Japó per actuar al Fuji Rock, el festival musical més important del país asiàtic. Poc després, el seu disc "Coratge" també va ser llançat en edició especial al Japó. El 21 de març de 2013, Obrint Pas anuncia una aturada indefinida després que acabe la gira sobre el 2014. Durant 2014 es durà a terme quatre concerts acústics a Barcelona, Palma de Mallorca i Valencia que s'editaran en un disc.

 

Cares tristes al teu barri
butxaques buides als matins
somnis perduts entre naufragis
silencis als parcs de l´oblits.

Mentides als telediaris
assassinats de dones seu pis
cotxes cremats a l´extraradi
sirenes y trets a les nits.

(benvinguts al paradis)

Tristeses creuant les fronteres
murs y helicòpters als deserts
somriures compartint favelles
racisme i odi als teus carrers.

Noticies bomba a la pantalla
misèries que no es poden dir
terroristes al pentàgon
pistoles a Wall Street.

(Benvinguts al paradis)

Desperta la fera
que portes sempre dind del cor.
No falles, no t´enganyes,
no deixes que et guanye la por.
Apunta, dispara,
ets massa jover per morir.
La selva t´espera...
Benvinguts al paradis.

Cares tristes al teu barri
butxaques buides als matins
somnis perduts entre naufragis
silencis als parcs de l´oblits.

(Benvinguts al paradis)

Desperta la fera
que portes sempre dind del cor.
No falles, no t´enganyes,
no deixes que et guanye la por.
Apunta, dispara,
ets massa jover per morir.
La selva t´espera...
Benvinguts al paradis.
He triat aquesta cançó perque es la meua cançó en valencià preferida. La primera vegada que vaig escoltarla va ser en 2012, quan es va fer el Lip-Dub al nostre institut. Aquesta cançó em transmet alegría i em inspira a lluitar per els meus somnis. Publicat per Nadir Davidson

8 comentaris:

Jose de Beauboir ha dit...

En aquesta cançó ens conta com és el "paradís" és a dir el nostre món hui en dia. Un món molt malament compensat, ja que a les notícies ens menteixen, els polítics ens enganyen i moltes coses mes que els ciutadans de peu estem sofrint. I aixo el compara metafòricament amb el paradís.

Aquesta cançó té un ritme molt encomanadís i és una cançó que té molt a veure amb la nostra actualitat. A mes aquesta cançó ja la coneixia, ja que fa uns pocs anys la vàrem ballar a l'institut, amb Amnistia Internacional.

Bull donar l'enhorabona al meu company Nadir que ha fet un molt bon treball.

salutacions :)

Andrea Arenal ha dit...

Aquesta caçó recorde que la vam usar fa uns anys al dia de la pau que celebrem tots els anys a l'institut, recorde que vam fer un vídeo en el qual féiem com una ruta al voltant del centre mentre sonava la cançó, aquest vídeo el vam gravar amb l'ajuda d'Amnistia Internacional.

Tornant a la cançó m'agrada perquè té un ritme prou mogut que fa que t'entren ganes de ballar i escoltar-la una vegada darrere d'altra. La lletra, que parla del maltracte, la corrupció, la pobresa... fa una crítica de la situació que hui en dia encara vivim.

Vull donar l'enhorabona al meu company perquè ha fet un bon treball i m'ha agradat tornar a escoltar aquesta caçó.

Ana ketzin ha dit...

Aquesta cançó m'ha agradat molt, perquè és una cançó amb una lletra molt interessant i diu coses verdaderes que passen en la societat malament.

M'ha portat bons records, perquè va ser el meu primer lipdad que vaig fer i m'ho vaig passar molt bé, va ser un vídeo molt entretingut.

Recomane aquesta cançó a la gent que s'interesse per la societat, ja que parla la majoria de vegades d'aquest tema, encara que para alguns siga avorrit és molt interessant.

Alicia Michel ha dit...

Aquesta cançó la vaig conèixer fa 3 anys quan quasi tot l'institut va fer un "lib-dup" amb ella.
Personalment m'agrada molt perquè parla de les realitats que n'hi ha en moltes parts del món i de les preocupacions que el govern per exemple té,quan haurien de ser altres.
El ritme de la cançó m'agrada molt i crec que concorda molt bé amb la lletra.
Enhorabona Nadir,has fet un bon treball

Sofía Stone ha dit...

Aquesta cançó d'OBRINT PAS-BENVINGUTS AL PARADÍSs té molt de ritme i és molt encomanadissa. La cançó tracta temes d'actualitat, que són molt important hui en dia. Parla del mal que està la societat, també parla de com els ciutadans estem patint i com altres, els que tenen més poder, se n'aprofiten.

Aquesta cançó és una de les meues favorites en valencià, ja que m'encanta la lletra i també el ritme que fa que la cançó sigui més entretinguda.
M'ha transmès boníssims records, perquè amb l'institut vam fer un '' lip-dub'' amb aquesta cançó.

Enhorabona al meu company Nadir, ha fet una bona feina en triar aquesta cançó tan significativa.

Nadir Davidson ha dit...

https://www.youtube.com/watch?v=-hNUzZYYX6U aquí us deixe un link directe al Lip- Dub del institut de 2012, salutacions.

José Goldman ha dit...

Aquesta cançó m'ha agradat molt doncs que es la primera vegada que la escolte.Tè un ritme molt encomanadís i una lletra molt significativa i molt actual aúnque és de 2012. El treball està molt be fet. Per el que he escoltat aquesta cançó ha sigut utilitzada en un lip-dub a l'institut fa dos anys però jo soc nou per el que no sabia res de la cançó.Felicite al meu company Nadir per fer la seua entrada tan bé.

Anònim ha dit...

Molt bon treball!!